Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 март 2005, 10:03 ч.

По Искрено и Лично

 • 1 736
 • 6
 •   1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 4 100
Темата днес е "Искам да ме осиновят"
Ако има заинтересовани - могат да го гледат.

# 1
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 510
Цитат на: dodo_dodo
Темата днес е "Искам да ме осиновят"
Ако има заинтересовани - могат да го гледат.


Хванах предаването 10 минути преди краят му,и много ме е яд че не можах да гледам цялото предаване. Close

# 2
Мили приятели! Предаването "Искрено и лично" ще насочи своето специално внимание към осиновители, осиновени и биологични родители в поредица от предавания, които тепърва предстои да бъдат заснети и излъчени. Така, че, който не е успял до сега да гледа,  ще има тази възможност в бъдеще!
Оказва се, че интересът към темата "Къде сте близки хора" е много голям и предавания по тази тема се излъчват все по-често. Преди 3 дни, в студиото на "Искрено и лично" бяха поканени и представители на Българска Асоциация "Осиновители и осиновени", които разказаха за промените в българското законодателство, за своята благородна дейност и за предстоящото издаване на първата в България книга с истроии на осиновени, осиновители и биолкогични родители. Предвиждат се срещи с осиновени, които ще проследят техният път от подаване на молба за търсене на биологични родители, до срещата им с тях, ако се осъществи такава.
В предаването "Имате поща" също са заложени подобни теми. Дано скоро все повече предавания и медии обърнат внимание на проблема.

Последна редакция: чт, 06 окт 2005, 15:18 от dteneva

# 3
 • преди Варна/сега Горна Оряховица
 • Мнения: 4 258
Дано!Колкото по-вече се говори по тия въпроси толкова по-добре според мен!Обществото ни трябва да започне да променя отношението си към осиновените деца и желаещите да осиновят!А и тия ,които искат да подадат документите си за кандидат-осиновители,но все още по една или друга причина се двуомят...страхуват...притесняват-ще се решат най-накрая.Когато ние осиновехме нашата дъщеря,две близки бездетни семейства ,които все се двуомяха дали да  пристъпят към започване на процедурата...се престрашиха и се радват на децата си вече няколко години!
А днешното предаване не го гледах и много съжалявам-незнаех,че ще е с такава тема!

# 4
 • Мнения: 550
Аз пък мисля точно обратното, не виждам смисъл да се тръби за осиновени, осиновители  и т.н. Аз не деля хората на осиновени и родени в едно семейство, в такъв случай защо за осиновените трябва да се говори допълнително, като за друга категория хора. Незнам дали ще ми повярвате, но ако някой не ми припомни "зорлем", аз забравям, че дъщеря ми е осиновена, а не родена от мен. За мен това няма значение, но за хора като Миглена Ангелова явно има. По принцип гледам и харесвам предаването й, но конкретно по тази тема, категорично не ми допада. Според мен е намерила болното място на много хора, чрез което си вдига рейтинга и поддържа добър журналистически имидж. Никой не може да ме убеди, че е редно в едно предаване да излезе оставено за осиновяване дете, което търси жената, която го е родила, и каже пред цялата страна името и населеното място, в което е живяла и може би продължава да живее. Ами я си представете, че тази жена на никой не е казала, че преди примерно 30 години е родила и оставила за осиновяване дете. И в един момент по телевизията съобщават, че пр: Ваня Иванова Петрова от гр./с. еди кое си, е моята биологична майка, и как може да се преобърне към лошо живота на някой. Не е необходимо чак по телевизията да намериш някого, стига да си искал /и от двете страни/, това е напълно възможно, къде по легален, къде по нелегален начин. 

# 5
Напълно съм съгласна с мнението на bigoni. Излишно предавания като "Искрено и лично" и "Имаш поща" спекулират с чувствителността на зрителите. Навярно има и други начини да търсиш биологичните си родители без да го правиш достояние на  цяла България (или това просто е "интересна"  тема за TV предаване).По-полезно би било да се дискутират теми, улесняващи осиновители и осиновявани, защото колкото и да се пише и говори , че с промените се улеснява осиновяването - на практика няма нищо такова: Домовете са пълни с деца, за повече от които няма съгласие за пълно осиновяване от биологичните им родители, тези деца си растат по Домовете без родителски ласки, ние-бъдещите осиновители чакаме благоволението на заминали на гурбет родители да решат като се върнат ще си вземат ли децата или вече са си устроили по-добър живот.И ако ме апострофирате - няма нищо такова, че ако дете е оставено в Дом и не е  потърсено в законоустановения срок от родителете си, то то бива вписано в регистъра за осиновяване - напротив ,започват съдебни процедури, текат едни срокове , обяви , издирвания и т.н., Улеснявайте щастливите събития, а не правете сензации от чуждите съдби!

# 6
Ами аз ще ви кажа, че първоначално, целта беше съвсем комерсиална, ние от екипа на Българска Асоциация "Осиновени и осиновители" се свързахме с предсването, с цел да променим тази тенденция на разплакани родители и деца, които се търсят. Идеята ни е в поредица от предавания да запознаем обществеността с конкретни проблеми по осиновяването. така, че ви препоръчвам горещо в бъдеще да следите тази тема. Надявам се, че няма да останете разочаровани.
Бихме искали по този начин проблема да набере гластност и все повече хора да са наясно какво се прави и какво не в България, по проблемите на тази група хора. Защото не всеки е влизал във форума на БАОО, където сме събрали цялата информация стъпка по стъпка (www.baoo-bg.org/forum)... и така шансовете тази полезна информация да достигне до вас, посредством медиите се умножават, нали...
ще погледаме, ще видим.
А, ако вие имате някакви идеи, относно това как Асоциацията може по друг начин да популяризира дейността си, за да стигаме до все повече хора, на които можем да помогнем, моля ви да ми пишете тук, на лични или във форума на БАОО.
Може би "Искрено и лично" не е единственият начин в България да се заговори за осиновяването като за най-благородния акт, който може да направи един човек. Бихме искали да променим тотално обществените нагласи. Осъзнаваме колко труден е пътя, по който сме тръгнали, но няма да се откажем.
"Искрено и лично" е само първата крачка по пътя...
Благодаря на всички вас!
Поздрави от мен:
Деси Тенева

Общи условия

Активация на акаунт