Панировката на " Хепи "

  • 22 509
  • 20
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 924
Как я правят тия хора ?
Ще ми се да проникна в кухнята им и да видя.
Специално панираните им кашкавалчета и сиренца - никъде в София не съм  яла толкова хубави на друго място.
Някой вътрешен има ли ?

# 1
  • Мнения: 1 353
Аз пък ще използвам темата да попитам някой знае ли каква е панировката на крилцата в KFC.(Извинявам се на авторката за което)

# 2
Панировката на " Хепи " е ПАТАФРИ, това го копнах преди време от друг форум, не съм пробвала нищо обаче  Embarassed. Но тайната е в престояването на сместа поне за 1 час в хладилник, това го знам със сигурност!  Peace
 
ПАТАФРИ
                  =========

                  Брашно, яйцата поотделно - жълтъци и белтъци, сол, горчица,
                  бира, черен пипер, малко чесън.
                  Белтъците на пяна .
                  Върху разбитите със солта жълтъци сипваш по малко от брашното
                  докато се поеме всичкото, внимателно разреждаш с бирата,
                  слагаш подправките и накрая добавяш с внимателно бъркане
                  белтъците.
                  Сместа трябва да бъде полутечна и пухкава - по-гъста от тази,
                  като за палачинки.

                  Ето  и цялата рецепта:

                  ПАСТА "ПАТАФРИ"
                  =================
                  Продукти:
                  2 яйца,
                  около 1 ч.ч. брашно (или колкото поеме, за да стане не много
                  гъста смес),
                  около 1ч.ч. бира,
                  малко черен пипер,
                  малко чесън (по желание)
                  1 ч.л. горчица,
                  сол на вкус.

                  Приготовление:
                  Белтъците се разбиват на пяна.
                  Отделно се разбиват жълтъците с брашното и бирата, но общо
                  взето всичко е на око. сместа на жълтъците по обем трябва да е
                  колкото тази на белтъците.
                  В същото време сместа трябва да е и малко по-гъста от тази, с
                  която се панира.Накрая се смесват двете смеси, като в
                  брашняно-жълтъчената смес се изсипва и внимателно се размесва,
                  за да не спадне белтъчената смес.

# 3
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 223
мъжа ми работеше готвач в Хепи  преди време и мога да ти кажа че това е паста Патафри , но не е тази която си дала .Работата е там че се изисква много точно да се слагат грамажите  а моя мъж не ги помни. Иначе вкъщи си ми готвеше сиринца и кашкавалчета и ставаха супер
В оригиналната рецепта няма нито чесън нито чер пипер  , а има газирана вода която не виждам в предишната рецепта.

# 4
Мдаааа... да разбирам ли, че вместо бира се слага газирана вода? Абе и аз предполагах, че тоя черен пипер.. пък и горчицата. не съм ги усещтала в техните кашкавалчета.. но тази панировка така или иначе има вариации май..  newsm78 , поне там, откъдето го свалих имаше изброени поне 6-7?!?!

# 5
  • sofia
  • Мнения: 4 296
Зечова , да използвам да попитам,картофките Хепи как ги правят,много ги обичам

# 6
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 223
И бира и газ.вода имаше в панировката.
Люба ще питам мъжа ми за картофките като си дойде. Peace

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 715
Момичета имала съм и рецепта за въпросните панирани кашкавалчета пак на Хепи:

1 кг кашкавал, 580 г брашно, 3 яйца, 500 мл бира, 200 мл газирана вода, червен пипер

Жълтъците и белтъците се отделят в абсолютно сухи съдове.В жълтъците се наливат 400 мл от бирата, 200 мл газирана вода, половината брашно.Разбива се с миксер, добавя се останалото брашно и се разбива до получаване на хомогенна смес.
В белтъците се наливат останалите 100 мл бира.Разбиват се на плътен сняг и внимателно с ръка се смесват с жълтъците.
Кашкавалът трябва да е много студен, почти замръзнал.Нарязва се на малки правоъгълници, поръсва се с червен пипер /през сито/. Едно по едно кашкавалчетата се потапят в тестото, като се хващат за ръбчетата, така че да се облеят целите.Веднага след това се пускат в нагорещен до 170 градуса фритюрник.Пържат се 3-4 мин.

# 8
  • sofia
  • Мнения: 4 296
И бира и газ.вода имаше в панировката.
Люба ще питам мъжа ми за картофките като си дойде. Peace
Чакам с нетърпение,мерси

# 9
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 223
Момичета имала съм и рецепта за въпросните панирани кашкавалчета пак на Хепи:

1 кг кашкавал, 580 г брашно, 3 яйца, 500 мл бира, 200 мл газирана вода, червен пипер

Жълтъците и белтъците се отделят в абсолютно сухи съдове.В жълтъците се наливат 400 мл от бирата, 200 мл газирана вода, половината брашно.Разбива се с миксер, добавя се останалото брашно и се разбива до получаване на хомогенна смес.
В белтъците се наливат останалите 100 мл бира.Разбиват се на плътен сняг и внимателно с ръка се смесват с жълтъците.
Кашкавалът трябва да е много студен, почти замръзнал.Нарязва се на малки правоъгълници, поръсва се с червен пипер /през сито/. Едно по едно кашкавалчетата се потапят в тестото, като се хващат за ръбчетата, така че да се облеят целите.Веднага след това се пускат в нагорещен до 170 градуса фритюрник.Пържат се 3-4 мин.
Да ето това е рецептата   Peace

# 10
  • Мнения: 1 924
Горещо благодаря !!! Ей сега ще хвана мъжото да ми сготви!

# 11
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Вече сигурно ги и изяде, а? А ние?!!!   Whistling

# 12
  • sofia
  • Мнения: 4 296
къде ги намирате тези мъже,които готвят бееее
аз съм сготвила в нас и не мога да накарам моя мъж да се прибере,а вие....

# 13
  • Мнения: 1 924
Вече сигурно ги и изяде, а? А ние?!!!   Whistling

Не съм ...  Cry  чакам го да се върне от работа  и да го зарадвам , като му кажа какво се желае от него. Mr. Green

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Горещо благодаря !!! Ей сега ще хвана мъжото да ми сготви!
Прати го и у нас!  Party

Общи условия

Активация на акаунт