Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 март 2005, 18:29 ч.

МЪЖКИ ПРОБЛЕМ

 • 1 168
 • 11
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 381
ЗНАМ ,Ч Е Е ДИСКУТИРАНО, НО ТЪРСИХ ТЪРСИХ С КВИ ЛИ НЕ ДУМИЧКИ И НИО НЕ МИ ИЗЛЕЗЕ А ЗА ПО- БЪРЗО ДА ПИТАМ.

1. Познавате л доктор , който можете да ми препоръчата, за да му оправи пишката на нашия момък. Тя почти се е околила на от месеци сме зациклили на една ципа.

2. Ако пък и работи със здравната каса още по-добре. Нашата педиатърка каза, че ще ми напише направление, ако си намеря такъв.

Благодаря ви.

# 1
 • Мнения: 1 209
Тази операция я направи таткото без да е лекар. Докато го къпехме малкия се залиса и татенцето подръпна тук так. После спазвахме строга хигиена и редовно мажехме с "немибацин маз" - спрей не препоръчвам, защото изстудява.
За 2 седмици се оправи, но му трябваще малко повече да забрави - тогава беше на 1г и 4м.

# 2
Детските уролози в "Пирогов". Grinning

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 258
В кой квартал живеете. Мога да Ви препоръчам двама в различни поликлиники. А най лесно вашият педиатър да Ви прати на хирург там където се водите като пациенти с направление. Процедурата става за секунди и колкото е по-малко детето толкова по-добре.

# 4
 • Мнения: 192
при нас тази работа я свърши педиатърката, при това много ловко - за секунди. трябва ли наистина да ходите на хирург?  Thinking

# 5
Вече няколко пъти го писах - д-р Момчилов, детски уролог в Пирогов. Работи и с направления, доколкото знам. Всеки ден около 12 ч.

# 6
 • Мнения: 265
И ние имахме голям проблем, дажи мисля че доста пъти се оплаквах в този форум  Embarassed Намерих обаче разрешение на проблема сама и не се наложи да ходим на лекар. Уф, не съм много добре с обясненията, но ще опитам  Embarassed  С показалец и палец на едната ръка хващам кожичката от едната страна, с другата ръка от другата страна на пишлето. След това много вниманетелно дърпам настрани и на долу. От втория път се получи. Това обаче го правя на своя отговорност. Не подстрикавам никого на своя да го прави.
Поздрави  Wink

# 7
 • Мнения: 2 649
Цитат на: Anonymous
Детските уролози в "Пирогов". Grinning

Там е най-добре. НЕ ПРАВИ сама тази манипулация, защото може да стане беля. Обърни се към лекар!  

# 8
Според мен ,

продължавай с опитите сама и ако е крайно наложащо потърси уролог.

Голям стрес и шок е за мъниците тази процедура,която докторите не извършват оперативно,а по същия начин-чрез опъване и дърпане.

Ние сме на същия хал,но ще се помъчиме у дома още.

Оперативно след 3г може,доколкото на мен тук в Бургас ми обясниха.

Мамчето по-горе добре е обяснила/с палеца и показалеца....../

Успех!

# 9
 • Мнения: 1 381
благодаря ви за отговорите. Аз вече 1 година пробвам сама да дърпам, но ена ципа е заяла и мисля ,че сега е момента да идем на доктор. Най добре е в Пирогов. хем ни е близко в Красна поляна сме.

# 10
 • в края на града
 • Мнения: 4 306
Цитат на: Anonymous
Според мен ,

продължавай с опитите сама и ако е крайно наложащо потърси уролог.

Голям стрес и шок е за мъниците тази процедура,която докторите не извършват оперативно,а по същия начин-чрез опъване и дърпане.

Ние сме на същия хал,но ще се помъчиме у дома още.

Оперативно след 3г може,доколкото на мен тук в Бургас ми обясниха.

Мамчето по-горе добре е обяснила/с палеца и показалеца....../

Успех!

Е, не е така.
Най-добре е специалист да го направи. Въобще не се опъва по същия начин, има си инструменти, дезинфекцията е перфекнтна, лекарят е учил и практикувал за това  Imp . Жената се интересува от специалист, а вие я съветвате да дърпа в къщи, еееее....

# 11
 • Мнения: 7 556
Майки-не се обиждайте-прочетете моля...

При момчета до 4-5 годишна възраст, а при някой деца до пубертета кожичката на половият член НЕ СЕ СМЪКВА НАЗАД СВОБОДНО. ТОВА Е АБСОЛЮТНО НОРМАЛНО и никаква фимоза не съществува. Кожичката е нормално прилепена към главичката и я пази в процеса на растежа. Всякакви опити за насилствено отлепяне СА неприемливи. Освен това, поради раната която се създава след насилствени действия може да се стигне до истинска циркулярна фимоза след 2-3 години.
Кожичката се отделя сама от главичката постепенно от 3-4 година като това може да продължи до пубертета при някои деца.

Няма медицинско показание в детската възраст което да изисква подобен род намеси, ако изключим редки заболявания с малка практическа стойност. При бебета често уретрата е едва забележима през кожичката и това е АБСОЛЮТНО НОРМАЛНО.

Освен ако не се касае за вродени урологични аномалии на уретрата или друг кръг много редки и специални случаи, извършването на подобна "манипулация", "по навик" от лекарско лице-уролог, хирург, педиатър е, как по-меко да го кажа-ГЛУПОСТ и показва ниска професионална квалификация.
Този въпрос е може би от малкото, по които в средите на педиатрите от цяла Европа и САЩ цари пълно единодушие от десетилетия.
Ако искаме да сме по прецизни-В ТОЗИ КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ манипулацията с детските полови органи без необходимост, без упойка, без размисъл е дълбоко неетичен и варварски акт по отношение на детето и който го извършва има пълната морална и етична отговорност.

Неприемливи са всякакви насилствени практики по проблем КОЙТО НЕ СЪЩЕСТВУВА.

Не се обиждайте и не ме обиждайте моля...

http://www.cirp.org/library/normal/aap/
http://www.cirp.org/library/normal/aap1999/
http://www.circumstitions.com/Care.html
http://www.circumstitions.com/AAP-care.html
http://www.healthsystem.virginia.edu/uvahealth/peds_growth/malecare.cfm

Общи условия

Активация на акаунт