Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 3 550
Извинявай, че се намесвам в темата ти, но се сетих нещо. Струва ми се, че преди време бях чела някъде, че когато прекъсваш майчинството си предстрочно получаваш освен 50% от въпросните 130 лв. още някаква сума, еднократно, нещо като обезщетение, че не си го ползвала докрая.
Има ли такова нещо?
Можеш ли да възстановиш отново прекъснато майчинство, колко пъти, през какъв период?
Ще получаваш ли винаги такова обезщетение (ако съществува)?

# 31
  • София
  • Мнения: 5 767
Майчинството може да се прекъсва и пак да се пуска 100 пъти ако щеш, докато детето навърши 2 години  е платено , от 2г. до 3г. е неплетено и р-дателя нама право да ти откаже такъв вид отпуск.

# 32
  • Мнения: 6 155
Цитат на: bibi
от 2г. до 3г. е неплетено и р-дателя нама право да ти откаже такъв вид отпуск.


това го промениха - сега всеки от родителите (осиновителите), ако работят по трудово правоотношение и детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка има право да ползва неплатен отпуск в размер 6 месеца за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст.

Родител (осиновител), който сам се грижи за отглеждане на детето, има право на отпуск  в размер 12 месеца в случаите, когато:

      1. не се намира в брак с другия родител и не живее в едно домакинство с него;

      2. другият родител е лишен от родителски права с влязло в сила решение на съда;

      3. другият родител е починал.

# 33
  • София
  • Мнения: 5 767
да така е права си , но в общия случай татковците го прехвърлят на мамите  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil  и пак става една година, но можеш да я ползваш когато решиш  Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт