Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 март 2005, 18:07 ч.

Зелен боб

  • 40 773
  • 15
  •   1
Отговори
  • под Сините камъни
  • Мнения: 1 022
Момичета, дайте идея за неква гозба със зелен боб.
Имам три торби във фризера, а моите хора не го обичат само на яхния.

# 1
  • Мнения: 1 348
И аз го имам същия проблем, само торбите ми са повечко Confused Общо взето успявам дса го пробутам само на яхния и паниран, ама е голяма врътня  Cry Пробвах разни супи, салати и мусаки с яйца и сирене, ама не им хареса.

# 2
  • Мнения: 180
В къщи го ядем на ориз със зеленчуци или задушен като гарнитура на някое месце Wink_

# 3
а у нас най се тачи с картофки на фурна

# 4
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
Зелен боб? - разбира се. Между другото аз съм израснала с баща вегетарианец и знам доста постни рецептички. Нещо повече, когато се омъжих готвех само такива, защото не знаех как се готви месо. Мъжът ми ги харесваше, но след 3-тия месец ми каза: "Готвиш много вкусно, но вземи, че сготви малко и месо, де"
Та ето и рецептата за зеления боб:
задушавам наситнен лук и моркови, прибавям наситнен чесън и червен пипер. След около няма и минутка добавям зеления боб и водичка. Когато всичко оври (стане готово), добавям домати консерва (пасирани), когато пооврат и те, добавям брашънце разтворено във водичка, солчица, мъничко захар. Накрая добавям копър и магданоз.
МММММ обичам тази яхнийка
Поздрави

# 5
  • Мнения: 211
Паниран зелен боб

Ако е пресен, а не консервиран се сварява. След това зеленият боб се панира, като за по-лесно можеш да го нанижеш на клечки за зъби.

Панировка: Разбиват се 1 жълтък, 100 гр. бира (може и без нея), брашно, докато се получи много гъста каша (миксера да оставя следа). Отделно се разбива белтъка и се прибавя внимателно към сместа, без да се бърка много.

# 6
  • Узунджово
  • Мнения: 1 277
И у нас зелен боб на яхния не се тачи много-много. Затова го правя на салата- свареният зелен боб се овкусява със сол, зехтин, лимонов сок, копър и чесън.

# 7
  • под Сините камъни
  • Мнения: 1 022
Цитат на: Sisi
Паниран зелен боб

Ако е пресен, а не консервиран се сварява. След това зеленият боб се панира, като за по-лесно можеш да го нанижеш на клечки за зъби.

Панировка: Разбиват се 1 жълтък, 100 гр. бира (може и без нея), брашно, докато се получи много гъста каша (миксера да оставя следа). Отделно се разбива белтъка и се прибавя внимателно към сместа, без да се бърка много.

Ей такова чудо не ми беше идвало на ум да направя.
Снощи пак с яхния ги измъчих, но другия път ще експериментирам Bulb

# 8
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 597
Салата със едро нарязан лук и маслини, малко захтин или олио и оцет. Върви му и чесън с копър.

Панировката за пръв път я чувам, но ми стана интересно, че и без това и на мен ми залежават 3 буркана.

# 9
  • под Сините камъни
  • Мнения: 1 022
Цитат на: Sisi
p.s. И да кажеш пожъна ли успех Grinning .

Още другата седмица ще се отчета. Wink

# 10
  • София
  • Мнения: 108
Вуйна ми слага зеления боб още замръзнал, току що изваден от фризера в един тиган на Цептер. После му слага домати от буркан, затваря капака и слага на котлона. Само не знам колко време. Трябва да я питам. Отделно прави примерно бял ориз на фурна и отделно пече някакво месо, а може и кюфтета. Трите неща ги сервира в чинията. Става доста вкусно. Тя всичко готви така. Не смесва нещата, а ги прави отделно и после сервира от всяко. Обаче за зеления боб. Пробвах в обикновена тенджера веднъж, е не е същото. Явно са си добри приборите на Цептер, но са много скъпи.

Друг вариант за зеления боб - на супичка.

# 11
  • Мнения: 1 798
Зеленчуци на фурна
В голяма тава поставям изчистени и нарязани на парчета всички зеленчуци (до 3-4 вида), с които разполагам според сезона, замразени или консервирани – картофи, моркови, чушка, грах, зелен боб, патладжан, карфиол, броколи, тиквички. Добавям 4-5 лъжици олио и около 2 чаши вода. Поставям в загрята фурна и оставям да се пече около 30 минути. След разбъркване поръсвам с Вегета и оставям още около 10 минути да се допече. Подходящо и за ястие и за гарнитура.

# 12
  • БГ - София
  • Мнения: 7 817
Здравейте,
У нас фасула се яде най-вече в гювеч. Може с месо, може и постен.

# 13
  • София
  • Мнения: 3 636
Аз готвя зеления боб с картофи - запържвам лук, слагам картофите, зеления боб и вода, като поврат малко, слагам сол, чесън и червен пипер. Simple Smile

# 14
  • Шопия
  • Мнения: 6 333
Врътни един гювеч. Моя човек не обича ама никак зелен боб, но с девера си спретнахме една коалиция, че тия двамата братя-варвари майка им как ги е изтраяла, не знам. Единия не яде зелен, другия - зрял боб. Май в крайна сметка ще си покача акциите пред свекърва ми.
След като си изчистих хладилника от военновременните запаси на либето (месото от камерата), мойте моркови, трите останали картофчета, някакви чушки от време оно, лука, който скоро щеше да върже, доматената каша, дето цапаше буркана  и още някои неща (все ще се намери нещо), ми дадоха да сложа и половин пакет от зеления боб. После заинтересованото неядно дойде да ми каже, че може още малко бобоц да поеме гюведжето. Като се размириса и си похапнахме се оказа, че  мъж ми обича боб, но от тоя - зеления и тъничък, и остричък.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт