Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 март 2005, 20:27 ч.

МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ !

 • 74 381
 • 161
 •   1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 4 100
Искам да споделя с вас една информация, която днес получих.
Историята е трогателна и вярвам, че можем да се опитаме, да дадем по частица от себе си, за да помогнем възможността едно дете да живее да стане малко по-реална.
Копирам ви писмото на майката. Мамма ще кача и цялата документация, както и лично писмо-обръщение на детенце до всички нас.

"Уважаеми госпожи и господа,

Пише Ви една младо българско семейство. След раждането на сина ни през 1996 г.ние бяхме едни щастливи хора с амбиции и добро бъдеще. Когато детето навърши 6 месечна възраст Лекарите поставиха диагноза: Таласемия - Майор. Обясниха ни че това е тежка вродена анемия и не се лекува. Казаха ни, че до края на живота на нашето
дете /а без трансплантация той няма да бъде дълъг/ ще трябва да му бъде преливана кръв на всеки 2-3 седмици, а когато стане на 3 годинки към лечението му ще бъде включено лекарството "Десферал", използването на което е свързано с поставяне на една ампула в 3 килограмово специално апаратче, което трябва да стои прикрепено с игла към корема му по 8 часа всяка нощ за да извлича желязото, което се натрупва в организма му.
Когато навърши четири годинки му отстраниха и далака, който беше много увеличен и пречеше на другите органи да се развиват правилно.
Лекарят, който постави диагнозата спомена, че това заболяване може да се излекува само чрез костно-мозъчна трансплантация, но в България такъв случай няма.
Обърнахме се към една от най-добрите клиники по таласемия в Израел,където не едно българско детенце е излекувано.Веднага ни казаха, че тези трансплантации носят и известни рискове, но ни посъветваха да се възползваме от този толкова рядък шанс.Изпратихме всички документи и професорът, който от 30 години се занимава с такъв вид трансплантация ни върна отговор,че синът ни ще бъде приет и това трябва да стане възможно най-скоро. Като сумата за този вид операция с чужд донор е 125 000 ЕВРО.
Разбирате, че времето ни притиска и макар, че сме сигурни, че всекидневно получавате такива молби Ви молим, ако Вашата фирма има финансовата възможност да ни помогнете да дадем този уникален шанс на детето си да живее.
Съжаляваме, че Държавата ни чрез сложния си бюрократичен апарат и данъчната си система поставя българският бизнес в не леко положение, но Ви молим от цялото си сърце, ако имате възможност да ни помогнете в този толкова труден за семейството ни момент с финансова помощ в рамките на своите възможности.Прилагаме документите на детето, като се извиняваме, че са безразборно разположени на листовете, но това е с цел да се спести място, понеже се оказа, че и пощенските разходи не са малки.Прилагаме също така разрешението за набиране на средства от Министерството на
Здравеопазването, както и ксерокопирана извадка от нормативният акт указващ данъчните облекчения, които държавата "дава" при направено дарение за деца с много висока степен на инвалидност, както в нашят случай тя е 100%.Прилагаме и прототип на договора за дарение, който при направено дарение се прилага към данъчната декларация на фирмата-дарител.
Предоставяме Ви номерата на банковите си сметки, както и телефонните си номера, в случай, че решите да се свържете с нас за сключване на договора за дарение.Молбата ни е да ни отговорите /на телефонните номера/, дори ако нямате възможност да отделите финансови средства, защото малкото време, което имаме за набиране на сумата ни принуждава да бъдем запознавани всекидневно с набираните дарения.
Извиняваме се за времето, което Ви отнехме, запознавайки Ви със същността на нашия проблем и Ви благодарим предварително, незавдисимо какво ще бъде решението Ви.
Сигурни сме, че един ден държавата ще започне да се грижи за децата, които са имали нещастието да попаднат в графата - инвалиди, но засега единственният начин да дадем шанс на детето ни да живее, е обръщайки се към Българският бизнес с молба за помощ!
Прилагаме и личното послание на детето към Вас!

