Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 550

Бях провокирана да пусна тази тема заради случаят с онова три годишно детенце,което почина тази сутрин в болницата ,самичко ...вследствие на побоят ,който му е бил нанесен от баща му.Предният ден, мисля,че пак имаше подобен случай,за щастие без подобен страшен край,но...Та идеята ми е тази дали е редно да посягаме на децата си и колко от нас го правят?Даваме ли си сметка какво  им  причиняваме .Колко от вас мислят ,че е редно в някои случаи да се налага подобно наказание и не е ли  боят едно своеобразно посегателство върху личността?Във форума наскоро имаше подобна тема,която няма да коментирам...
Моето мнение е че боят,дори пляскането,защото много майки мислят,че то не е бой ,не е възпитателен,дори много сериозно може да нанесе вреда на децата.Нека се замислим,всеки път,когато посегнем на детето си дали не се проваляме като родители. Naughty

# 1
 • Мнения: 550
Бях провокирана да пусна тази тема заради случаят с онова три годишно детенце,което почина тази сутрин в болницата ,самичко ...вследствие на побоят ,който му е бил нанесен от баща му.Предният ден, мисля,че пак имаше подобен случай,за щастие без подобен страшен край,но...Та идеята ми е тази дали е редно да посягаме на децата си и колко от нас го правят?Даваме ли си сметка какво  им  причиняваме .Колко от вас мислят ,че е редно в някои случаи да се налага подобно наказание и не е ли  боят едно своеобразно посегателство върху личноста?

# 2
 • UK/София
 • Мнения: 7 670
Боят го изключвам, но признавам, че пошляпвам понякога.И който каквото иска да казва, но твърдя, че пошляпването има ефект!
 Сега ще се напълни от постинги на ССФ, които не само, че не пляскат, ами и не повишават тон на детето си! Party

# 3
 • Мнения: 1 165
Разбира се,че не е редно да се бият децата!Така или иначе ще има моменти,когато малката ще ме ядосва ,но се надявам да мога да я укротя с думи.

# 4
 • Велико Търново
 • Мнения: 6 668
Без пошляпване не става,но побой не Peace!

# 5
 • Bapнa
 • Мнения: 763
Без пошляпване не става,но побой не Peace!
На нас ни е рано за пошляпване и повишаване на тон, но съм съгласна по принцип с цитата

# 6
 • Мнения: 1 165
Боят го изключвам, но признавам, че пошляпвам понякога.И който каквото иска да казва, но твърдя, че пошляпването има ефект! Сега ще се напълни от постинги на ССФ, които не само, че не пляскат, ами и не повишават тон на детето си! Party
Ние сме още малки и затова все още витая в облаците и се надявам да не я пошляпвам(така както си мислех преди,че няма да давам зрънчо,защото е вреден и т.н. и т.н).Всичко с времето си.. Laughing

# 7
 • Мнения: 5 399
Бих писала много по въпроса, но малкия ме дърпа.. Само ще кажа, че не подкрепям боя с извинението, че е педагогично от време на време да се показва на детето кой командва парада! Мисля че, ако някой родител има нужда да си изкарва нервите, то това не бива да става върху невинното дете, дори и беля да е направило! Човек с бой не се става, а с думи, с обяснения, с търпение и много любов!

Конкретно за невинната душичка Иван - дано се намира на място, където баща му да не може да го стигне никога!  Flowers Rose За "бащата" - Господ да му прости, понеже друг не би могъл!

# 8
 • Мнения: 36
Напълно подкрепям мнението ти Мамими !Дъщеря ми скоро навърши 2 год. и много се радвам,че досега не съм и посегнала,но и тя е кротушка,мила и послушна-убеждавам я с думи , или дела и за сега се справям! Мисля, 4е за малтретирани деца,трябва да има ДЕИСТВАЩИ институции,както и за жени в подобна ситуация.А ина4е незнам с какво толкова може да те предизвика едно 3годишно детенце и то така,4е да заслужи смъртта си PraynigЗа такива родители и наи-жестокото наказание би било малко!

# 9
 • Мнения: 550
Боят го изключвам, но признавам, че пошляпвам понякога.И който каквото иска да казва, но твърдя, че пошляпването има ефект!
 Сега ще се напълни от постинги на ССФ, които не само, че не пляскат, ами и не повишават тон на детето си! Party
Наясно съм ,че много обичате да употребявате това за ССф-тата...ок,съгласна съм,но поне за миг да предположим,че и нас ни пошляпват уж възпитателно newsm78Тогава няма ли да става дума за домашно насилие?

# 10
 • Мнения: 16 487

Нека се замислим,всеки път,когато посегнем на детето си дали не се проваляме като родители. Naughty

Един родител може да се провали само тогава, когато не възпита детето си правилно. Или откаже въобще да го възпитава. Под "правилно" имам предвид резултата, а не методите.
Самите методи зависят много както от личността на родителя, така и от самото дете. Клишета и готови формули няма.
Мисля, че всеки интелигентен човек може да направи разликата между пляскане и побой. А ако не може - жалко за него.

# 11
 • Мнения: 498
Боят го изключвам, но признавам, че пошляпвам понякога.И който каквото иска да казва, но твърдя, че пошляпването има ефект!
 Сега ще се напълни от постинги на ССФ, които не само, че не пляскат, ами и не повишават тон на детето си! Party
smile3501
От боя и аз мисля че няма смисъл.Най-много да се стигне до озлобление... newsm78

# 12
 • София
 • Мнения: 7 150
Не мисля, че коя да е от нас може да се постави под общ знаменател с въпросните "родители". Защо ли те са все роми или нискоинтелигентни българи с по n на брой деца /без да искам да обиждам и да слагам всички в общия кюп/? Последния случай, както и многото предхождащи го, ме навяват на други мисли от сорта: какво правят нашите социални служби и защо е толкова трудно да се отнемат родителски права у нас... И защо трябва да стане непроправимото, за да се обърне внимание на тези семейства.

# 13
 • Мнения: 550
Доколкото разбрах,това детенце е било блъснато от баща си или ударено,починало е от разкъсване на далака и панкреаса.Съжалявам,че не мога да намеря достоверна информация в момента иначе ще ми е по-лесно да го потвърдя.Как Сиике за тебе знам,че отдавна подкрепяш пошляпването Mr. Green

# 14
 • Мнения: 3 205
Пляскала съм Иво и съм му крещяла. След известно преосмисляне дали съм нормален човек и дали нямам нужда от помощ (от психиатър), просто почнах да приемам някои неща по-леко. Сега само поизвисявам глас от време на време.
Освен това някои деца просто няма за какво да ги наказваш, пошляпваш, да им се караш и т.н. Не че са ангелчета, но при подходящо отношение и подреждане на апартамента детето може да е много спокойно и никога да не върши пакости.

Общи условия

Активация на акаунт