Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 май 2007, 00:13 ч.

Recetas de Espana РЕЦЕПТИ ОТ ИСПАНИЯ 2

  • 90 601
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 677



ФЛАН  ала  КОКА - КОЛА


FLAN  a la COCA-COLA


1/2 литър прясно мляко, 1/2 литър кока-кола, 250 гр. захар, 100 гр. брашно, 2 с.л. нишесте, 8 жълтъка, кора от лимон, пръчка канела, ванилова захар, 1 чашка айриш крийм.

Разбий жълтъците + млякото + кока-колата + захарта + брашното + нишестето и сложи сместа да се загрява на огъня. Сложи кората от лимон и канелата на пръчка. Когато заври добави чашката с айриш крийм. Продължи да готвиш още около 2 мин. бъркайки и махни лимоновата кора и канелата. Изсипи в карамелизирана форма и сложи в хладилника да стегне.





# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 677


ФЛАН  от  ШОКОЛАД


FLAN  de  CHOCOLATE

100 гр. мляко
120 гр. захар
2 sobres de flan chino (o otra marca)
1 л. течна сметана
200 гр. шоколад

Натроши и разтопи шоколада на котлона. Добави останалите съставки и разбий. Изсипи в мокра форма и сложи в хладилника.

Не знам какво значи: sobres de flan chino






Това било много лесно за направа и много вкусно. Децата много го обичали.

# 32
  • Пловдив
  • Мнения: 677
ФЛАН  от  КОКОС


FLAN  de  COCO


1 кутия кондензирано мляко
1 1/2 кутия вода
120 гр. захар
4-5 яйца
2 с.л. кокос
течен карамел

В купа разбий яйцата и захарта, и добави млякото. Продължавайте да разбирате добавяйки водата и кокоса. Карамелизирай захар във форма и добави сместа. Печи 10-15 мин. в микровълнова печка или на водна баня в нормална печка.




Последна редакция: чт, 31 май 2007, 15:27 от sylya

# 33
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
малко офф

винаги съм се чудела защо тез булгарос са черни.


# 34
  • Мнения: 2 825
Малееее, темата къде заминала  ooooh!
Аз не съм влизала от 5-та страница на предната  Blush трябва да поправя грешката, ама първо да изчета вие какво сте писали Flutter

# 35
  • Мнения: 6 395
Я гледай ти каква тема, и аз съм я пропуснала  ooooh! Grinning
Отивам да чета, защото имам мноооого добри впечатления от испанската кухня   chef Laughing

# 36
  • Мнения: 1 818
Пилешки бутчета в сол

Правим легло от едра морска сол във форма за печене



Поръсваме изчистените и измити бутчета и ги поръсваме с бял и червен пипер,мащерка и лимонов сок



Покриваме бутчетата със още морска сол



Напръскваме солта с няколко капки вода


 
Печем във фурна на 200 градуса 50 минути



 

# 37
  • Мнения: 6 395
gaby_s
това с бутчетата не ставали много солено  newsm78 какъв е крайни ефект всъщност от тази морска сол... питам защото ядем доста изцяло без сол, в краен случай леко сол... а тук много сол много нещо виждам и не мога да си представя крайния резултат  Embarassed

# 38
  • Мнения: 1 818
Bocadelia-Bocadeali de atun Сандвичи с пастет от риба тон


Сместта може да се слага както на сандвичи така и да се пълнят сварени яйца,тестени закуски,за солени рула...
продукти
20gr червени чушки
20gr зелени чушки
40gr лук
25gr маслини с аншоа
20gr кисели краставички
3 малки консерви риба тон
4 лъжици майонеза

Смиламе всички продукти за 15 секунди на степен 4 

# 39
  • Мнения: 1 818
gaby_s
това с бутчетата не ставали много солено  newsm78 какъв е крайни ефект всъщност от тази морска сол... питам защото ядем доста изцяло без сол, в краен случай леко сол... а тук много сол много нещо виждам и не мога да си представя крайния резултат  Embarassed

не,не става солено...бутчетата поемат сол колкото им трябва.Испанците пекат и риба така.
Аз пека  бутчетата и по още един начин...

...Слагам ги в намазана с масло тава и обилно ги напръсквам с оцет...поне 1/2 чаша ,наоколо им слагам небелени скилидки чесън...Стават много вкусни...и не са кисели

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 677
gaby s за пръв път чувам за такова печене в оцет, но щом казваш, че става вкусно трябва да се пробва.  Simple Smile Grinning

# 41
  • Пловдив
  • Мнения: 677
Ейййй.....сега ще ви дам 1 страхотна рецепта за гранисадо с бял шоколад и портокал. Ммммммм......трябва да се опита в летните горещини.  Hug НО няма снимка.

ГРАНИСАДО  от ПОРТОКАЛ и БЯЛ ШОКОЛАД


GRANIZADO de NARANJA y chocolate BLANCO



4 портокала
200 гр. бита сметана
100 гр. шоколад
3 яйца
1 кутия кондензирано мляко
канела на прах

Разтопи шоколада на водна баня. Добави кондензираното мляко, жълтъците, сокът от портокалите и настърганата кора от 1-я портокал и продължи да вариш до сгъстяване. Загрей сметаната, смеси я с предната смес, и като последно добави и внимателно смеси разбитите на сняг белтъци.

Остави 2 - 3 часа във фризера. Извади, разбъркай и насипи в чаши. Посипи с канела и сервирай със сламка.





# 42
  • Кьолн
  • Мнения: 1 222
Силия благодаря за рецептата за булгари! Винаги съм се чудила какво ли представляват. Когато бях в Испания една продавачка ме пита от къде съм и щом и казах че съм от България тя каза че имали едни сладки които са много вкусни и се казвали булгари. Все си мислех че са като нашите негърчита

# 43
  • Мнения: 4 370
Направих оризовите кюфтета на Габи. Много са вкусни. Ето ги: http://images17.snimka.bg/003017251-big.jpg

# 44
  • Пловдив
  • Мнения: 677
А успя ли да си преведеш рецептата? Понеже мен ме домързя да превеждам и преведох само продуктите.

Сега ще ви дам рецепта за 1 крем:


ПАНАКОТА



PANACOTTA



1 л. сметана
1 ч.ч. захар
2 ванилии
1/2 кора от портокал/ или 1 чашка ром
желатин

Разтвори желатина в студена вода.
Всички други съставки сложи на котлона на среден огън и вари 15 мин. Махни от огъня и добави желатина. Рабъркай добре. Намажи формите с растително олио и изсипи в тях сместа. Остави ги да се изстудят и сервирай с малинов сироп.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт