Дайте интересни идеи за торта за първи рожден ден

  • 15 905
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 517
Дъщеря ми само след месец става на годинка и ми се иска сама да й направя торта, но да бъде интересна на вид. Помня, че едно време баба ми правеше торта-зайче и торта-палячо, но кой знае къде са забутани нейните рецепти. Знаете ли някакви подобни, или сайтове с такива? Благодаря.

# 1
Това е моят фаворит.
Тук има доста снимки. Във форума има 2 тортени теми: за правене на торти и само за украсяване. Ако имаш проблем с превода, пиши ми на лични. Пък после тук ще обсъдим крайния резултат.
Сетих се и за този сайт http://www.artcake.ru/cakes.htm. Тук има доста идеи, но няма рецепти.

# 2
  • София
  • Мнения: 767
Petty ето, още няколко  идейки. Grinning  и във форума на сайта също можеш да погледнеш..има и каталог със снимки .
Да се похвалиш после.. Wink
Успех!

# 3
  • Мнения: 1 517
Благодаря ви много!  Flowers Rose
То е рано още, ама отсега реших да събирам идеи. Дано да успея да направя нещо по-интересно и да го снимам после. cook

# 4
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 706
Хондааааааааааааа, дай рецептата за това чудо на кулинарията, че няма да мога да спя спокойно.

# 5
Цитат на: petty

...То е рано още...

Не е рано. На мен тортите ми отнемат около месец - докато я измисля, докато набавя необходимите продукти... и месецът е минал.

# 6
  • Мнения: 1 517
Цитат на: logo5ka
Хондааааааааааааа, дай рецептата за това чудо на кулинарията, че няма да мога да спя спокойно.

Отговарям вместо Хонда, ама не е ли това Желираната торта на Raya?

# 7
  • София
  • Мнения: 3 893
Цитат на: petty
Цитат на: logo5ka
Хондааааааааааааа, дай рецептата за това чудо на кулинарията, че няма да мога да спя спокойно.

Отговарям вместо Хонда, ама не е ли това Желираната торта на Raya?


Тя е. Само че не е с банани и кайсии, а с ягоди и киви.



А аз май се влюбих в тази торта...


# 8
Цитат на: petty
Дъщеря ми само след месец става на годинка и ми се иска сама да й направя торта, но да бъде интересна на вид. Помня, че едно време баба ми правеше торта-зайче и торта-палячо, но кой знае къде са забутани нейните рецепти. Знаете ли някакви подобни, или сайтове с такива? Благодаря.

Я иди си купи една.Предполагам ,че доста гости ще имаш и едва ли ще ти е само да плескаш торти.Препоръчвам ти на с-ца''Неделя''тортите.Красиви,вкусни и на приемливи цени.
И аз преди се плесках яко.Сега няма как да се излъжа.

# 9
  • Мнения: 1 517
Знам, че на "Неделя" са много хубави тортите, ама нали си е друго удоволствието и гордостта, когато сам си направил тортата...

# 10
  • София
  • Мнения: 3 893
Цитат на: petty
Знам, че на "Неделя" са много хубави тортите, ама нали си е друго удоволствието и гордостта, когато сам си направил тортата...


Съгласна съм. Освен това моите торти са много по-вкусни, по-богати и съм сигурна в качеството на продуктите, които съм вложила.

# 11
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей Petty,

Напълно те разбирам и съм съгласна, че да направиш тортата сама е по-интерсно! Аз на моят син направих за първият му рожден ден обикновенна бисквитена торта (защото е по-лека), но я украсих, като му нарисувах глава на клоун и за да е по-весело, там където трябваше да са цветове насипах разноцветни пръчици и Бони-бони! Не зная, каква практика имаш с готвенето и украсяването, но на мен ми стигаше да се поровя в Интернет и само да "откопирам" идеята. Аз използвах други подръчни материали, но пак стана много хубава! Ако знаеш английски, можеш да се поразтърсиш в Net-а има много идеи! Аз ти препращам един сайт с интересни идеи и една снимка на торта, която на мен много ми харесва и ще е лесна за изпълнение, но може би с обикновенни блатове. За формата - можеш да си я приготвиш от хартия и да я изрежеш върху готовият блат. Но ти си прецени, какво ти харесва и до колко ще ти стигнат силите:) Успех и напиши как си се справила. Ако имаш въпроси - съм насреща:)


http://familyfun.go.com/recipes/special/specialfeature/cakefinder-birthday/


# 12
  • Мнения: 3 927
Аз също мислих дълго каква торта да направя за първия рожден ден, дори се засилих да искам рецептите на майка ми от едно време, когато много се майсторяха домашни вкусотии....
Но в крайна сметка се реших на готова.....и харесах номер 14 на Неделя Simple Smile . Просто няма да имам време да направя и тортата, достатъчно е, че другите почерпки ще са мои.....

# 13
  • Spain
  • Мнения: 3 750

на мен това ми хареса като за 1-ви рд пък е и супер лесна,аз оба4е ве4е реших 4е ще купувам . виж на страницата дето Courage я е дала има инттересни идеики и за торти4ки и за кекс4ета

и има постъпково вси4ко как се прави -аако не разбираш руски пиши да преведем каквото трябва

# 14
  • Мнения: 246
Аз пък от две години си поръчвам от бутиковите торти на "Росита" , хем са оригинални, хем са мноооооооооооооого вкусни. Нали се сещаш - тези дето ги дават накрая на предаването "Кой е по-по-най?"

# 15
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
ако не държиш на разни фигурки,може да видиш моята плодово- еклерова торта.стана много вкусна и е с много лек крем  .

http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=sho … p;security=GcdaSl

# 16
  • Мнения: 2 609
Цитат на: jara
ако не държиш на разни фигурки,може да видиш моята плодово- еклерова торта.стана много вкусна и е с много лек крем  .

http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=sho … p;security=GcdaSl

Звучи вкусно,но не ми се отваря,дава ми грешка Rolling Eyes

# 17
  • Мнения: 1 517
И на мен ми дава грешка, но я намерих без това - трябва да е тази.
jara, a би ли дала рецептата?  Simple Smile

# 18
  • Мнения: 1 517
Въобще някой ако знае конкретна рецепта, да каже. Че иначе ще ми трябва доста фантазия по картинки да измислям украса... Прегледах тези сайтове, но повечето украси са с особени продукти, които не се намират в България (лакрицови бонбони, тубички с боя, готови глазури...).  Confused

# 19
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Цитат на: petty
Въобще някой ако знае конкретна рецепта, да каже. Че иначе ще ми трябва доста фантазия по картинки да измислям украса... Прегледах тези сайтове, но повечето украси са с особени продукти, които не се намират в България (лакрицови бонбони, тубички с боя, готови глазури...).  Confused


Добре, кажи какво искаш да приготвиш, за да ти дадем съвети, какви украси можеш да направиш:)
В темата на Dee dee за розичките съм написала рецепта за фалшив марципан - от него например стават невероятни неща!

# 20
  • Мнения: 883
Petty, аз си харесах тази украса, според мен лесно ще стане с шоколад- разтопяваш го добре и го изсипваш в кръгла форма, след като стегне добре го разрязваш внимателно на 2 полукръга и получаваш "тялото" на пингвина. Главата по същия начин, само че ползваш по-малка форма.
http://familyfun.go.com/recipes/special/cake/cake_penguin/
Имам рецепта на много красива и вкусна торта с ягоди и блат-ореховка, ако искаш ще ти я препиша, просто не е подходяща за сезона.

# 21
  • Мнения: 3 927
Добре, защо не направиш Невероятно вкусната торта на Mamma. Аз имам подобна рецепта, която се разминава съвсем малко с тази и наистина е невероятно вкусна. Самата рецепта изглежда малко сложна и трудоемка, но всъщност не е така. Ето за какво става въпрос:



Необходими продукти:


9 яйца
1 чаена чаша захар
около 2 чаени чаши брашно
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
2 супени лъжици какао
1 литър прясно мляко
2 прахчета ванилия
1/2 литър течна сладкарска сметана
1 чаена чаша сироп
1 чаша смлени или счукани орехи



За блатовете

- 4 яйца се разбиват и се смесват с 1 чаена чаша захар

- отделно се смесват 1 чаша брашно с 1/2 чаена лъжичка сода за хляб + 2 супени лъжици какао

- смесват се и се разбъркват добре с яйцата и захарта

Сместа може да се изпече в една тавичка и след това да се разреже на пластове, но може и да се пече на части - всеки блат по отделно.

