Рибата се сварява със сол (10ина минути). Бульонът се прецежда и рибата се обезкостява. Запържва се лук, картофи (на кубчета), моркови чушка. Добавя се малко брашно и се залива с бульона. Слага се рибата и се вари докато се сварят картофите. Добавят се още доматен сок, девисил, чер пипер.
Рецептата е на майка ми, много вкусно става.
Спагети с риба тон
Продукти:
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2 консерви риба тон в олио
аншоа
каперси
домати от консерва
Запържвам лука и чесъна и добавям рибата тон и доматите. След това слагам каперите и аншоато нарязано на дребно. Подправям с босилек и малко мащерка. Оставям го 10-15 мин да къкри и е готово. Понякога слагам и черни маслини, нарязани на парченца. Случвало се е да нямам аншоа и капери и също става вкусно, но не е толкова интензивен вкуса.