1 кг гъби,
2-3 глави лук,
3 средно големи картофа, сварени,
3 филии бял хляб,
2 яйца,
прясно мляко,
масло, черен пипер, сминдух, магданоз, вегета
Гъбите се измиват и настъргват на ренде. Заедно със ситно нарязания лук се задушават в маслото. Ако пуснат водичка се задушават докато поизври водата, а останалата вода се отцежда. Към охладените гъби се добавят жълтъците, настърганите картофи, накиснатите филии в млякото, подправките. Омесват се и се оставят да престоят около половин час.
От така приготвената смес се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и после в разбитите на сняг белтъци. Пържат се в сгорещено олио. Могат да се поднесат със сос от кисело мляко и копър и чесън.
Ето и снимки на готовите кюфтета:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&view=1&photo=49
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&view=1&photo=57
Да ви е сладко!