Тавичката трябва да е намазана с масло и поръсена с брашно.
Пече се в предварително затоплена фурна, на 150 градуса.
Ако блатът се надуе - покрива се с фолио и се допича.

Ако не се пекат отделно блатовете, то след опичането трябва да се нарежат отделните блатове преди да изстине.


За крема

- 7 супени лъжици брашно се размиват в чаена чаша прясно мляко и се разбърква да стане гладка гъста каша.
- прибавят се 5 жълтъка
- разбива се добре
Ако сместа е много гъста - добавя се още мляко. Сместа трябва да стане като боза..

Остатъкът от млякото се кипва и се добавя 1 чаена чаша захар
На много слаб огън към млякото се добавя от сместа с брашното и жълтъците бавно и се бърка непрекъснато, за да не стане на бучки.
Когато започне да се сгъстява се добавят 2 прахчета ванилия.

Кремът трябва да е гъст.
Ако е на бучки се отнема от огъня и се бърка много или се прекарва през цедка, за да е съвсем гладък.

Кремът се оставя да изстине на стайна температура, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка.

След като се охлади се добавят 5 белтъка разбити на сняг + 1/2 литър течна сладкарска сметана.

Оформяне на тортата

Реди се блат, поръсва се леко със сироп, намазва се с крем -> следващия блат.

Всеки блат се поръсва със сироп.
За цялата торта - около 1 чаена чаша сироп.
Сиропът може да е от компот или от сладко (2 супени лъжици сладко се размиват в чаена чаша вода, кипва се на огън и се прецежда)
Сокът, с който се поръсват блатовете, не трябва да е топъл.
Трябва добре да се поръсят крайчетата на блатовете, за да не изсъхнат.

След като се наредят всички блатове, разделени с пластове крем, тортата се обмазва добре от горе и отстрани с остатъка от крема.

Тортата се поръсва със счукани или смляни орехи.

Може да се украси по желание с цветни или шоколадови пръчици, стърган шоколад, целувки, плодове от компоти и т.н.

Ето линка:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1364&highlight=%CD%E … 0+%F2%EE%F0%F2%E0

********

Не ти трябват никакви сложни задгранични продукти.....можеш само да купиш малко готови фигурки за украса.
Аз ще заложа на тази рецепта за следващите рожденни дни, когато малката порастне и не ми се мота само из краката да се учи да ходи Wink

Успех, у чакаме после снимки Simple Smile

# 22
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
плодово-еклерова торта

блат по желание,може и готов от близкия магазин
моя е:
 6 яйца,
8 с.л.захар
9с.л. брашно . жълтъците се разбиват отделно.белтъците се бият със захарта,която се добавя постепенно.като се смесят яйцата се прибавя и брашното полека.
пече се на 200 градуса

крем¨:

4 ч.ч вода
3 жълтъка ,1ч.ч брашно ,1ч.ч захар. разбиват се жълтъците,прибавя се 1 ч.ч вода и брашното
на котлона се слагат 3 ч.ч вода (всичко студено),а към тях се прибавя по -горната смес.бърка се до сгъстяване и накрая слагаме ванилия.

тортата се маже отгоре с 1/2 п. масло и 1/2  пудра захар,разбито с миксер до бяло.от масления крем в другия слагаме 3 с.л.  и се бърка ,и обратно -от варения в масления- 3 с.л.
разделяме с помощта на конец блата на 2 и мажем по средата с варения крем.

после украсата е от предварително приготвени малки еклерчета,които слагаме по края на тортата,а вътре редим нарязани ягоди,киви,сливи,ябълка,зърна грозде.... и накрая желираме тая красота отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт