Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 881
Здравейте, мами. Имам един въпрос, как разбирате, че бебетата не харесват даден вид мляко и го сменяте с друг. Ние от първия ден, до момента / на 23 дни сме/ сме на НАН 1 и си го хапва с удоволствие. Няма и запек, трябва ли да пробвам и други млека или щом понася на малката да не го сменям?

# 1
 • Мнения: 6 317
Цитат на: Небесна
Здравейте, мами. Имам един въпрос, как разбирате, че бебетата не харесват даден вид мляко и го сменяте с друг. Ние от първия ден, до момента / на 23 дни сме/ сме на НАН 1 и си го хапва с удоволствие. Няма и запек, трябва ли да пробвам и други млека или щом понася на малката да не го сменям?


Аз смених ад. мляко, защото бебето се беше запекло и реших да видя дали не е от млякото.

Щом бебето ти е добре и си хапва мисля, че няма смисъл да сменяш.

# 2
 • Мнения: 2 534
Сменя се , ако на бебо не му харесва или се запича . Не трябва да се забравя , че всички адаптирани млека са на един принцип.Ние и досега сме на НАН , минахме през 1 и 2 , че и на НА дори бяхме.

# 3
 • London
 • Мнения: 9 708
Сори за резкия въпрос ама от какъв зор?
Щом му понася на детето, няма смисъл да го сменяш.

# 4
 • Мнения: 1 881
Не че искам да го сменям, но понеже всички майки са пробвали почти всичко и се чудех дали има причина или просто са решили да видят кое ще им понася по - добре на бебетата.

# 5
 • Мнения: 6 459
Има смисъл да го сменяш ако не понася на бебето - не го харесва, запича се.... иначе по-добре не сменяй, а и при малки бебета е възможно да се усилят коликите при смяна на млякото.

# 6
 • Мнения: 37 513
Започнахме с НАН, но ни подариоха 7-8 кутии Фризолак и минахме на него, запече се /единственото й запичане до сега/ и пак минахме на НАН. После реших да минем на Нутрилон и на това си останахме. Но не сме сменили НАН-а, защото е имало проблем и аз не знам защо го смених Thinking

# 7
 • Мнения: 87
Започнах на Pre Nutrilon  защото беше недоносена, а нямах никаква кърма. Продължих след това на Nutrilon 1, но се запече и минах на Milumil 1. Сега сме много добре. Grinning

# 8
 • Мнения: 10 745
Аз смених почти всички млека, които съм виждала на пазара.Нан ХА, Нан АР, Фризолак, Фризовом, Аптамил, Нутрилон. Нищо не харесваше. Накрая, вече напълно отчаяна, че нищо не му харесва, му взех Хип. Е, родих се с него. Много му хареса още от самото начало. Но аз не виждам смисъл да сменяш млякото, при положение, че бебо го харесва. Аз го сменях, защото не му харесваше. Не си прави експерименти.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 036
Защо да го сменяш, щом на детето му харесва?
Аз смених Аптамил с Фризолак защото се запече и не и харесваше. Но щом няма причина, просто не виждам смисъл.

# 10
 • Мнения: 1 753
Ох, наскоро много се бях наплашила от едно мое самоцелно сменяне на млякото. Педито ми вдигна скандал до небето и то с право, защото по този начин се предизвиквала алергия към белтъка. По-добре не го сменяй, ако на бебето му понася добре. Ако пък има проблем, по-добре говори с педиатъра ти, преди да сменяш! Много е опасно, така че не си прави експерименти! Хайде, успех!  Grinning

# 11
 • София
 • Мнения: 771
Щом нямаш проблеми с млякото, не си ги създавай. Ходихме на гастроентеролог, заради упорито разстройство и той ни каза, че честата смяна на млеката изобщо не е за препоръчване, причината е свързана с алергиите. Не си мисли, че щом даваш НАН, а бебето не е опитало други млека, си го ощетила с нещо.

# 12
 • Мнения: 456
Здравей и от мен, небесна. Не сменяй адаптираното мляко, ако наистина нямаш основателна причина. Щом на детенцето му харесва NAN и го пие без да се запича, не виждам причина. NAN е сладичко на вкус мляко и сигурно на бебка и допада, щом не го плюе. От тези по-сладичките адаптирани млека по-трудно може да се запече бебето. Аз смених доста млека докато Даниил сам се спря на Frisolak. Ръководех се основно от неговият вкус. Той отказваше всички по-сладки млека. Сега пие Frisomel нощем, когато огладнее.

# 13
И аз се присъеднинявам към мнението на мамите, които казват, че ако бебо си яде млякото с удоволствие и му понася добре, няма за какво да сменяш. Аз поради глупост смених фризолака с Нан и резултата беше повръщане след всяко даване на Нан. Така че много бързо се върнахме пак на Фризолак. Ако всичко е наред с храненето, по-добре не си докарвай излишни грижи.

# 14
 • Мнения: 3 663
Цитат
сменяте ли без причина адаптираното мляко?

Абсолютно не

Общи условия

Активация на акаунт