Препоръчвам тази рецепта на МАЙКА, става супер вкусно!
В тенджерка се слага масло да се разтопи, сипва се грис с бъркане до златисто да стане. /за 1 литър мляко 4-5 супени лъжици; аз слагам понякога само лъжица и половина за 1 порция/. Редом с гриса се слага и захарта /на вкус, аз слагам малко по4ти толкова, колкото и грис/ и се бърка да станат златисти - не много тъмно, 4е ще гор4и. През това време в отделен съд се загрява млякото - аз го правя в микровълновата. Сгорещеното мляко се изсипва с бъркане при златистите грис и захар, намалям малко котлона и бъркам ... Става сууууууууууууууууууууупер!!! И после /без дори да съм прибавяла някакви аромати, има вкус на нещо между карамел и препе4ено брашно. Томи с голям кеф си хапва цяла купа от така приготвения грис.