Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • В тъмната гора.
  • Мнения: 2 062
Взеха да ми се появяват по ръцете, после по деколтето, имам две на лицето. Не са струпани в множество и не са големи колкото глава на карфица, много мънинки едва забележими. Много се уплаших и като, че ли след като изпаднах в стрес и се напрегнах още повече започнаха да излизат. Днес си правих ПКК - отново увеличени левкоцити и  увеличен граналуцитен ред, но нямам тромбопения, напротив резултата е на горна граница и може да се говори за тромбоцитоза, а хемоглобина този път бие всички рекорди 145. Съмняваха се заради цялата тази работа за синдром на Кушинг и да ви кажа доста се бях спекла, но кортизола си е много добре, точно в средата между горна и долна граница и свободния кортизол в урината също е добре, това автоматично изключва Кушинг. ДКК си правя през няколко месеца /2-3/, утре пак, но досега нямаше отклонения. Направо се чудя какви са тези кръвоизливчета, много хора ги имат - съпруга ми, една позната, съседско момиче ги има направо по 10-15 на едно място, моя приятелка мед.сестра. Каква ли може да е причината? Получавам ги, когато съм много напрегната и не съм спала цяла нощ, когато съм в шок ими стрес.

И да добавя, лекарите в нашия и областния град първо проверяват да не е рак и ако съмнението им се разсее горе-долу те пускат да пасеш - никакви обяснения, никакви диагнози. Така 4 години съм си мъкнела диабета в начален стадий и териодита на Хашимото-косата ми остана наполовина.

Последна редакция: чт, 14 юни 2007, 08:39 от Mishel_

# 1
виждам че си наясно с терминологията, можеш ли само да ми кажеш какво е синдром на Кушинг. Една сутрин миналата седмица се събудих с много точици като мн. малки кръвоизливчета около очите. Стояха като очила. Изчезнаха след 2, 3 дни и не сам ходила на лекар. Честно казано го отдавах на недоспиването, макар че много се панирах. Имаш ли дея какво е това?

# 2
  • В тъмната гора.
  • Мнения: 2 062
Първото, което е трябвало да направиш в случая е да отидеш на лекар, за да ти пуснат ПКК и ДКК и ако там няма проблем трябва да се търси другаде причината. Тези точици се получават при намален брой на тромбоцитите или така наречената тромбопения - кръвта е разредена и избиват кръвоизливчета, като причините за този симптом могат да са много. Точно за това ми пуснаха изследвания, но се указа, че моите тромбоцити сам норма, дори над нормата и не могат да си обяснят на какво се дължи, пуснаха и ДКК за да видят и натривката - деференциалното броене.
Синдром на Кушинг се нарича туморно образование- доброкачествено и злокачествено на надбъбречната жлеза - симпомите са увеличени левкоцити, хемоглобин над нормата, много увеличен кортизол. Няма нищо общо с кръвоизливчетата те най-често са симптом на слаби капиляри, автоимунна тромбопения, синдром на Гоше, левкимия, проблеми с далака и др.

Общи условия

Активация на акаунт