Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • assenovgrad
  • Мнения: 146
Отдавна се каня да пусна тази тема и нещо все ме спира. Нали всяка майка иска най-доброто за своето бебе, та и аз така като всички. Но май нещо сбърках. Проблемът е следният. Бебчо се роди 3.6кг и на 6 месеца е 9кг/72см.Захранен е по българската схема , но с един месец закъснение.Сега се храним се с кърма на поискване/значи и през нощта/ и два пъти с друго освен кърма- зеленчуково пюре и каша, по около 160-170гр. Сладурчо не изглежда дебел, изобщо не е пухкав, много е подвижен, фонтанелата му се затваря добре. Често съм във форума макар и рядко да пиша. И напоследък,  и след намесата на Бърди, и след още доста прочетени отговори, пък и след мрънкането на Педито почвам да се притеснявам, че нещо в храната ни идва в повече.
Бъркам ли наистина? Thinking

# 1
  • Мнения: 503
Не мисля, е има някакъв проблем. Ти за какво се притесняваш? Нали сте и по-високи, не само по-тежки от средното. Просто сте в горната граница за възрастта - за мом4етата за 6 мес. нормата за тегло е от 6150 гр до 9890 гр, а вие сте 9000, зна4и по4ти 1 кг. под горната граница. По-то4ни таблици има в книгата на проф. д-р Лиляна Трифонова, те са за теглото на детето в зависимост от ръста. За всеки ръст има средно тегло, както и граници, в които е нормалното тегло за този ръст. Май не го обясних много добре Embarassed  Embarassed , дано си ме разбрала.
Само забравих да добавя, 4е статия по темата има на този адрес: http://karmene.greatnow.com/normi.html.
А съм сигурна, 4е и в Библиотеката на форума имаше подобно инфо, или поне се дискутираше такава тема, потърси я!

# 2
  • Мнения: 350
Всяко дете и индивидуално!!!!
 Моят син е на кърмене до поискване, вече си иска на 3 часа денонощно... За първите 5 месеца качи 4,7 кг и 23см. ПОсле за 40 дни само 400гр и 0см.  Явно му е минал периода на усилен растеж. Изглежда слаб, със спортна фигура, много е подвижен. И никога не бих се разтревожила.
Сега на 6,5 мес. го захранвам, но ще оставя естествения ход на нещата.

Общи условия

Активация на акаунт