Руло от бисквити

  • 8 413
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 31
Здравейте, мили момичета! Знаете ли някоя рецепта за руло от бисквити? Моля, изпратете ми!

# 1
  • Мнения: 12 681
Сещам се за нещо, което не е точно руло, но е много вкусно. Майка ми го правеше, като бях малка, та не мога да дам точни пропорции, но не е трудно: Вземат се един пакет кръгли бисквити, нареждат се една върху друга, като между тях се маже обилно с мармалад (мисля, че мама използваше шипков, но предполагам, че може и с друг, а и сегашният шипков мармалад не е същият като че ли). След това цялото получено "руло" се намазва от всички страни с маслен крем и се слага в хладилника за една нощ. През това време бисквитите омекват от мармалада и маслото. Държи се в хладилника и се вади и реже непосредствено преди сервиране, особеното е, че трябвада се нареже под ъгъл - при това, парчетата стават на ивици от светлите бисквити и тъмният мармалад и е много ефектно и вкусно. Ако искаш, пробвай

# 2
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Знам 3 рецепти - едната вече е описана , другите са салам торта и триъгълно с маслен крем и пълнеж от сладко . Избери си коя да ти напиша - или може би ги знаеш - какво точно ти се яде ?

# 3
  • Мнения: 5 183
И аз за това се сетих - сладък салам и триъгълното руло, което тук го има (в готварската книга на форума) като "Покрива на НАТАЛИНА" или нещо подобно, а аз ина4е го знам като "Чичо Томовата колиба" Grinning А за сладък салам също има доста рецепти тук. Просто пусни търса4ката.

# 4
  • Мнения: 804
Ето го моето произведение "Сладък салам"

# 5
  • София
  • Мнения: 722
Аз правя рулото, което natka е описала, но поливам бисквитите с малко прясно мляко, защото първия път стана сухо.

# 6
  • Мнения: 12 681
Предполагам, че зависи от това какви бисквити се използват и от консистенцията на мармалада. Майка ми нямам спомен да е мокрила бисквитите с нещо, но тя сагаше едни такива ронливи - като чаени бисквити. Абе то колко ли вида бисквити е имало преди 15-20 години  Rolling Eyes Сега разнообразието е доста по-голямо, така че може и да има нужда да се потопят в мляко, ако се слагат някакви по-твърди.

# 7
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
natka - Не ! За твоята рецепта никакво топене ! Използват се меки  бисквити , лепят се обилно с рядък мармалад ! Рулцето се омазва с крем от кр. масло и захар след като е престояло час , два в хладилника и се е постегнало . Отгоре се натупва със смлени орехи или кокосови стърготини .

# 8
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Същото това руло на natka го правех като ученичка, но топях бисквитите в компот. Намазвах с мармалад, следващата с масло. Само крайните бисквити оставях сухи. Ако се ползва шипков мармалад просто няма от какво да омекнат бисквитите, той е доста сух. Ако не се топят мажете с рядко сладко, както е казала Пепи. И внимавайте с това руло, аз една лятна ваканция качих 8 килца с тез бисквити и масла Crossing Arms

# 9
  • Мнения: 31
Здравейте! Благодаря ви много! Ще ги пробвам. Благодарение на вас ще успея да зарадвам моето слънце с нещо ново.

# 10
  • Мнения: 31
А ще можете ли да ми пратите линка към Покрива на Натали или самата рецепта, защото го търсих и не можах да го намеря Embarassed?

# 11
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg7062#msg7062  Заповядай ! Аз правя нещо подобно - но за крем използвам разбит маргарин или кр. масло и пудра захар . По средата пускам пътечка от мармалад с парченца плод . Бисквитите може да се топят и в компот . Подходящи са меки бисквити .

# 12
  • София
  • Мнения: 639
Медовинка можеш ли да ми кажеш твоето руло как се прави, защото като ги видях и се сетих че майка правеше такова , но е забравила рецептата  Simple Smile

# 13
  • Мнения: 31
Благодаря! Май освен бисквити "Закуска" други меки и квадратни няма. Правила съм бисквитена торта с тях и нещо не ми харесват по вкус.

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Медовинка, супер изглежда сладкия салам!  Peace

# 15
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Благодаря! Май освен бисквити "Закуска" други меки и квадратни няма. Правила съм бисквитена торта с тях и нещо не ми харесват по вкус.
И аз не харесвам Закуска, тези обаче са вкусни, макар и по-хрупкави

# 16
  • Мнения: 31
И аз съм се спряла на тях, пък имат и бели и какаови, но са твърдички.  Притеснява ме рулото да не стане сухо. За сладък салам са подходящи, но за руло  newsm78.

# 17
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Няма проблем за покрива на Наталина, като престои бисквитките поемат от крема и омекват. И другото руло съм правила с тях, понеже така и не намерих маслени бисквити без дупка. Но както вече казах аз топя бисквитите в компот. Бързо потапяне де, иначе се разпадат.

# 18
  • Мнения: 167
Аз използвах тези на Победа /обикновени и какаови/ за покрива на Наталина. Преди да ги редя ги топих за кратко в малко течна растителна сметана, разредена с вода /имах сметана в изобилие/ станаха много приятно меки.

Успех  Hug

# 19
  • Мнения: 31
Ще пробвам  и със сметана, и с компот. В момента ми хрумна 1 идея и реших да я споделя с вас. Какво ли ще стане ако се потопят в сироп от вода и захар? Дали няма да стане много сладко рулото?

# 20
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Двуцветна бисквитена торта

3 пакета бисквити Пти Бьор
1 кофичка изцедено кисело мляко
100г захар
1 есенция ром
400г течен шоколад
натрошени ядки за украса

За напояване на бисквитите:
100г прясно мляко
3 с.л. коняк
3 с.л. кафе
2 с.л. захар пудра

Разтапяме течния шоколад на водна баня.  Киселото мляко го смесваме с есенцията и захарта. Избираме подходящ съд за да можем да редим бисквитите вертикално. Потапяме ги с сместта от мляко, коняк, кафе и захар ( предварително разбъркани) и редуваме ред бисквити, ред бял крем, ред бисквити, ред шоколад. Заливаме сладкиша с остатъка от разтопения  шоколад и гарнираме с ядките.

# 21
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ето моето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151926.0

Днес нещо snimka.bg не иска да показва по-старите снимки и на горния линк се вижда само текста. Предполагам че по-късно днес или утре трябва да се видят снимките.

# 22
  • Мнения: 804
Момичета,съжалявам за забавянето. За тези,които ме помолиха за рецептата на сладкия салам. Рецептата я имам оттук,защото майка ми не можа да си спомни точно всички продукти и доста време я търсих.Накрая я намерих тук и съм много щастлива.Страхотен десерт ще бъде за зимата.

Салам от бисквити

200гр. обикновени бисквити
250гр. пудра захар
100гр. нарязани орехи
2 яйца
2с.л. какао
100гр. масло


Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. След това се прибавят: разбитото масло, какаото, натрошените бисквити и орехите. Разбърква се добре и се изсипва в пергаментна хартия. Увива се във формата на салам и се овалва леко в пудра захар. Оставя се в хладилника за 2-3 часа.


Да ви е сладко. Ако имате въпроси,питайте. Ще имам грижата да минавам по - често оттук.

Общи условия

Активация на акаунт