ОББ

стара сметка    BGN 4046123713
нова BG65UBBS80024046123713

стара сметка    USD 4104449114
нова BG23UBBS80024104449114

стара сметка  EURO 4408571815
нова BG63UBBS80024408571815


Райфайзен банк

IBAN BG 41RZBB91551074798910

С УВАЖЕНИЕ: Ангелина Александрова Захариева-Маринова
Михаил Йосифов Маринов /баща/ "

Никое дете не е застраховано от подобна трагедия..дори и нашите ! Но нека помогнем на това....

П.П. Не пускам телефонните номера на родителите, страхувам се от злоупотреби. Но ако някой от вас иска да се свърже с тях, нека ми пише. Ще му ги изпратя персонално.

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 01:47 от Mamma

# 1
 • Мнения: 6 365
Ох, днес това ми е поредния неприятен случай с детенце, вече ми се насълзяват очите  #Puppy dog  дано всичко се оправи.

# 2
 • Мнения: 3 562
Много лошо.
Стискам палци всичко да се оправи.

# 3
 • Мнения: 431
Много мило че ни запознаваш с това, Така вярвам че всеяка от нас която има възможност ще помогне. Дори и с малко все пак е капка надежда за това семейство.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 561
Направо като прочета такова нещо и гърлото ми се стяга от мъка и същевременно ме обхваща такава ярост, че управляващите са нагли до несвяст след като има толкова болни дечица, които се нуждаят от помощ те на 2 години да си обновяват автопарка с последни модели лимузини за стотици хиляди лева и да си гласуват заплати каквито им е угодно, а довчера са се возили в Трабанти. И винаги при такива акции парите се събират от обикновените хора с обикновени заплати.
Това е геноцид , но всичко в този живот се връща.
Дано детенцето се оправи и то и всички като него да имат шанса да оздравеят.

# 5
Cry това което прочетох ме удари като мокър парцал през лицето!Боже,как може да има толкова мъка на този свят!Как може до сега да не съм се замисляла,за болните деца!Та нали и аз ще ставам майка!Нямам голями възможности,но още днес ще помогна с каквото мога!Стискам палци детенце да се оправи по-бързо...

# 6
 • Мнения: 3 077
Горкото детенце! Хрумна ми да предложа на майката да напише писма или да потърси контакт с БАН (Председател Акад. Иван Николов ЮХНОВСКИ, Тел.: (+359 2) 981-66-22, www.bas.bg ) - може да имат някакъв фонд и да помогнат. Чувала съм че католическата църква в България също помага.
Преди години правих едно изследване и косвено се показа, че помощи в България се дават най-лесно и бързо чрез смс - МТел и Глобул сигурно биха съдействали! Най-искрено се надявам сумата бързо да се натрупа и да се помогне на детенцето!

# 7
 • Мнения: 3 077
Още няколко идеи, които се надявам да бъдат от полза за родителите!
За да се хване едрия бизнес - нека се обърнат към Българска търговско промишлена палата, най-малкото което могат да направят от палатата е да пуснат тази информация в интернет страницата си (http://www.bcci.bg/bulgarian/) - имат страница "Те търсят помощ" - http://www.bcci.bg/bulgarian/help/.
Касички за набиране на средства може да се поставят в БИЛА, МЕТРО, ОАЗИС - там хората могат да си оставят рестото за детенцето.
Фирма ОВЕРГАЗ също има политика за дарителство - www.overgaz.bg. Дирекция "Публични комуникации" -
тел.: (02) 9603 378, факс: (02) 962 10 29, email: press@overgas.bg
Писмо може да се препрати към администрацията на Президента Г. Първанов - ето линк: http://www.president.bg/ и телефони: Дирекция "Приемна", София 1123, "Дондуков" 2
Работно време: понеделник-четвъртък 10.00-12.00 и 14.30-17.00 часа Тел: (02) 9239333 /централа/ Ел. поща: press@president.bg. В страницата има електронна форма - в контакти, където може директно да се направи молбата!
БЕТАМА (Еврейският културен институт) също може да помогне с нещо, още повече, че операцията ще се извърши в Израел. Би могло да се помолят за помощ с безплатни нощувки, транспорт, преводач и пр. Еврейският културен дом се намира на бул. Стамболийски - срещу ТОРАКС.
дано да съм била полезна поне малко!

# 8
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 175
Ина, златна си!

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 4 100
Цитат на: PoliaSp
Ина, златна си!


Точно това и аз се канех да напиша !

# 10
 • Мнения: 3 077
Дано помогнем на горките хора! Мислех, си защо не спечеля от тотото и точно това ми хрумна - те трябва да се обърнат към тотализатора - ето линкове: Български спортен тотализатор
Централна дирекция, ул. Хайдушко изворче 28 (вход от ул.Славия), 1618 София, Тел.++359 2 81 81 861, Тел.++359 2 81 81 811, Тел.++359 2 81 81 888, Факс++359 2 81 81 801
Е-mail: bst@toto.bg, Е-mail: bst@techno-link.com

# 11
 • Мнения: 3 077
Ето и линк към контактите на Българският червен кръст http://www.redcross.bg/index.php?ladger=contacts. Има телефони и мейли. Тяхната младежка мрежа много може да помогне с еднодневна акция из София. Хората имат доверие на децата от червения кръст - имат обозначителни знаци и пр.

# 12
МОМИЧЕТА!НЯКОЙ ИМА ЛИ ВРЪЗКА В BILLA,METRO,MR.BRICOLAJ

# 13
 • Мнения: 4 966
Милиото детенце. Чак сега видях темата и затова се включвам толкова късно. Довечера ще говоря с майка ми, баща ми и мъжа ми - ако могат да организират нещо в работата им. Мисля, че и това е начин.
Додо, можеш ли да ми препратиш писмото, а аз ще го разпечатам и ще им го дам. Ще го препратя и във фирмата.
А дали не може да се опитаме да препратим писмото и до институциите? Имам доста имейли на министерства, правителствени и неправителствени организации, на посолства.
Може би и до медиите?
Аз не мога да дарявам кръв, но мъжът ми е 0 положителна и от години дарява безвъзместно, когато има кампании. Дали търсят кръв за детенцето?
Няма ли начин начин и ние от форума да съберем средства. Може да се организира среща и всеки да даде колкото може - дори и сумата да не е голяма.
Дано детенцето да се оправи. Все пак има фирми, за които сумата не е прекалено голяма.

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 4 100
Цитат на: azaf
Милиото детенце. Чак сега видях темата и затова се включвам толкова късно. Довечера ще говоря с майка ми, баща ми и мъжа ми - ако могат да организират нещо в работата им. Мисля, че и това е начин.
Додо, можеш ли да ми препратиш писмото, а аз ще го разпечатам и ще им го дам. Ще го препратя и във фирмата.
А дали не може да се опитаме да препратим писмото и до институциите? Имам доста имейли на министерства, правителствени и неправителствени организации, на посолства.
Може би и до медиите?
Аз не мога да дарявам кръв, но мъжът ми е 0 положителна и от години дарява безвъзместно, когато има кампании. Дали търсят кръв за детенцето?
Няма ли начин начин и ние от форума да съберем средства. Може да се организира среща и всеки да даде колкото може - дори и сумата да не е голяма.
Дано детенцето да се оправи. Все пак има фирми, за които сумата не е прекалено голяма.


Ето от тук може да се изтегли всичко, мамма го закачи на сайта http://old.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=887. За тези които не са видели, има и лично обръщение от детенце.
Аз лично съм за среща на форума...друг е въпроса, че питая леки съмнения относно интереса към нея...
Ако се появят достатъчно заинтригувани - ще я направим, и друг път сме правили и то с голям успех !

Общи условия

Активация на акаунт