Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 март 2005, 18:54 ч.

Какъв е вашият педиатър?

 • 1 203
 • 31
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
 • Мнения: 3 161
Интересна статия, и особено актуална след заформилите се спорове дали да се вярва на педиатъра или не. Моето мнение е: ако е добре информиран за най-новите тенденции, ако подкрепя изцяло кърменето, ако деликатно предлага мнението си и не се счита за последна инстанция, то майките само ще спечелят да имат още един специалист на своя срана. Отдавна говорим тук за нуждата от педиатри, които са се просветили относно теориите за кърменето, които се прилагат днес.

А какъв е вашият педиатър? Как се отнася към кърменето? Има ли нужната информация и дава ли нужната подкрепа? Предлагам да обсъдим.

Моят е мъж, в началото ме пита как кърмя, не възрази като казах на поискване, не ме засипа със съвети. Предложи стандартното ранно захранване, но без да настоява. Бих предпочела да ме насърчи в кърменето и да е по-наясно с тънкостите на кърменето на поискване и късното захранване, но при липса на такъв и този ме удовлетворява - поне не пречи активно.

# 1
 • Мнения: 5 467
Моята педиатърка като дойде на другия ден след изписването да прегледа бебока и каза, да му даваме по 30 ml вечер, ако много реве, защото можело да не ми достига кърмата. И така давахме, давахме по 30, после по 60 и то започна да се дърпа, когато го кърмех и налиташе на шишето, когато му предлагах. И така се отби.
Понякога, особено като ти е първо дете и нямаш никакъв опит, педиатъра и приказки "оттук-оттам" - Малко ти е кърмата, рядка е, нехранителна е, незнам си каква е... оказват огромно влияние за отбиването на бозайничето Wink .

# 2
 • Мнения: 7 837
Цитат на: emem
А какъв е вашият педиатър? Как се отнася към кърменето? Има ли нужната информация и дава ли нужната подкрепа? Предлагам да обсъдим.

Моята педиатърка е традиционалист, т.е. сокчета след първия месец, пюрета след втория и т.н.
Досега обаче ме изслушва всеки път и не е възразила, че не давам сок, например. Дори на последната консултация очаквах, че ще иска да дохранвам, тъй като Самуил беше качил само 500 грама, но тя ми каза да продължавам само с кърмене и щом съм решила да не давам сок, да задържа засега и с пюрето  Simple Smile
Относно съвети при кърменето - не е компетентна, за съжаление.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 2 009
Не мога да се оплача от моята педиатърка. Но още преди да родя бях попрочела това-онова, бях си спомняла какво са ми казвали за кърменето по-възрастните жени, и, особено, гледах на нещата логически (може би не е най-точната дума). Бабите ни (които не са имали адаптирани млека) дохранвали ли са? Захранвали ли са с  по две лъжички сокче на месец и нещо? И т.н....  Всяко мнение е полезно! Това не значи, че трябва да се втурваме в някоя посока или да се хващаме за думите.
Формулирай си въпроса -> изслушай мненията (потърси ги) -> претегли опита и знанията на тези, които ти ги дават -> запитай се кое се връзва логически и давай напред... Не сте ли съгласни?

# 4
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Цитат на: emem
А какъв е вашият педиатър? Как се отнася към кърменето? Има ли нужната информация и дава ли нужната подкрепа?


Привърженичка на стандартната бг-схема. Подсладена вода, кърмене под час, без нощно кърмене, ранно захранване и прочие.
Нося й чат-пат статии за кърменето. И да няма полза, вреда няма Simple Smile Общо взето, сега сме на принципа "кърми си, не ми пречиш".
Иначе е добър диагностик и педиатър, но от кърмене няма представа, съответно подкрепа не оказва.

# 5
 • Мнения: 3 777
Аз съм си много доволна от ПеДиТо.
Каза само на кърма засега, ако я караме като сега може и до 5ти, 6ти месец да караме само на кърма. Никакви сокчета, абе все едно е по цял ден във форума Simple Smile
Само в началото каза да давам формула,че бебо не наддаваше, но аз казах не и нямах грам проблем.
Като ви слушам и съм повече от доволна от избора си. Simple Smile

# 6
 • Мнения: 1 629
Не ме подкрепя, но и не протестира че кърмя. За захранването пеем песни на два гласа - тя казва:този месец попара и жълтък, аз: мъчим се още със зеленчуковото пюре Grinning  и който, откъдето е...Иначе е отзивчива, но просто не ми помага Sad

# 7
 • София
 • Мнения: 17 768
Моята мога да я опиша с две думи - абсолютно незаинтересована.Не разчитам на нея за нищо, взела съм я за парлама, колкото да ходя на консултация да ми теглят бебето.Попита ме за храненето само веднъж на първата консултация - казах, че кърмя, тя ме посъветва да го правя на свободен режим и колкото може по-дълго/евала за което/.Това е.Оттогава дума не е отворила за кърмене, захранване - нищичко.Мери и тегли Ники, ваксинка и айде по живо по здраво.Мисля, че й е ясно, че не разчитам на нея и затова не се и натиска.За което съм й благодарна, бих се дразнила от това да ми трие носа с мнението си, ако то е различно от моето.Иначе детето ми си има частен педиатър, разкошен лекар, но привърженик на старите схеми на захранване.От кърмене колко разбира, нямам понятие - не съм се допитвала до него по такива въпроси.Така че в тази насока общо взето разчитам само на себе си и собствената си информираност.Чета, мисля, питам във форума Wink , пак мисля и вземам решение.Никого не допускам да ми дава тон в това отношение.Бабите отдавна кротнаха Laughing

# 8
 • Варна
 • Мнения: 9 944
В интерес на истината държи на кърменето. Но по странен начин -  привърженик е на ранното захранване от една страна, от друга каза, че всичко трябва да се дава с лъжичка, за да не се отбие бебето; смята, че трябва да се храни на 3 часа, но пък  8 пъти дневно и да не се премахва нощното кърмене; тя ми каза да не се тормозя с цедене и не ме е карала да дохранвам, но пък постоянно ме стресираше в първите месеци: "Това дете нищо не яде!"; позволи ми да направим безброй пробни кърмения, накрая пък ми каза: "Ти какво само се притесняваш, че не суче достатъчно?!"... Като цяло не е човек, на когото бих се доверила напълно!

Малко ОФФ: Буу, страшен аватар си си сложила!!!

# 9
 • София
 • Мнения: 17 768
Цитат на: chockolina

Малко ОФФ: Буу, страшен аватар си си сложила!!!


Още по-офф: добре, че твоят днес не се отваря, защото вчера без малко да ми опропасти диетата Laughing Да вземеш да го смениш, че тука бая народ се опитва да слабее Animal Pig

# 10
 • Мнения: 1 517
Ние си нямаме точно педиатър, ами GP, която е изкарала някакъв допълнителен курс и сега води консултацията на 1/3 от Карлово. Не е и чувала за късно захранване, а е млада. Веднъж бях свидетел как сестрата (тогава само тя беше на консултацията) съветва една майка на бебе на месец да купи адапт. мляко и да дохранва, защото не било наддало достатъчно. Нали така е най-лесно...
Обаче в този иначе малък град има и една педиатърка, възрастна, но препоръчва късно захранване - за мое учудване (добре, че успях да заведа майка ми при нея да се убеди, че това не е престъпление срещу детето). За жалост обаче тази педиатърка не може да бъде GP. Колкото до кърменето - добре, че не съм имала особени проблеми, иначе не знам при кого щях да ходя за съвет и досега може би отдавна щях да съм спряла.

# 11
 • Мнения: 503
Цитат на: boo
Цитат на: emem
А какъв е вашият педиатър? Как се отнася към кърменето? Има ли нужната информация и дава ли нужната подкрепа?


Привърженичка на стандартната бг-схема. Подсладена вода, кърмене под час, без нощно кърмене, ранно захранване и прочие.
Нося й чат-пат статии за кърменето. И да няма полза, вреда няма Simple Smile Общо взето, сега сме на принципа "кърми си, не ми пречиш".
Иначе е добър диагностик и педиатър, но от кърмене няма представа, съответно подкрепа не оказва.


И нашата педиатърка в БГ беше така - много добър лекар и диагностик, но си препоръ4ва сок от 1 мес., плодово пюре от 2 и т.н. Обясняваше ми, как след 6 мес. в кърмата нямало нищо полезно и направо да отбивам #Shocked , а като разбра, 4е на 1 год. още кърмя Мила, едва не ми се скара, и каза "Е хайде да я спираш ве4е тази кърма де!" Опитвах се да говоря с нея, носих й статии на Световната здравна организация, Американската академия по педиатрия и т.н., но тя накрая само ми се накара, 4е не приемам мнението й, как ще си разболея детето и про4ие. След това тя всеки месец казва "Сега запо4вате месно пюре", или пък "Време е за попарка", пък аз кимам и казвам "Да, да"... Съжалявам, 4е се полу4и така, но нямах друг избор.
Ина4е тук стандартното захранване е след 6 навършени месеца, до тогава - само кърма (или формула).

# 12
 • Мнения: 5 701
Няма смисъл да говоря за мойта мила педиатърка. Само като се сетя и ме хваща яд най-ве4е за това 4е ме караше да се изцеждам след всяко кърмене, а и между кърменията. И аз овцата изпълнявах. После пък се поотказах, защото 4естно казано хванах мускулна треска с това цедене. Докато една прекрасна ве4ер с мъни4ето се кърмихме 1 1/2ч и не искаше да се отделя от мен. Реших 4е ме ползва за залъгалка и 4е нищо не су4е, 4е кърмата не й стига, 4е я държа гладна. Почнах пак да се цедя, за да съм сигурна какво коли4ество изяжда. Имах и разранени зърна. И така лека полека всеки ден цедях все по-малко, аз додавах и накрая се отбихме. Сега си намирам 1000 грешки, но връщане назад няма. Живот и здраве за следващото беб4е ще знам какво да правя. А и на приятелките ми един ден ще се радвам ако мога да им бъда полезна, понеже аз съм първото мам4е сред тях. За вси4ките тези проблеми споделях с педито ама тя само вдигаше рамене и на въпроса ми има ли начин да си увелича лактацията, отговаряше ами няма. За захранването се разминахме тотално. Най-ве4е ме уби с това 4е едно 2 месе4но бебе може да пие до 100гр сок на ден/ даже за това пусках тема тук/. Сега ходим само за мерки, теглилки и ваксини. Казваше ми какво трябва да ядем според месеца, а странното беше 4е на следващата консултация изобщо не се интересуваше въвелили сме я, понесли ли сме я. И така.

# 13
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 325
С моята е много объркано положението.Първо да я похваля,че като педиатър е супер - бърз и точен диагностик (а сме имали нетрадиционни проблеми от сорта на хипогликемичен колапс при 9-месечно бебе),не бърза никога с антибиотици,никога не ми е отказала направления нито за мен,нито за децата,имаме прекрасни отношения (вече 6 години сме при нея),винаги ни отделя време да поговорим,изобщо - чудесен лекар.Педиатър си е по специалност,но и джипи - цялото семейство сме при нея.
За кърменето обаче е пълна бъркотия.
С баткото,като първо дете - абсолютно стандартните съвети - кърмене на 3 часа,нощна пауза 6 часа,подсладена вода,сок от края на първия месец,адаптирано мляко - първо добавка,а после изцяло,още след първото оплакване,че гърдите ми са меки и бебето реве вечер.Захранване - всичко по бг-схемата,допълнено с бързо разпознаване на алергията към млякото и вече адекватни мерки за диети и т.н.
С беба - съвсем различно - очарована е,че кърмя,препоръките от самото начало бяха доста по-умерени - няма да можете да направите 6ч нощна пауза,но гледай веднъж на ден да има 4ч разстояние между храненията,водичка - само предлагай,да пие ако иска.Сок не давай,щом кърмиш.Искаш да захранваш късно - няма проблеми.Т.е. - след като аз съм информирана (тя добре знае,че постоянно чета и се ровя) и съм взела решения,тя ги подкрепя,без да ми натрапва схеми и без да спори.Очевидно е запозната с нещата,но ако мамите не знаят и не питат сами,тогава си кара по познатата схема.
За конкретни проблеми с кърменето (досега - разранени зърна първите 3 седмици и 1-2 пъти запушени каналчета) не съм я питала,просто защото досега с всичкото четене съм успявала и сама да се оправя,пък и определено бих разчитала повече на съветите на мамите в това отношение,защото когато човек сам е минал през нещо,добре знае кое върши работа и кое - не.

# 14
 • Мнения: 2 258
Нашата педиатърка и твърдо "ЗА" кърменето и късното захранване.Много съм доволна от нея.Въпреки опитите ни да продължа да кърмя ,не успяхме да задържим кърмата:(Спомням си ,когато Деничка беше на 2 месеца се разболя от летния противен грип.Обадих и се по телефона да попитам какво да правя и първото,нещо ,което ме попита беше дали имам кърма-от мен или в най-лошия случай замразена....Страхотна е !

# 15
 • Мнения: 488
Нашите педиатри (ходим на консултации в частна педиатрична клиника и са няколко) са абсолютно привърженици на старите схеми. Още от самото начало разбрах, че няма да я бъде по въпросите на кърменето, такава лекция ми изнесе единия от тях (на възрастта на дядо ми горе-долу) за "витамините, които трябва детето да приема на 2-месечна възраст от плодовите пюренца"... и т.н. , че реших хич да не си правя труда да ги образовам. Доволни са, че кърмя, но всеки път се изненадват, че още продължавам. Та всеки месец си ми пеят стандартните песни за какво ново следва, и аз запомням, и следващия път им казвам, че вече го ядем... тъпо, ама ... не ми се занимава.
Иначе по отношение на съвети относно двигателно, умствено развитие, заболявания съм много доволна, засега слава богу сме имали само една лека настинка и благодарение на въпросния дядо успяхме да се излекуваме бързо и лесно без антибиотици, които GP-то ми беше готова веднага да назначи... #2gunfire

# 16
 • Мнения: 2 596
Цитат на: belinda
Моята мога да я опиша с две думи - абсолютно незаинтересована.Не разчитам на нея за нищо, взела съм я за парлама, колкото да ходя на консултация да ми теглят бебето.Попита ме за храненето само веднъж на първата консултация - казах, че кърмя.....Това е.Оттогава дума не е отворила за кърмене, захранване - нищичко.Мери и тегли Ники, ваксинка и айде по живо по здраво.


и моята е така, но аз питам, питам и изпълнявам и резултата - отби се на 6 месеца. За второто ще знам какво да правя.  Wink

# 17
 • Варна
 • Мнения: 9 944
Цитат на: belinda
Още по-офф: добре, че твоят днес не се отваря, защото вчера без малко да ми опропасти диетата Laughing Да вземеш да го смениш, че тука бая народ се опитва да слабее Animal Pig


Смених го в името на всички слабеещи!!! Wink

# 18
 • assenovgrad
 • Мнения: 146
Цитат на: muriel
Не ме подкрепя, но и не протестира че кърмя. За захранването пеем песни на два гласа - тя казва:този месец попара и жълтък, аз: мъчим се още със зеленчуковото пюре Grinning  и който, откъдето е...Иначе е отзивчива, но просто не ми помага Sad

Все едно за нашата педи е писано... Simple Smile  Sad

# 19
 • Мнения: 4 630
Нашата педиатърка е страхотна. За кърменето е и ме подкрепя напълно. Против всякакви дохранвания е. Тя е за късното захранване, защото е запозната със съвременната медицинска литература    Grinning Много съм доволна от нея

# 20
 • вляво от асансьора
 • Мнения: 1 262
Моята,въпреки че е млада е привърженик на "старата школа" за захранването,но иначе пък диколкото разбирам е фен на дългото кърмене и ме насърчава да продължавам,още повече заради алергиите на детето.Никога не ми е натрапвала мнение от типа на "трябва","задължително е" и т.н.Освен това практикува хомеопатия,което си е един голям плюс за мен.въпреки че се разминаваме по някои точки,имам й доверие.

П.С.За протокола-това ми е второ педи,за първото-NO COMMENT

# 21
 • Мнения: 1 704
Нашта не е лоша, но за кърменето с нищо не ми е помогнала и не мога да кажа доколко е компетентна (в интерес на истината не съм я и питала де) като дойде вкъщи следи изписването ме попита кърма има ли? аз казах - да, тя каза чудесно и това беше.. в края на първия месец каза да дохранвам (ей така за спорта  Imp ) при положение че беба беше качила 750 гр. НО още нямаше 4 кг. и предполагам това е стандартната процедура Rolling Eyes това което ме ядоса тогава беше, че първо - това не е малко наддаване за кърмаче, второ - въобще не се заинтригува от моите проблеми с жестоките кървящи рагади които очевадно имаха пряха връзка с наддаването на беба (в агонията си малко или много съм отлагала колкото е възможно повече всяко едно ядене, а беба беше с жълтеница и направо ги проспиваше Rolling Eyes ) следващите два месеца дребното качва почти двойно на това и на 3 месеца вече си удвои теглото от раждането..  е след като категорично и твърдо и отказах да дохранвам -тя се съгласи с мен и повече не сме имали никакви проблеми.. не ме е карала да захранвам още и съм доволна, че сме на едно мнение (или може би просто и е ясно че ще откажа) ще видим как ще е занапред

# 22
 • САЩ
 • Мнения: 323
В САЩ сме. Основен педиатър - жена, работи в група с още няколко лекари. Съветите им съвпадат с насоките на Американската Академия на Педиатрите. Дадоха ми телефони и адреси за връзка с консултанти по кърмене и ЛЛЛ още в началото. Те са лекари и лекуват децата когато са болни, не са консултанти по кърмене и не се правят на такива. Когато дъщеря ми беше в кърмаческа стачка, не разпознаха състоянието, предположиха, че не иска да суче защото е настинала. Захранване предложиха след 4 месечна възраст с оризов сириъл (това беше преди 3 години). Дадоха ми брошура с описано ориентировъчно кога кои храни се въвеждат. Нито в кърменето, нито в захранването са се месили. Разбира се казват за храните които не трябва да се дават на малки деца до определена възраст. Да давам адаптирано мляко или да спирам с кърменето никога не са предлагали.

# 23
 • Мнения: 2 052
Плюсове - млада, чете, интересува се. Привърженик на кърменето и оказва изключителна подкрепа на желаещите да кърмят. Като не знае нещо по някакъв въпрос, не важничи, искрена е, казва - ще търся, ще проверя и го прави наистина. Като разбере, че не се справя - доброволно дава направление за опитен педиатър. Приема да чете разпечатани статии от сайтове за кърменето.
Минуси - обучена е да работи по бг-схемите с ранно захранване. Няма опит, предпазлива е, сама няма да даде съвет за отлагане на захранването след 3 месец. Залага на сигурното-при 600 гр. наддаване на месец, което е недопустимо малко за нея, препоръчва дохранване. Освен това е Джипи  - с всички последици за реализацията и като педиатър.

# 24
 • Мнения: 1 076
Добър педиатър, спокоен човек, изслушва ме, уважава мнението ми - дори когато казах, че нейна колежка абсолютно некомпетенто е изписала 100 лекарства за зачервени бузи и нямам намерение да и ги давам - каза: "Ти можеш най-добре да прецениш, дори и аз виждам детето за 15 мин, така че - имаш право." Схемата на захранване - традиционна, но няма нищо против когато правя нещо друго - вижда, че Ида е добре. Гъвкава, с индивидуален подход, доколкото е възможно. Мен малко ме отряза веднъж-дваж за направление, когато имах някава ревматоидна хава, но ми мина.... Thinking  Аз мисля, че тя е човекът, към когото се обръщам, когато имам проблем .

# 25
 • София
 • Мнения: 2 917
О, много съм доволна от нашата педиатърка. Тя е за кърменето и винаги ме е подкрепяла и преди с баткото и сега. Млада е и явно чете и се интересува. Дори вчера на консултацията ми каза да продължавам само на кърма поне до 6-тия месец. За тогава отложихме захранването. Направо е супер Heart Eyes

# 26
 • Мнения: 967
Нашият педиатър не разбира от кърмене. предлага дохранване  "завсеки случай" и захранва по старата схема след 1 месец  Imp , но не натрапва мнението си, в самото начало даде адекватен съвет(закоето съм благодарна)- да кърмя на поискване, НО също така и да давам подсладена вода. Не го слушам, захранвам късно, но споделям пред него до къде сме я докарали и той не противоречи. Не се интересува как реагира на новите храни, ако не се оплача от нещо, счита че всичко е наред, а аз и не се оплаквам на него, защото знам, че е некомпетентен да помогне по отношение на храненето и се справям сама.

# 27
 • ville de Quebec
 • Мнения: 509
Незнам точно как да опиша моята педиатърка - от една страна ми харесва, от друга не. За нея най-големият ориентир е дали наддава добре бебка. За кърменето никога не ме е спирала да кърмя, но пък и не ме стимулирала. Но за едно съм й много благодарна - в първите седмици след изписването, когато напрежението беше голямо и когато бабите даваха много становища по отношение количеството и качеството на моята кърма, тя не ми отказа да я телгим когато поискам, и това продължи докъм 40 ден чак - честно това много ме успокои и ми помогна да задържа кърменето и да не дам добавка. Но, ако я пита човек, ако бебето не е качило добре - хайде добавка веднага, така че добре че имах късмет Вики да започне да качва добре. Съвети как и какво да правя, за да кърмя успешно определено не може да ми даде, никога не ми е давала, ака че разчитам изцяло на форума за тия проблеми.

По отношение на захранването - знае за късното захранване, но си дава съвети по стандартната схема. Но пък като изявих желание да захранвам по-късно, тя не ми попречи, само ми каза "Ако ти се храниш добре, няма проблеми". Тя за и за други неща е така - за зимафлуора например, каза ми да го давам, а като й казах какво съм чела за него и тя "Ами да те някои зъболекари го отричат, други го предписват, ти си прецени" - демек инфирмирана е, обаче си дава традиционните съвети и само ако я попиташ за другото мнение, го казва

# 28
 • Мнения: 4 268
Нашата педиатърка е възрастна жена - около 60-те години, но когато разбра, че кърмя дъщеря си, ме окуражи и ми пожела - "дано имаш достатъчно кърма" и нищо повече. Но и аз не съм се допитвала до нея. Иначе ми каза да пием глюкозения разтвор за жълтеницата - по 100 мл/дневно, което бе абсурд за бебка, пък и аз не й давах повече от 3-4 лъжички в продължение на 4-5 дни и престанах.
Също ме посъветва да я кърмя не повече от 20 минути, но и това не спазвах.
За нощното кърмене нищо не каза, нито за режим...
По-късно, покрай разни здравословни проблеми - като запушени слъзно каналче, хемангиомче на гръбчето, трансфонтанелна ехография - педиатърката се увери, че явно отивам при нея доста добре "подкована" с информация, и не ми е отказвала направления...Харесва ми, че не се "шашка", много е спокойна, педантична и вдъхва спокойствие на майката...

Като навършихме 2 месеца, нищо не спомена за захранване, само ме пита дали още се кърмим, после на 3 месеца ме попита дали съм почнала пюретата, а аз й казах, че смятам да я караме на кърма до 6 месечна възраст - по западен тертип... Wink Тя реплекира: "Еее, чак 6 месеца е късно, айде да е 4ти месец", аз: "Не, от 6ти месец!" Twisted Evil  Laughing , тя: "Айде компромисен вариант 4ти и половина?..." Rolling Eyes  Flutter , аз пак: "Смятам да е 6ти, най-рано пети и половина, ще видим, но не по-рано..." Crossing Arms И жената се предаде: "Ти си знаеш, виждам, че се информираш добре, кажи ми откъде и аз да прочета за тези "нови" начини на захранване..."
И на следващия път й занесох материали от Библиотеката на форума на дискета - за кърменето и за захранването...Прочела ги и каза, че е съгласна с повечето неща. Разбрахме се да й нося и други статии с тази тематика. Надявам се да предлага ако не късното - към 6 месеца, то поне от 4ти месец захранване, както и да насърчава кърменето...

# 29
 • Мнения: 1 076
Цитат
Разбрахме се да й нося и други статии с тази тематика. Надявам се да предлага ако не късното - към 6 месеца, то поне от 4ти месец захранване, както и да насърчава кърменето...


Бравос! И на теб - че си я "зарибила", и на педиатърката - че няма "банани в ушите".

# 30
 • Мнения: 7 477
Добра като диагностик определено има опит но традиционалистка по отношение на храненето.Вече взех решение че няма да я питам за късното захранване а ще се информирам от форума защото тя така или иначе не разбира от него.Много е неадекватна.Когато и казах че искам да захранвам късно и само да кърмя тя ми отговори че кърмата е бедна на витамин Д .А соковете да не би да имат вит.Д ?! Нали тъкмо затова пием вигантол?Аз ли Господи ти се криво молих или ти ме криво разбра?

# 31
 • На края на вселената!
 • Мнения: 2 581
Цитат на: malina_m
Формулирай си въпроса -> изслушай мненията (потърси ги) -> претегли опита и знанията на тези, които ти ги дават -> запитай се кое се връзва логически и давай напред... Не сте ли съгласни?

Аз действам по същия начин.
Нашата педиатърка е млада. Помогна ми да мина от Фризолак на кърма. В началото ме посъветва да дохранвам, но нямах кърма почти нищо. за 1 седмица наддаде 10гр въпреки че сучеше когато иска. но постепенно кърмата дойде и казах на педито че няма да давам добавки и тя се съгласи. Просто нещата си дойдоха на мястото.
Каза да изчакаме със захранването. Говорихме бегло за отбиването тя каза "колкото по-дълго кърмя толкова по-добре".
Питам я за най-дребното нещо, а тя ми обяснява внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт