Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 авг. 2007, 16:25 ч.

На колко години?

 • 2 836
 • 57
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5 103
На колко години според вас е правилно едно дете да се изпрати да учи в друга държава?
За мене е добре от средното образoвание на горе? Но масово се ипращат деца след 5 клас ?

Последна редакция: пн, 13 авг 2007, 23:05 от Мирела

# 1
 • Мнения: 1 890
Да учи какво - чужд език?

# 2
 • Майничка
 • Мнения: 6 684
Какво значи "масово"? Не че имам чак толкова познати, но не съм и чувала някой да си е изпратил детето на тази възраст в "чужбинско" училище, ако сам не живее там. Познавам няколко души, завършили колеж в чужбина, но започнаха от 8-ми клас.

# 3
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 046
и аз не съм чувала за масовост на това нещо...

На колко години според вас е правилно ... ?

Некоректен въпрос. Няма писано или неписано правило  Naughty

# 4
 • Мнения: 842
Според мен - не по-рано от осми клас.

# 5
 • Мнения: 1 008
Ако родителят не заминава с детето-това си е живо бягство от родителска отговорност.Детето не е стока,за да бъде изпращано някъде.То има нужда от родителите си,но понякога те имат други нужди,които не включват дете.

# 6
 • Мнения: 1 890
Ако родителят не заминава с детето-това си е живо бягство от родителска отговорност.Детето не е стока,за да бъде изпращано някъде.То има нужда от родителите си,но понякога те имат други нужди,които не включват дете.

А поглеждала ли си от другата страна - когато на родителя му минават през главата хиляди страхове, но знае, че прави нещо важно и значимо за бъдещето на детето си, още повече, когато самото то го иска?

# 7
 • Мнения: 1 877
Мисля,че чак за студент ...

# 8
нашата кака Ани е на 8г.и 8месеца,а неиното братче Сашко е на 1г. и7месеца. Те са моите сакровище   #Cussing out bowuu bowuu bowuu

# 9
 • Мнения: 1 172
В друга държава детето ми ще иде да учи не когато навърши еди-каква си възраст, а когато в България няма достатъчно добро учебно заведение, което да му даде нужната подготовка и то само пожелае да учи в по-елитно специализирано училище или има нужда от допълнителни часове/упражнения.

Защо мислите, че там децата са като отвързани, щом са без родителски контрол? И за какво бягане от родителска отговорност иде реч? Напротив, родителска отговорност е да дадеш шанс на детето си да се развива, не да го спираш, защото видиш ли, в чужбинско не може да се ходи преди еди-каква си възраст.

Същият е въпросът и за ученето в родния град и преместването в София. Познавам много родители, опропастили развитието на децата си заради фикс-идеята да са им под носа докато станат студенти, ако може. 

# 10
 • Мнения: 2 616
На колко години според вас е правилно едно дете да се изпрати да учи в друга държава?
За мене е добре от средното образувание на горе? Но масово се ипращат деца след 5 клас ?

Хубаво е, че мислиш за образУванието им.

# 11
 • Мнения: 1 008
Ако родителят не заминава с детето-това си е живо бягство от родителска отговорност.Детето не е стока,за да бъде изпращано някъде.То има нужда от родителите си,но понякога те имат други нужди,които не включват дете.

А поглеждала ли си от другата страна - когато на родителя му минават през главата хиляди страхове, но знае, че прави нещо важно и значимо за бъдещето на детето си, още повече, когато самото то го иска?
Смятам,че детето има потребност от родителите си повече от всяка друга-поне що се отнася до психологическото и емоционалното му развитие/какво по-важно и значимо от това-болни родителски амбиции newsm78/.Какво означава-то го иска,дете на 10-11 години иска да живее без родителите си!?

# 12
 • Мнения: 1 172
Veronika44, колкото и странно да ти звучи - има такива деца, които много отрано се занимават с нещо, представят се отлично по конкурси, състезания и т.н. включително и международни. И идва момент, в който разбират, че за да продължат, трябва да сменят града или държавата. Това няма нищо общо с родителските амбиции. Родителски амбиции са да накараш детето си да се занимава с медицина, когато то иска да стане дизайнер. Но да му помогнеш да стане добър дизайнер, като му разрешиш да се отдели от теб и да учи в най-доброто училище, не е болна амбиция.
Аз самата точно на 11-12 реших, че трябва да сменя града, за да получавам подготовката, която ми е нужна. Трябваха ми 2 години да открия къде и как да продължа да уча. В момента, в който направих избора на училище и ме приеха там, се отделих от семейната среда. Знам колко ми е помогнало това решение (и родителско разрешение). Така че, не бих спряла и собствените си деца. Не бих жертвала и кариерата си заради развитието на детето - всеки трябва да си крачи по своя път. Избира да е еди-къде си, върви натам, но не очаква цялото семейство да го следва плътно. Моралната подкрепа е много по-важна от физическото присъствие.

Знам и колко други деца бяха спряни от родителите си и останаха "светила" в една неконкурентна среда, в едни никакви условия за подготовка и развитие. Сега са със съвсем посредствени професии, а имаха много потенциал. И приказките как който иска, навсякъде може да се научи, са смешни и най-малкото несериозни. Ученето в определно специализирано училище ти дава среда, която няма как да създадеш някъде си там. Да не говорим за възможностите за професионална реализация. Съвсем отделно са останалите умения, които се развиват - самостоятелност, отговорност и т.н.

# 13
 • Мнения: 1 568
Все съм си мислела ,че след средното образование!

# 14
 • Мнения: 1 008
SV-това е твоят личен опит.Аз лично не се смятам за пропаднала,защото не съм напуснала дома си на 11,нито за несамостоятелна.За мен това са деца с отнето детство,с отлични дипломи,добра кариера,но нищо не може да замени едно изпълнено с безгрижие,топлота и обич детство.Дете на 11 години да води студентски живот-да ще бъде по-самостоятелно,но и по-самотно.Много родители прикриват и от себе си страха да бъдат родители на тинейджър-оправдават "изпращането" с думите,които ти използваш,с "бляскавото бъдеще", в перфектни училища в чужбина...Предпочитам да дам на детето ми едно безгрижно и щастливо детство-когато се стигне до въпроса за висше образование то ще може само да избере кариерата си.Като чета написаното от теб и си представям рояци 11 годишни хлапета-почти гении,които протестират против "родителската диктатура"/от къде на къде ще живеят с децата си / и се борят да учат в някое училище в чужбина.Извинявай,но причините, поради които едно дете не иска да живее с родителите си на тази възраст са част от започващия пубертет или следствие на семейната среда./поне при децата,които аз познавам/.

# 15
 • София
 • Мнения: 6 982
Veronika44, защо смяташ, че всички деца имат нужда от едно и също нещо?  newsm78

Другото, което ме изуми е съждението за децата ' с отнето детство' , 'самотни' и прочие. Нали самата ти си стояла у дома - как го усети всичко това?

Иначе и аз съм на мнението на Шани - няма правилно и неправилно. Всичко е според 'зависи'...

# 16
 • София
 • Мнения: 3 418
Чак пък масово newsm78
Тук там чувам някой да го прави след 7-ми клас.
Кой както си реши в конкретната ситуация.

Аз не бих искала преди да завърши средно образование да отиват в друга държава без нас, сами.

# 17
 • Мнения: 523
Хъм, че интересно... изобщо не съм се замисляла... че можеш да си пратиш детето да учи в чужбина преди да е завършил средното си образование... но всъщност, защо пък не - 21 век сме - и света е твърде "малък"...
Прочетох 2 противопложни гледни точки...сигурно истината е посредата Laughing
Сина ми в момента е на 2 и половина, далеч съм от проблемите за училищата (за сега съм на тема ясли хаха) сега си мисля, че не бих го "подкрепила" ако се появи при него желание да учи в чужбина след примерно 7 клас... май желанието ми да бъда с детето си ще надделее над възможността му за развитие за тази възраст... пък и искренно се надявам, че и в БГ може да получи нужното образование... даде... ама какво ли ще мисля и каква ли ще бъде ситуацията след примерно 12/13 години...
Ама наистина ли "масово" вече има родители, които изпращат децата си 5 или 7 клас да учат в чужбина??

# 18
 • Мнения: 5 103
Под масово имах предвид покрай мойте позати.
На една приятелка от тази година заминава в Австрия, той е щастлив и уверен в себе си, от много малък тя му повтаряше - Маме ти ще заминеш да учиш еди къде, аз много те обичам и не искам да се делим, но така е най-добре за тебе- и някак си това дете е с това мислене то заминава за там , защото това е най-добре за него.
Други приятели изпратиха дъщеря си след 7ми клас в колеж в Швейцария-женски .

# 19
 • Мнения: 7 472
И кога детето ще прекара време с родителите си?Когато стане на 40-50? Дори да имам възможност не бих изпратила детето си на тази възраст,защото това означава да го откъсна от родителски грижи в най-важната му възраст,когато се формира мирогледът и когато децата са толкова неустойчиви и податливи на влияния.
Така или иначе в един момент няма да иска да е с нас,а самостоятелно да си избере път.Защо да не узрее сам за този момент?
Извинявайте,обаче това са пълни глупости на хора,които не знаят,какво да си правят парите и си прехвърлят амбициите на децата и то по  най-неподходящ начин.

# 20
 • Мнения: 3 149
То си има световна практика в това отношение - по принцип Сократ програмата започва към 10 клас по нашите стандарти (това е 16 годишна възраст), не виждам защо трябва да откриваме топлата вода...

# 21
 • Мнения: 1 172
Родители да изпращат детето си да учи еди-къде си е много различно от това детето да иска да учи еди-къде си и затова да бъде изпратено. Не твърдя, че всички, които са си живяли с родителите си, са пропаднали. Твърдя, че много родители пречат на развитието на децата си, защото смятат, че то трябва да става в родния град (там, където са те самите).
Децата, които отрано искат да напуснат дома си по смислени причини, различни от ранно-пуберските, обикновено са изпреварили връстниците си. Да, по-често е на 11 години едно дете да не желае да учи в еди-кое си елитно училище. Или все още да се лута и да не може да определи с какво иска да се занимава и какво му е интересно. Но не ми се струва правилно да се спира развитието на дете, което е абсолютно наясно със себе си, какво иска да постигне и КАК. Не става въпрос за бягане от родителите, става въпрос за преследване на цели. Отделянето от родителите е страничен ефект, не фикс-идея.

Много родители прикриват и от себе си страха да бъдат родители на тинейджър-оправдават "изпращането" с думите,които ти използваш,с "бляскавото бъдеще", в перфектни училища в чужбина...
Дали си родител на тинейджър в чужбина или в България, дали детето ти учи и живее при теб, или на 300 км от теб, ти винаги си РОДИТЕЛ. И винаги се притесняваш. Личи ти, че не си се отделяла от семейството си в крехка възраст, иначе щеше да знаеш страховете на родителите, чието дете е далеч от тях. Що "превантивни"лекции по телефона съм изслушала за секти, наркотици, сводничество; колко пъти са зарязвали плановете си и са пристигали по никое време само заради странно поведение или неясно формулиран мой отговор, само аз си знам. Всичко това едва ли ще да е било от родителско безхаберие, скрито зад идеи за бляскаво бъдеще. 
Безгрижно и щастливо детство и аз съм имала, не ме ожалвай. Не са пропуснали да ми го дадат. Когато няма болни родителски амбиции, няма и преждевременно порастване. Просто децата сами определят темповете, с които да се развиват.

Както и преди писах: ще си пусна детето, когато ТО само пожелае. Няма да го отделям против волята му. И смятам, че така е правилно.

# 22
 • София
 • Мнения: 6 982
Както и преди писах: ще си пусна детето, когато ТО само пожелае. Няма да го отделям против волята му. И смятам, че така е правилно.

Абсолютно съм съгласна с всичко написано от теб /както обикновено  Rolling Eyes/ без горното.
Родителите ми почти ме 'изритаха' на 12 години да уча извън родния ми град /пътувах сутрин и вечер/ и това беше едно от най-хубавите и умните неща, които са направили за мен изобщо.

Честно казано още ме е срам колко се опъвах и какви сцени им правих тогава сега все си отварям устата да им благодаря , ама на - не мога - срам ме е  Embarassed Последно се сетих за това само преди 2 дни, когато обсъждах с баща ми следва ли или не да прати най-малката ми сестра в училище с пансион.

# 23
 • Мнения: 2 792
 Абсурдна ми се струва идеята, образование в чужбина, просто като самоцел, все пак въпросът е какво ще се учи. Аз съм за специализация извън България, но вече когато става въпрос за завършено общо образование и децата ми имат някаква насока на мисълта, какво точно искат да реализират като бъдеща професия и при условието, че са наясно какво искат и  са си постигнали резултатите да се  класират за желаното място. С две думи няма план график по въпроса.

# 24
 • Мнения: 4 363
Бих пратила детето си да учи в чужбина,само ако и то съзнателно го иска,а това може би е след завършване на средното образование.Но ще ми е много трудно,въпреки всичко мисля,че и България предлага добри висши учебни заведения.

# 25
 • Мнения: 924
Щом може сам да си бърше г.., значи е готов.
Образованието в чужбина е съвсем различно.
Освен това става гражданин на света с приятели  от цял свят.

# 26
 • Мнения: 16 648
Аз не съм чула досега някой да си е изпратил детето да учи в друга държава след 5-7клас да речем.
Ако детето е в чужбина, то е там с родителите си и съответно ходи на училище.
А за изпращане, всичките ми познати досега са пращали децата си след като са завършили средното си образование тук. И то по желание на децата. Има такива, които предпочитат да продължат в чужбина, има и такива, които искат да са в БГ.

# 27
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 046
сега все си отварям устата да им благодаря , ама на - не мога - срам ме е  Embarassed

недей да се срамуваш.
Напиши им бележка и я пъхни под вратата им. Или събери кураж и смелост, да им го кажеш в очите. Но нека разберат, че си им благодарна  Hug

# 28
 • Мнения: 3 268
Аз ще изкажа моето мнение,без да съм чела останалите и без да искам да влизам в спор с някого.Никога не бих си пратила детето в чужбина да учи.Аз не бих могла да живея,без децата ми да са до мен.Това е...

# 29
 • Мнения: 131
Здравей,
Ами това е много спорно,тъй като по света образователната и възпитателната с-ма е много различна.Аз  например, не бих си изпратила детето на 5 годинки в никое от известните училища-пансиони.Но трябва да ти кажа,че има много известни и заможни познати,които си изпратиха децата в такова училище в Англия(едното на 5 ,а другото на Sunglasses.В началото майката откачаяше,децата ревяха,но бащата беше твърд в решението си.Той казваше:'С възможностите,които имам в България представи си какви глезльовци ще станат,ако не и по-лошо" и да ти кажа сякаш прав беше човекът.След първата година децата се молеха на майка си да не ходи толкова често,че им било неудобно от другите деца....Така че ,това е личен избор,но образованието и дисциплината в такова у-ще оказват положително влияние на детето.Но въпрос на личен избор Simple Smile

# 30
 • Мнения: 1 008
Здравей,
Ами това е много спорно,тъй като по света образователната и възпитателната с-ма е много различна.Аз  например, не бих си изпратила детето на 5 годинки в никое от известните училища-пансиони.Но трябва да ти кажа,че има много известни и заможни познати,които си изпратиха децата в такова училище в Англия(едното на 5 ,а другото на Sunglasses.В началото майката откачаяше,децата ревяха,но бащата беше твърд в решението си.Той казваше:'С възможностите,които имам в България представи си какви глезльовци ще станат,ако не и по-лошо" и да ти кажа сякаш прав беше човекът.След първата година децата се молеха на майка си да не ходи толкова често,че им било неудобно от другите деца....Така че ,това е личен избор,но образованието и дисциплината в такова у-ще оказват положително влияние на детето.Но въпрос на личен избор Simple Smile
Ето пример за загрижен и любящ баща-на това му казват психологическо насилие.Не мога да се възхищавам на такива хора-човекът иска твърда ръка за децата си-я от къде на къде ще бъдат глезени от майчина любов-я по-добре там,по-далечко,че да станат хора.Мъж като този често е в ролята на насилник в семейството-децата имат нужда от обич,от някой който да разбира чувствата им,а не от скъпоплатено сиропиталище-пансион,защото те в нашите домове за сираци също си имат родители дечицата,даже ги посещават от време на време.

# 31
 • Мнения: 2 657
какво значи масово  newsm78да се изпращат
аз едно семейство не познавам да си е пратило петокласник в чужбина..

според мен след завършване на 12 клас е нормално, преди това newsm78и без родители..в чужбина??
нещо не ми се връзва на сърцето

# 32
 • Мнения: 10 745
Щом може сам да си бърше г.., значи е готов.
Образованието в чужбина е съвсем различно.
Освен това става гражданин на света с приятели  от цял свят.
Взе ми думите от устата Wink

# 33
 • Мнения: 7 724
След завършено средно....

# 34
 • Мнения: 3 268
Аз не съм чула досега някой да си е изпратил детето да учи в друга държава след 5-7клас да речем.
Ако детето е в чужбина, то е там с родителите си и съответно ходи на училище.
А за изпращане, всичките ми познати досега са пращали децата си след като са завършили средното си образование тук. И то по желание на децата. Има такива, които предпочитат да продължат в чужбина, има и такива, които искат да са в БГ.
Аз пък знам.Моя много близка приятелка,с много големи финансови възможности ,изпрати синът си да учи след 7 клас в безумно скъп и елитен пансион в Англия.Децата живеят и учат там,имат възпитатели и учители.Не ми е казвала точно колко струва това удоволствие,само знам ,че е много скъпо.

# 35
 • Мнения: 3 268
какво значи масово  newsm78да се изпращат
аз едно семейство не познавам да си е пратило петокласник в чужбина..

според мен след завършване на 12 клас е нормално, преди това newsm78и без родители..в чужбина??
нещо не ми се връзва на сърцето
Мен не ми се вързва и след 12 клас,но там вече той решава.За мое и на мъжът ми щастие,за сега нашият син няма никакво намерене да учи в чужбина.Има достатъчно приятели,които учат там и затова е взел това решение.Никой от тях не се чувства щастлив далеч от дома и България.

# 36
 • Мнения: 1 890
Смятам,че детето има потребност от родителите си повече от всяка друга-поне що се отнася до психологическото и емоционалното му развитие/какво по-важно и значимо от това-болни родителски амбиции newsm78/.Какво означава-то го иска,дете на 10-11 години иска да живее без родителите си!?

На 10-11 години децата имат и други потребности, освен от родителите си. Те, прочее, ги имат и доста по-рано.

# 37
 • Мнения: 924
Аз ще изкажа моето мнение,без да съм чела останалите и без да искам да влизам в спор с някого.Никога не бих си пратила детето в чужбина да учи.Аз не бих могла да живея,без децата ми да са до мен.Това е...

Егоизъм.

# 38
 • Мнения: 3 268
Аз ще изкажа моето мнение,без да съм чела останалите и без да искам да влизам в спор с някого.Никога не бих си пратила детето в чужбина да учи.Аз не бих могла да живея,без децата ми да са до мен.Това е...

Егоизъм.
Май прекаляваш с определинията.Ти дори не ме познаваш.Явно и не си челе нищо от моите постове.По-спокойно,моля.Твоето мнение за гражданина на света го прочетох междувпрочем. Stop

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 10:42 от stefani6

# 39
 • София
 • Мнения: 6 982
stefani6, много извинявай, но и аз /макар да не те познавам също/ смятам, че мнението ти е изключително егоистично.  Peace
 Дори не считам за нужно да обеснявам защо - то е очевидно от самото изказване.  Crossing Arms

# 40
След като завърши гимназия. Но и аз не съм забелязала някой да си изпраща детето в чужбина след 5 клас камо ли пък масово да се прави това

# 41
 • Мнения: 3 268
stefani6, много извинявай, но и аз /макар да не те познавам също/ смятам, че мнението ти е изключително егоистично.  Peace
 Дори не считам за нужно да обеснявам защо - то е очевидно от самото изказване.  Crossing Arms
Момичета,чела съм достатъчно постове по темата,да не кажа всичките.Просто когато вчера написах мнението си ,имах много работа и нямаше как да ги прочета в момента.По-късно направих това.Като писах,че не съм чела постовете,просто се застраховах да не направя повторение с мнението на друг и да ми кажат,че не чета.Бях откровена с вас,а вие ме нападнахте.Мир!

# 42
 • София
 • Мнения: 6 982
Бях откровена с вас,а вие ме нападнахте.Мир!

Съжалявам ако се чувстваш нападната. Сигурна съм, че не това е била целта на никоя от нас...
Но пък би могла да се замислиш над мнението си. Не мислиш ли?  newsm78

"Твоите деца не са твои..."  Wink  bouquet

# 43
 • Мнения: 3 268
Написах го спонтанно и бързо,...

# 44
 • Мнения: 924
Написах го спонтанно и бързо,...

Извинявай, не те нападам. Всеки си има мнение и си отглежда децата както смята, че е най-добре.
Нямам намерение да убеждавам никого.

# 45
 • Мнения: 3 886
Бих пратила детето си да учи в чужбина,само ако и то съзнателно го иска,а това може би е след завършване на средното образование.Но ще ми е много трудно,въпреки всичко мисля,че и България предлага добри висши учебни заведения.
Peace Peace PeaceИначе по темата мисля след 7или 8 клас.Общо взето наи добре е детето да не учу в българия.Тук няма бъдеще нямаме учители  нямаме нищо.Мой познати са в Италия детето е 2 г по голямо от синът ми и се справя перфектно с 3 езика сам сама>но не защото има частни уроци не  не ползва такива услуги а защото неволята учи на всичко.

# 46
 • Мнения: 3 268
Написах го спонтанно и бързо,...

Извинявай, не те нападам. Всеки си има мнение и си отглежда децата както смята, че е най-добре.
Нямам намерение да убеждавам никого.
Аз също

# 47
 • Mediterraneo
 • Мнения: 21 182
Аз пък смятам, че повечето от тези, които изпращат децата си в чужбински колежи и прочее един вид избиват комплекси  Thinking Показност е другата ми теория.

# 48
 • Мнения: 1 233
В друга държава детето ми ще иде да учи не когато навърши еди-каква си възраст, а когато в България няма достатъчно добро учебно заведение, което да му даде нужната подготовка и то само пожелае да учи в по-елитно специализирано училище или има нужда от допълнителни часове/упражнения.
Peace

# 49
 • Мнения: 1 470
Аз ще изкажа моето мнение,без да съм чела останалите и без да искам да влизам в спор с някого.Никога не бих си пратила детето в чужбина да учи.Аз не бих могла да живея,без децата ми да са до мен.Това е...
   Защо им се извиняваш?!Аз напълно те подкрепям!!!Егоистично е да...Но такъв е света!Ако детето е наистина талантливо,бих опитала с познати,или лично да го последвам,но до навдършване на пълнолетието им,аз отговарям за тях...Това е положението!И не намирам нищо лошо в това!

# 50
 • Oslo
 • Мнения: 657
Според мен има 3 причини за това преди 16-17 годишна възраст -
  1. Детето е адски, невероятно умно и талантливо, даже гениално, и е видно за всички, че родното образование е неподходящо и безмислено за него
 2. Болни неосъществени амбиции на родителите, прехвърлени върху децата им
3. Снобарщина и показност
 И понеже нито една от тези причини не е валидна при мен и моите деца, смятам да не се разделям с тях до завършване на средно образование.

# 51
 • Мнения: 2 577
разбира се, че след завършване на средното образование Peace
аз не съм чула някой петокласник да е заминал да учи в чужбина, а и ми е много интересно дали някой от изпращащите родители е бил поне месец-два някъде там сам да се оправя, пък било то да учи или да работи  Thinking

# 52
 • Мнения: 2 807

За деца, изпратени да учат в друга държава след 5-ти клас, не съм и чувала даже.
Що за родители са това ???!
Как биха могли да изпратят толкова малко дете в чужбина само, без родителите си ?

Аз не бих изпратила моите преди да завършат средното си образование.
А дали ще ги пусна сами дори тогава (ако ме питат, де  Wink) - не съм сигурна...

# 53
 • Мнения: 2 494
Според мен до завършване на средното образование детето трябва да е с родителите си Hug Университета-да, трябва да е самостоятелно, дали в БГ или чужбински, според зависи... Hug
Но дете 5 клас да  го пратиш-това не го разбирам  Thinking а майчината л'бов и грижа къде остават, то не е само учене бре  bowuu newsm78

# 54
 • Мнения: 924
Аз ще изкажа моето мнение,без да съм чела останалите и без да искам да влизам в спор с някого.Никога не бих си пратила детето в чужбина да учи.Аз не бих могла да живея,без децата ми да са до мен.Това е...
   Защо им се извиняваш?!Аз напълно те подкрепям!!!Егоистично е да...

Аз не видях тя да се извинява. Аз се извиних. Въпреки че и ти смяташ, че е егоистично.

# 55
 • Мнения: 3 268
Ne moga da razbera kakvo tolkova lichno sum te zasegnala!Napravi svetoven problem ot nishto! Stop

# 56
 • Мнения: 3 353
На колко години според вас е правилно едно дете да се изпрати да учи в друга държава?
За мене е добре от средното образование на горе? Но масово се изпращат деца след 5 клас ?

Според мен ли...?  newsm78 Ами аз не мога да  решавам това,той си решава сам за себе си  дали иска да учи  в чужбина или не ... Rolling Eyes Ако много желае,разбира се че ще го подкрепя. Hug

Знам също  и че ще ми е мъчно за него че няма да го виждам често...но никога не бих го спряла.Това би било много  егоистично от моя страна...да не пусна детето си, само и само защото на мен ще ми е мъчно без него.Веднага се поставям на негово място...А на него как ще му е....?

След като той е щастлив и следва мечтата си....и аз ще съм щастлива. Heart Eyes Нямам правото да го лишавам от мечтата му.Това е негов свободен и личен избор....това е неговата съдба....и аз като майка ще съм много щастлива да видя детето си щастливо,успяло в живота и постигнало мечтите си ... Heart Eyes


# 57
 • Мнения: 412
На колко години според вас е правилно едно дете да се изпрати да учи в друга държава?
За мене е добре от средното образование на горе? Но масово се изпращат деца след 5 клас ?След като той е щастлив и следва мечтата си....и аз ще съм щастлива. Heart Eyes Нямам правото да го лишавам от мечтата му.Това е негов свободен и личен избор....това е неговата съдба....и аз като майка ще съм много щастлива да видя детето си щастливо,успяло в живота и постигнало мечтите си ... Heart Eyes[/b]


напълно споделям мнението ти! Но детето ми е още много малко и не знам как ще мисля по този въпрос,когато му дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт