Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 март 2005, 11:54 ч.

Температура на вода за каша

  • 315
  • 9
  •   1
Отговори
  • Barcelona, Spain
  • Мнения: 2 052
Разглеждам тука разни безмлечни каши и виждам, че се приготвят с вода (мляко) с различна температура - 40º или 50º.
Мерите ли точно температурата и с какво?
Не помня някога да съм я мерила много точно, но все пак да питам....

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 016
Не меря. Едно на око - да е топла, но да не пари.

# 2
  • Мнения: 6 142
Как да ги премеря тия 50 градуса Grinning Пъхам водата в МВ и броя до десет. Ако ми се види хладна, още до десет, че нашата няма таймер за секунди и после слагам кашата. То тия указания, човек за да ги спазва, трябва да има аптека Mr. Green

# 3
Когато правих каша първия път, стоплих повечко водата - да пари - та нали искат 50 градуса. И тогава кашата стана на бучки и бебо не можа да я яде /още ползвахме шише с биберон/. И се научих - стоплям водата до приятна за пиене. И кашата става екстра!!! Laughing

# 4
  • Видин
  • Мнения: 5 563
Забелязала съм, че ако водата е много гореща, кашата винаги става на бучки. Затова я загрявам до температура, която да е приятна на допир и кашите са ОК.
Като направиш 2-3 каши, сама ще уцелиш най-подходящата  температура Wink .

# 5
  • гр.Габрово
  • Мнения: 516
Да попитам,тази температура от 50 градуса,само за купените каши ли се отнася?
Аз правя домашна каша от смлян кафяв ориз.Тя пак по същият на4ин ли се приготвя Rolling Eyes
Аз накисвам една,две  лъжици в 150  мл вода от предишният ден,както пише в Библиотеката и на другият ден я сварявам  до желаната от мен консистенция...нещо да не бъркам...

# 6
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 245
Пък аз винаги съм ги бъркала готовите каши с преварената му вода със стайна температура - никога не е имало проблем Simple Smile

# 7
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 016
Цитат на: villie
Да попитам,тази температура от 50 градуса,само за купените каши ли се отнася?

Да. Домашните си се приготвят както пише Wink

# 8
  • London
  • Мнения: 7 605
Аз ги правя със студена вода. Така ми стават с по-балко бучки.

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 1 214
Bulb  Водата за млякото и кашата може да се премери с термометъра за баня.2-3 пъти и ще го правите наизуст и точно.Аз си бях  купила специален уред със степени за различните температури  Wink Много е удобно и практично  Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт