Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 566
Може ли да започна да захранвам с оризова каша и другата седмица да пробвам зеленчуково пюре. После следващата плодово и да ги редувам. За дължително ли е например като почна пюретата да вкарам няколко вида и чак тогава да мина на друг тип храна?

# 1
  • Мнения: 350
Колкото школи, толкова и съвети за захранване.
Сигурно си чела в БИБЛИОТЕКАТА има добри статии.

Лично аз сега захранвам (на 6.5мес.) и се съобразявам с детето!!! Много четох, гледах  #Crazy , мислих ...
Ще спазвам препоръката до 1г.   75%  от храната да е мляко, дай боже да е кърма. А другите храни са по-скоро за опитване и разнообразие, а не за  заместване на кърменето.

ПЪрво му дадох оризова каша, защото във всички добри марки (ХИПП, СЪНВАЛ) пюрета  има оризов грис като сгъстител.
ПОсле започнах със сок и малко от пасираната чбълка. Сокът е много хранителен и лесно се усвоява. Вярно, че сок не се препоръчва за малко бебе, но нашите вече са големи и храносмилателната им система е  доста добре развита.

Сега давам и пюре ябълка, после и круша, после картоф и тиква, защото намерихме и купихме домашни продукти. Т.е. и при мен става малко "зиг-заг". Но всичко си зависи от детето и как то приема храните!

# 2
Благодаря ти. А какво значи "купихме домашни"?

# 3
Цитат на: Anonymous
Благодаря ти. А какво значи "купихме домашни"?

И аз това исках да попитам  Flutter

# 4
  • Мнения: 2 051
Една седмица между две съвсем различни храни като зеленчуково пюре и зърнена каша за мен е прекалено бърз   темп на въвеждане. Излиза така, че ти до третата седмица ще въведеш всички основни видове твърда храна - зърнени, плодови и зеленчукови. Това дори и в най-състезателните соц. схеми на захранване го няма. Постепенността не се отнася само за количествата, но и за въвежданите видове. Ако искаш виж - има доста писано, включително и във вчерашни и днешни теми.

# 5
  • Мнения: 350
Благодаря за въпроса. Извинявайте за неяснотата.
Редактирах си изречението:
Купихме домашни =
купихме домашни продукти  - тиква и картофи.

Общи условия

Активация на акаунт