Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 юни 2007, 00:57 ч.

Не, за нищо не съжалявам!

 • 2 560
 • 52
 •   1
Отговори

Анкета

За кого се отнася тази фраза?

Опции:

# 30
 • Мнения: 216
Не, не сме.  Зная, че ти се иска 2 в 1 за пореден път , но ще те разочаровам.

По темата: Съжалявам за много неща. Тези, които твърдят че не съжаляват за нищо са ми странни...все едно търсят оправдания за грешките си, които не успяват да си простят.
Според мен грешките ни имат много важна роля в живота ни и аз мога да твърдя 4е не съжалявам за нито една защото ако не бяха решенията които съм направила нямаше да съм аз и не мога да ги наре4а грешки, защото според мен живота не е то4на наука 4е да има верен отговор , а като няма такъв..................как ще определиш грешният Peace Ако трябва пак да изживея нещата до сега- бих постъпила по абсолютно същия на4ин във всяка една ситуация..........." I did it My way" bowuu

# 31
 • Мнения: 7 768
Какъв е смисъла да съжаляваме за минали неща

... може би го казват хора, които много са загубили , за да се превърнат в онова, което искат ...... отказали са се от много други възможности ... но , оценявайки живота си, са щастливи от постигнатото .... нещо такова

Едит Пиаф е имала страхотен късмет, доколкото откъслечно познавам биографията и ...глуха ли беше  newsm78  и после започнала отново да чува ... бедно дете с  увреждане, от улицата, тя става една от най- великите певици на миналия век

# 32
 • Мнения: 656
...Тези, които твърдят че не съжаляват за нищо са ми странни...все едно търсят оправдания за грешките си, които не успяват да си простят.
Не търся оправдание за грешките си, по-скоро извличам само ползата от тях, без да губя време в съжаление, което често може да премине в самосъжаление.

# 33
 • Мнения: 216
...Тези, които твърдят че не съжаляват за нищо са ми странни...все едно търсят оправдания за грешките си, които не успяват да си простят.
Не търся оправдание за грешките си, по-скоро извличам само ползата от тях, без да губя време в съжаление, което често може да премине в самосъжаление.


То4но така и се наслаждаваме на живота вместо да се 4удим  върху минали неща. newsm44 newsm44 newsm44

# 34
 • Мнения: 236
Подарявам ви една приказка!   bouquet

В едно село живеел много беден старец, но даже кралете му завиждали, защото имал прекрасен бял кон. Кралете му предлагали невиждани суми за коня, но старецът винаги казвал, че конят за него не е кон, а личност и не може да го продаде....Веднъж старецът видял, че конят го няма и всички жители на селото му казали:
-Ти си един нещастен стар глупак, ние винаги сме знаели, че конят ще избяга в един момент. Да беше го продал и сега щеше да имаш купища пари.
-Не отивайте толкова далеч-отговорил старецът-просто кажете, че конят го няма на мястото му. Това е фактът. Дали това е нещастие или благословия, кой знае, това вече е разсъждение. А кой знае какво ще последва.
Хората се смеели на стареца, те знаели, че той не е съвсем в ума си.
Но след 15 дена конят се върнал и довел със себе си още 10 също толкова красиви коня.
-Старецът беше прав-започнали да говорят хората, това наистина не е било нещастие, а благословия.
-Не отивайте толкова далеч-пак отговорил старецът-фактът е, че конят се върна и доведе още 10 коня със себе си. Кой знае дали това е благословия или нещастие. Това е просто фрагмент. Вие прочетохте само една дума в изречението, как може по нея да съдите за цялата книга.
Този път хората не обсъждали, но в себе си решили, че старецът не е прав-11 прекрасни коня, нима това не е благодат.
След една седмица синът на стареца, който започнал да обяздва конете, паднал и си счупил и двата крака.
Хората отново започнали да говорят:
-Прав беше старецът. Това не беше благословия, а нещастие.
-Вие сте пълни с разсъждения. От къде знаете това благословия ли е или нещастие. Кажете просто, че синът ми си счупи краката. Това са фактите. Кой знае дали това е благословия или нещастие. Животът ни се дава на парченца, повече не ни е дадено да знаем.
След няколко седмици страната започнала война и всички момчета от селото били взети войници. Цялото село плачело, защото знаело, че повечето от тях няма да се върнат. Синът обаче останал при баща си, защото бил инвалид. Хората отново отишли при бащата и казали:
-Ти пак беше прав, старче. Твоят син със сигурност ще остане жив, а за нашите не знаем. Твоето беше благословия.
Старецът отвърнал:
-Вие продължавате да съдите. Факт е само, че моят син е останал в къщи. Само абсолютът знае дали това е благословия или нещастие...

Докато съдите, вие не растете и не се развивате. Разсъждението означава застинало състояние на ума. Умът обича да разсъждава, защото развитието е рисковано и неуютно. В действителност пътешествието никога не свършва, завършва една част от пътешествието и започва друга. Животът е просто един безкраен път...

# 35
 • Мнения: 1 299
Никога за нищо не съм съжелявала, а и нещастна не съм  Peace

# 36
 • по пътеката
 • Мнения: 3 114
за едит пиаф- едва ли е било с възторг за ли4ната й съдба, но пък е станала това ,което е!за всеки е така, аз съжалявам само за липсата на работата ,която би ми харесала и ми е призвание,за жалост е необратимо ве4е, късно и загубено времето да запо4на кариера!

# 37
 • Мнения: 7 768
ох, сега прочетох... не е била глуха , а сляпа и е прогледнала като по чудо.. много забравям, ех  ooooh! ... интересна съдба

# 38
 • Мнения: 2 386

Това е истината.

А аз пък често съжалявам...

# 39
 • Мнения: 528
Съжалявам за някои неща, неизживени мигове, пропуснати шансове...Знам силните и слабите моменти в живота си и ако имах възможност, щях да направя малка корекцийка.

# 40
 • Мнения: 2 161
Едит Пиаф е имала страхотен късмет, доколкото откъслечно познавам биографията и ...глуха ли беше  newsm78  и после започнала отново да чува ... бедно дете с  увреждане, от улицата, тя става една от най- великите певици на миналия век
Сляпа е била.

# 41
 • Мнения: 899
Често съжалявам. Може би, защото имам още много за губене.

А в случая песента на Едит Пиаф, може да бъде най-добре разбрана, ако сте чели биографията й. Тя го е казала в момента, в който вече е нямала нищо за губене, освен самия живот, в който е останал единствено гласа й. За какво да съжалява тогава?

В момента се прожектира прекрасен филм за живота й, с нейни оригинални песни. Препоръчвам, определено няма да съжалявате Wink

# 42
 • Мнения: 2 161
Ако трябва да съм честна,животът на Пиаф е низ от простотии.Само двама от  мъжете й са си заслужавали,другите са били свини.Поне според сестра й Симон Берто (май така се казваше)

# 43
 • Мнения: 290
Докато търсех информация за Едит Пиаф попаднах на един блог, в който авторът беше писал следното:

Non, Je Ne Regrette Rien.  Не, за нищо не съжалявам.
За щастливите хора ли или за нещастните  е в по-голяма степен присъщ този израз?

Замислих се ...
Случвало ли ви се е да го казвате?


Опитвам се от време на време да се залъгвам с този израз, но не се получава... Присъщ е за щастливите хора, в чиято графа не се вписвам.. поне за момента...

# 44
 • Мнения: 361
все се намира за нещо да съжаля,тъй че не съм от щастливите....

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт