Бях на о-в Тасос тази седмица, и там се продават невероятни сладка от "невероятни неща", а само да видите трушиите им....малееее произведения на изкуството в оригинални шишенца и бурканчета. Та от там си купих сладко от малки мандаринки/не мармалад, не конфитюр, а сладко/. Мандаринките вътре са ЦЕЛИ и НЕБЕЛЕНИ. Момичето, което ми го продаде беше софиянка работеща там, предложи ми да ми изпрати рецептата по e-mail, но така и не го получих, хем тя предложи.....
Имате ли представа КАК се прави това сладко? Много е хубаво.
Момичето подхвърли, че както били цели и узрели, се измивали много добре, после се остъргвали съвсем леко с ножче, но без да се бели кората, слагали се в гореща вода да врат 5 мин., водата се изхвърляла. Процедурата се повтаряла няколко пъти за да се махне горчивината на кората и чак тогава се правело сладкото......
Повече не знам! Сладкото е изключително красиво за гледане, много вкусно и много оригинално.
Хайдеееее.............давайте идеииии, МОЛЯ ВИ