Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 3 036
такаааа, ситуацията е следната : имам бебе на 9 месеца. кърмя. предстои ми пътуване на 10.10 за една седмица, когато тя ще е вече на 11 месеца. извън бг и няма никакъв начин да си взема детето с мен. не искам да я отбивам, но не знам какво да правя. отсега изпадам в стрес при мисълта, че може тя да иска да суче, а мен да ме няма. няколко пъти е пробвана да пие изцедена кърма. отказа категорично. вярно - кърмата беше от замразената партида и имаше вкус на социалистически сапун /и аз не бих го пила това/, но голямата ми щерка едно време, когато се е налагало е пила такава - със същия потресаващ вкус.
един път е пробвана да хапне и АМ, защото ми се наложи да изляза от вкъщи. изяла е 20 гр едва-едва и търпеливо си ме е изчакала да си дойда и да си хапне от мен.
честно, имам чувството, че ако не намеря изход от ситуацията макс. бързо кърмата ми сама ще си спре от напрежение....

съвети приемам всякакви.
благодаря !

# 1
  • Мнения: 6 144
Четейки, се усеща паниката ти. Няма нужда да си докарваш сама стрес, от всяка ситуация има изход.
Не забравяй, че бебетата и малките деца са много по-адаптивни от това, което ние допускаме. На 11 месеца детето е достатъчно голямо, за да издържи и преживее успешно 1 седмица, като приема храна с лъжичка. Това ,че няма да суче, сигурно ще й липсва, но със сигурност няма да гладува. Изцедената от теб кърма може да служи като основа за приготвената храна - каши, пюрета, като й ги правят по-редки, така че съотношението "кърма" - "друго" да е в полза на кърмата. И да спазиш принципа за преобладаващото мляко в диетата на децата под 1 година.

Докато ти отсъстваш, тя ще е с други познати и близки на нея хора, така че вероятно няма да й бъде трудно. За щастие на тази възраст понятията за време не са много добри и тя надали ще си дава точна сметка от колко време отсъстваш.

Докато те няма, ще е добре ти самата да вземеш мерки за регулярно изцеждане, за да не получиш някакъв проблем с гърдите. Ако нямаш добра помпа, вземи назаем от някого. Аз съм много доволна от Авен Айсиз, препоръчвам ти я за тази ситуация.

Моят опит с продължителни отсъствия е по време, когато дъщеря ми вече беше по-голяма, но все още активно сучеща. Казват, че е питала за мен, но общо взето е била съвсем спокойна и е преживяла раздялата без сътресения.

Успех!

# 2
  • Мнения: 3 036
мерси за бързия отговор, sladka hapka !  bouquet

не ме притеснява, че няма да е точно с мен. имам много голямо доверие на татко й, който ще я гледа, а и той се е доказал през годините като добре-справящ-се.

знам също, че няма да гладува.
това, което ме притеснява повече е може би дали няма да забрави да суче и да се отбие сама.

също и цеденето леко ме притеснява, макар да съм наясно, че ако искам да запазя лактацията и да не си докарам запушване, ще се наложи да го правя.


 За щастие на тази възраст понятията за време не са много добри и тя надали ще си дава точна сметка от колко време отсъстваш.


като знам как за голямата ми дъщеря /на 5 год./ всяко спане поставя началото на нов ден, включително и следобедното, така че след като е станала от сън за събитие от сутринта, тя казва "вчера"....представям си за едно бебе, спящо по 5 пъти в денонощие това колко дни прави... Joy

# 3
  • Мнения: 6 144
Няма да забрави да суче  - обещавам ти!!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт