Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 юни 2007, 11:14 ч.

Да се обърнем към медиите

 • 649
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 382
Здравейте, всички! С едно момиче от форума сме решили да пишем до медиите и да разкажем за проблемите по време на изследвания за стерилитет и инфертилитет, за безхаберието на държавата към жени, които отчаяно искат да имат деца, за  безразличието и слабата информираност на много лекари, за "доенето" в лаборатории и клиники, за ходенето по мъките и нехайството на Здравната каса да поеме поне част от някои изследвания. Затова ви моля- подкрепете ни, като споделите мнения, дайте съвети към кои медии /предавания/ да се обърнем, отговорете дали бихте се ангажирали с медийна изява /ако се наложи/.
Може да звучи прекалено наивно и да приемете това с насмешка, но помислете - нищо не ни пречи да опитаме да събудим заспалата съвест на България!
Очаквам мненията ви. Благодаря предварително на онези, които ще се ангажират.
Ако не желаете да пишете във форума, това е моя
 е-mail: milena_qneva@abv.bg

# 1
 • София
 • Мнения: 2 383
Успех момичета!
 Praynig  Hug

# 2
 • Мнения: 1 950
Момичета, идеята ви е добра, но все пак съществува Сдружение Зачатие. Не случайно се провежда всяка година и Ден на репродуктивното здраве. Има материали в печатни медии, в телевизионни предавания. Това е един дълъг път, не е много адекватно всеки да тръгва сам да търси медии, за целта е направено сдружението, пациентска организация, която да ни събира и да лобира за нашите интереси. Зачатие прави това от години, преговорите с НЗОК, с МЗ и т.н.
Много по-полезни бихте били, ако станете активни членове на Сдружение Зачатие и се включвате в инициативите, които то организира.
Успех  bouquet

# 3
 • Мнения: 4 321
zvetun4o, Мариса вече е писала и в Зачатие Wink

Мариса, погледни хубаво темите из форумите на Зачатие. Сега Мели търси доброволки за интервю, ама не помня за коя медия.

Поздравявам Ви с желанието си да работите в тази посока!

# 4
 • Мнения: 1 950
Да, разбрах, че е писала в Зачатие Peace, точно това ми беше мисълта, не отделни хора да се обаждат тук или там, а от името на Сдружението за да ни се обърне повече внимание Wink

# 5
 • Мнения: 382
Момичета, явно и тук не сме разбрани. Идеята беше да търсим подкрепата на всяка една изстрадала жена, да сондираме мнения и получим предложения. Не си мислете, че имаме намерение да правим самосиндикални изяви, защото търсим популярност. Мисля, че на всеки средноинтелигентен човек му е ясно, че "една птичка пролет не прави". Направо почнах да се чувствам като черна овца.
Разбирам, че Сдружение "Зачатие" е предприело много инициативи и всички те са за наше благо. Но знаете ли, че тук, в дълбоката провинция, просто няма отзвук. Като че ли всичко става само в големите градове, а ние сме оставени на произвола на съдбата. Така мисля аз, дано да греша.

# 6
 • Мнения: 4 321
 
Момичета, явно и тук не сме разбрани. Идеята беше да търсим подкрепата на всяка една изстрадала жена, да сондираме мнения и получим предложения. Не си мислете, че имаме намерение да правим самосиндикални изяви, защото търсим популярност. Мисля, че на всеки средноинтелигентен човек му е ясно, че "една птичка пролет не прави". Направо почнах да се чувствам като черна овца.
Разбирам, че Сдружение "Зачатие" е предприело много инициативи и всички те са за наше благо.

Не Мариса, не сте неразбрани, по-скоро не разбирате какво е Зачатие. Не ме разбирай погрешно, това нито е заяждане, нито пък искам да те разубедя в инициативата ти. Напротив! Сдружение Зачатие е точно това което си писала! Сдружение Зачатие опитва да покаже на обществото нашата болка, нашата борба, нашите мечти - твоите и моите. И сдужението не е някаква организация, някакъв комитет, сдружението това сме ние - ти, аз и всички семейства борещи се със стерилитета!

Както ти писах и в предния си постинг - търсеше се жена да даде интервю за списание Тя. Ето ти нещо, което можеше и искаше точно ти да направиш - да говориш пред медиите, да разкажеш за проблемите ни, да те чуят. И вместо тепърва да търсиш контакти с телевизии и вестници, тях вече ги има. Възползвай се! А и ние ще се „възползваме” от твоето желание да помогнеш на всички ни!

Но знаете ли, че тук, в дълбоката провинция, просто няма отзвук. Като че ли всичко става само в големите градове, а ние сме оставени на произвола на съдбата. Така мисля аз, дано да греша.

За съжаление не грешиш. Аз съм от малък град и много добре знам какво имаш предвид. Но да ти кажа, че един репортаж по телевизията не промяне почти нищо. Неинформираността по малките градове и села си остава ...... за огромно съжаление! Не знам какво може да помогне в този случай. Ако измислиш нещо подходящо, сподели го - имаме нужда от иде - ние - ти, аз. А това е сдружение Зачатие! Сдружение Зачатие е израз на готовността на 270 000 семейства да се „покажат” пред обществото и да заявят, че се борят за своето дете - ти си част от това начинание, макар и да не осъзнаваш!

Наистина те поздравявам за инициативата! 

Общи условия

Активация на акаунт