Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7 556
Здравейте,

Имах възможността на прегледам БГ имунизационен календар и останах МНОГО неприятно изненадан от :

* липсва имунизация за Хемофилус Инфлуенца тип.Б-това е много важна имунизация на 2-4-6 месец и едно повторение на възраст 12-15 м.-тоест 4 дози. Тази ваксинация Е ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗНАЧЕНИЕ. Има я във всички Европейски и Американската имунизационни програми.

*Никъде вече в Европа и САЩ не се прилага Полиомиелит ваксинация чрез капки-причините са много-използва се само интрамускулна ваксина.

*Липсва важната имунизация с/у Стрептококус Пневмоние-това са 4 или 3 или две дози в зависимост от възрастта на която се прави първата доза. От две години-задължителна имунизация за Цяла Европа и САЩ.

*Ваксинацията против Хепатит Б се прави вече до 20 ден след раждането и това е една много важна подробност.

За всички-давам един линк;

www.cdc.gov/nip

Childhood Immunization Schedule 2005

Дано са ме осведомили грешно, защото тези липси са много важни...

# 1
 • У дома, при моето семейство
 • Мнения: 648
Май не са те информирали правилно.
Ваксината против Хепатит Б в България се слага веднага след раждането още на първия ден, като има реимонизация на 1-я и 6-я месец.

Другите две ваксини против Пневмония и Менингит са са включени в Наредбата за имунизациите на Министерство на здравеопазването като пожелателни. Всяка майка която се интересува и има възможност може да ги купи и постави на детето си/друг е въпроса че би трябвало държавата да ги поеме но така е  у нас/.
За полиомиелита мисля че действително има и ваксина интрамускулна, но в България просто не е практика да се поставя такава, а се дават капки. Нямам наблюдения коя е по-добра, както и предимствата и недостатъците им.

# 2
 • Банкя
 • Мнения: 2 410
Кога се поставя имунизация срещу Стрептококус Пневмоние?
Синът ми е на почти 10 месеца и е ваксиниран против Хепатит Б и туберкулоза още след раждането, а след това 3 пъти му поставяха комбинирана ваксина срещу ДТК, Полиомиелит и Менингит. Кога ще можем да поставим и тази срещу пневмония?

# 3
 • Мнения: 7 556
" му поставяха комбинирана ваксина срещу ДТК, Полиомиелит и Менингит."

->каква е тази комбинирана ваксина съдържаща и Менингит? Всички ваксини известни ми до днес  Менингитни ваксини са една ваксина, а не комбиниран препарат... Imp

Ваксината срещу Streptoccocus pneumoniae се продава като Prevnar или Prevenar и е девет щамова рекомбинантна ваксина. Ваксинацията с тази ваксина е от ИЗКЛЮЧИТЕЛНО значение. Броят на дозите зависи от възрастта на детето при която правим първата доза-във Вашият случай ако почнете от 10 мес възраст правите 1 доза, втора доза след минимум 1 месец и трета доза когато детето е на възраст между 12 и 15 месеца.

# 4
 • Мнения: 7 556
"Другите две ваксини против Пневмония и Менингит са са включени в Наредбата за имунизациите на Министерство на здравеопазването като пожелателни. "

->Срещу менингит има днес двa типа ваксини-едната е срещу Neisseria meningitidis type C->Neis-Vac C [Baxter] и Meninvact [Aventis-Pasteur].Втората е срещу Haemophilus influenzae type b- Act-Hib [Aventis-P] и Hiberix [SKB]. Не зная коя тохно имате пред вид, но и двете са задължителни в САЩ и Европа, а не по-желание.


"За полиомиелита мисля че действително има и ваксина интрамускулна, но в България просто не е практика да се поставя такава, а се дават капки. "

->Ваксинациите не са въпрос на "практика", а въпрос на много прецизни и точни схеми за ваксинации. Останалото е чисто дилетанство. Библията на всички педиатри, които искат да бъдат перфектни по тези въпроси днес е :

www.cdc.gov/nip

# 5
 • София
 • Мнения: 11 701
Birdie, любопитно ми стана заюо се интересуваш от ваксините в БГ. Предстои ви имунизация или...?

# 6
 • Мнения: 7 556
Birdie, любопитно ми стана заюо се интересуваш от ваксините в БГ. Предстои ви имунизация или...?[/quote]

Не живея в БГ от 8 години, нямам и деца. Просто видях официалната схема от ХЕИ и настръхнах-много неща от нея са напълно погрешни, остаряли и опасни. Затова реших да пиша как стоят нещата. Тъжно и срамно е децата да се имунизират по неподходящи схеми...

# 7
 • София
 • Мнения: 11 701
Цитат на: Birdie
Не живея в БГ от 8 години, нямам и деца. Просто видях официалната схема от ХЕИ и настръхнах-много неща от нея са напълно погрешни, остаряли и опасни. Затова реших да пиша как стоят нещата. Тъжно и срамно е децата да се имунизират по неподходящи схеми...


Аха... ясно! Благодаря!  Mr. Green

# 8
 • София
 • Мнения: 11 701
Упс, още един въпрос, дано не съм нахална  Grinning  С медицинско образование ли си?

# 9
 • Банкя
 • Мнения: 2 410
Ваксината е Infanrix -IPV+Hib на GlaxoSmithKlinе се поставя от 6-7 години в Европа (Германия, Италия, Испания, Швейцария и Швеция). Одобрена е от СЗО. Аз лично я купих от Гърция и пренесох при специални условия, понеже не се внася още в България. Ето и повече информация:

http://www.medsafe.govt.nz/profs/Datasheet/i/InfanrixIPVHibinj.htm

http://www.serviciodeinformacion.com/sibgsk/vademecum/fichas/infanripv.htm

http://www.impfkritik.de/fachinfo/infanrix-ivp-hib-gsk.pdf

http://www.gsk.com/press_archive/sb/2000/press_20000703.htm

# 10
 • Банкя
 • Мнения: 2 410
Цитат на: Vache
Упс, още един въпрос, дано не съм нахална  Grinning  С медицинско образование ли си?


Да, той е педиатър в Гърция Simple Smile

# 11
 • Мнения: 7 556
"Ваксината е Infanrix -IPV+Hib на GlaxoSmithKlinе се поставя от 6-7 години в Европа (Германия, Италия, Испания, Швейцария и Швеция)."

->  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Една от двете най добри ваксини в Гърция и изобщо в Европа-поздравления-Полиомиелит както виждате IPV-интрамускулна антиполио ваксина Simple Smile

# 12
 • София
 • Мнения: 11 701
Цитат на: kiki27
Цитат на: Vache
Упс, още един въпрос, дано не съм нахална  Grinning  С медицинско образование ли си?


Да, той е педиатър в Гърция Simple Smile

Мерси! Значи ако понадниква често във форума ще ни е от полза  Grinning

# 13
При нас всички ваксини се бият муслкулно в крачето.
И ни бият по 4 ваксини наведнъж. Три от които са комбинация в една игла. Не мога да си спомня само кои ми каза лекарката че са. Но мога да се поинтересувам.
Освен това се бият първо през два месеца, а не през един като в БГ.
Ето схемата:
http://www.drpaul.com/immunizations/immun-us.html

# 14
Цитат
>  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Една от двете най добри ваксини в Гърция и изобщо в Европа-поздравления-Полиомиелит както виждате IPV-интрамускулна антиполио ваксина Simple Smile

А ако сте лекар би трябвало да знаете, че пероралната ваксина създава много по-добър локален имунитет, а понеже не сте в България да ви осведомя - тук продължава да има случаи на полиомиелит (от дивия тип , не ваксиналния). Та хайде пак да си прочетете книжките Laughing

Общи условия

Активация на акаунт