Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 авг. 2007, 12:22 ч.

дете с диабет

 • 46 481
 • 408
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 120
Здравейте, девойки ! Как сте? Как върви борбата ?
Борбата е безмилостно жестока . И става все по-интересно. Синът ми вече е ученик. Днес  бе първият му учебен ден, всъщност в събота беше открита официално учебната година, но днес е началото на учебните занятия. Много е превъзбуден, подскача из къщата насам-натам и говори за учителката си. Госпожата каза това, годпожата каза онова. И естествено от всички тези емоции тези дни е с повишена КЗ. Малко съм притеснена и не съм сигурна дали да увелича инсулина. Страхувам се да не направи хипо в училище. Днес ходих в 10ч. да проверя дали си е изял закуската. Малкият ужасно ми се обиди, че го излагам пред госпожата.

Маги, дъщеря ти на какъв инсулин е ? Когато синът ми ходеше на детска градина учителките не се държаха много адекватно, звъняха ми през 5 минути с предположението, че е в хипогликемия. Цялата тази неувереност и паника се предаваше и на детето и накрая бях принудена да го водя в подготвителната група само до обяд.

Вероника, посетих сайта ти. Явно е било много яко в Албена. С моето семейство също бяхме на море в Албена, но през юни. Специално отидох да видя лагера. В момента там имаше руски туристи. Знаеш ли аз също съм била в този лагер, но много, много отдавна, когато бях на твоите години. Това се случи през далечната 1985 година, когато ти още не си била родена. Тогава това прекрасно място се наричаше "Пионерски лагер Фиш-Фиш"

# 16
 • Мнения: 3 743
Здравей Нина,
напълно разбирам как се чувстваш. Синът ми като тръгна на училище в началото ходих с него, седях в коридора и в междучасията мерих захарта. Но няма как това да продължи непрекъснато. Постепенно започнах да го оставям сам, като почти във всяко междучасие му звънях по телефона. От миналата година съм го оставила да ми звъни той, мери си захарта в голямото междучасие и ми се обажда, за да ми каже колко е и какво ще яде, аз му казвам колко инсулин да сложи и така... Когато има физкултура, задължително преди часа мери и ако трябва хапва нещо допълнително. В интерес на истината в училище му е малко по-висока захарта, защото ме е страх да слага повече инсулин. Имали сме и няколко случая със захар 2 и ми звъни по тел. и аз тичам към училището, но вече работата ми е доста далеч и това няма как да стане. В чантата му има всичко необходимо - захар, кока кола, сандвич, вафла, вода.
Разбира се учителките и съучениците му знаят за проблема. Още в първи клас влязох в един час и обясних на децата за състоянието на Марти. Вече никой не обръща внимание, когато той си извади глюкомера да измери захарта, дори ако нещо не му е добре и се налижи по време на час да мери, децата започват да се притесняват и да го питат как е.

# 17
 • Мнения: 120
Силвия, ще се побъркам от притеснение. Живеем близо до училище и ходя да го видя през междучасията. Последните няколко дни е с повишена КЗ, но ме е страх да му увелича сутрешния инсулин. Дадох на учителката материали за диабета, по - точно за признаците на хипогликемия, но не съм сигурна дали разбра точно сериозноста на проблема. Каза ми, че ангажирана с "толкова много деца". Ще се наложи да поговоря пак с директорката. Дачо вече е изпадалб в тежка хипогликемия и затова съм виновна единствено аз. В желанието си да компенсирам идеално диабета. Затова сега умирам от ужас, когато детето не е около мен и нямам постоянен поглед върху състоянието му.
Миналата година в подготвителна група се опитах да запозная децата с диабета, но явно са били още малки, защото не проявиха кой знае какъв интерес. Учителките пък бяха голяма паника и ми звъняха постоянно с предположения за хипо.
Страх ме е да го пращам с глюкомера на училище. В къщи Данчо сам си мери КЗ, но понякога не напълва достатъчно лентта с кръв и апарата отчита неправилно. Също така ме е страх да не го откраднат.  В "Метро" продават някакви глюкомери, не знам точно какви са , но може би ще му купя един за училище. Данчо има телефон, но учителката не позволява дя носят телефони в училище.

# 18
 • Мнения: 3 743
Обясни на учителката, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да носи телефон в училище, ще направи изключение за него. Обясни й колко е опасно състоянието на детето, как във всеки момент може да изпадне в кома и дали тя е съгласна да поеме този риска, при условие, че детето няма връзка с теб, чрез телефона. Не мога да си представя да нямам непрекъсната връзка с Марти! Желателно е да имате два глюкомера, нали знаеш, че като минат 5 години, трябва да ти дадат от Здравната каса нов глюкомер.

# 19
 • Мнения: 3 743
...  В "Метро" продават някакви глюкомери, не знам точно какви са , но може би ще му купя един за училище. Данчо има телефон, но учителката не позволява дя носят телефони в училище.

Ако ще купуваш глюкомер, най-добре си вземи от официалните представители. Ние си купихме на Байер и съм много доволна от него. Мисля, че струваше около 160-180лв, а тест - лентите (1 кутия - 50 бр.) са 50лв.

# 20
 • Мнения: 120
И нашия е такъв, но ми се искаше нещо по-евтино. Ти си права, ще купя скъпия. Евтиното винаги излиза по-скъпо. За телефона сега ще ходя да говоря с директорката. Даже съм разпечатала на един лист "страхотии" за втората фаза на хипогликемията, защото явно не вземат насериозно нещата, които им говоря. Направила съм два екземпляра и ще кажа на директоркат, че ще държа отговорна нея, ако се стигне до тази фаза на хипогликемията.

# 21
 • Мнения: 40
Здравейте, детенце го пратих на детската градина в която има група на дечица с диабет. Там има сестра, която постоянно ги наблюдава, мери им захар и им бие инсулина. Госпожите също са наясно така,че като е в градината съм напълно спокойна. Не ми се мисли за догодина когато и ние тръгнем на училище, тогава ще черпим от вашия опит. Пожелавам ви много успешна и безпроблемна учебна година. Стискам ви палци и съм със вас.
П.п
Относно глюкомера - в София има фирми които с това се занимават. В една от тях проверих модела глюкомер от миналата година им е 70лв., а новия модел им е 150лв. Във фирмата и тест лентите са по евтини. Ако искаш мога да ти дам телефон да си говориш лично.

# 22
 • Мнения: 3 743
magi-n, напиши моля те координатите на тази фирма Praynig Интересувам се най-вече заради тест-лентите, защото има още доста време докато ни отпуснат безплатните.

# 23
 • Мнения: 40
Нашият глюкомер е Accu-Check , а фирмата от която си взимаме ленти и иглички се казва "Марвена" и тел. и е 02/943 11 80.
Фирмата я намерих като се обадих на фирма "Roche" с тел.02/818 44 44 и те ме насочиха към Марвена и ми дадоха телефона след като им обясних какво точно ми трябва.
Надявам се да ви свърши работа, понеже апаратчето ви е различно.

# 24
 • Мнения: 3 743
magi-n, колко струва 1 кутия тест-ленти за Accu-Check? Имам и един такъв глюкомер и ако са по-евтини лентите да използвам него, докато получа безплатните.

# 25
 • Мнения: 417
Лентите за Accu- Check са 36 лв. кутията като става въпрос за дете. Мисля, че са най евтини от всички в момента. Обявената цена им е 40 леа. Ние ги купуваме от ул. Асен Златарев 10, където е офиса на Марвена.

# 26
 • Мнения: 3 743
Лентите за Accu- Check са 36 лв. кутията като става въпрос за дете. Мисля, че са най евтини от всички в момента. Обявената цена им е 40 леа. Ние ги купуваме от ул. Асен Златарев 10, където е офиса на Марвена.

36лв Shocked, а ние купуваме на Байер по 50лв! Нали става въпрос за ленти - 50бр в кутия?

# 27
 • Мнения: 417
Силве, ние купихме последно преди 2 месеца. Но мисля, че и сега цените не са променени, защото колега купи вчера за майка си по 40 лева. Да 50 бр. са.

# 28
 • Мнения: 3 743
Силве, ние купихме последно преди 2 месеца. Но мисля, че и сега цените не са променени, защото колега купи вчера за майка си по 40 лева. Да 50 бр. са.

Мерси Hug ще отида да проверя, защото от 50 до 36лв. си е доста сериозна разлика!

# 29
 • Мнения: 120
Момичета, вашите деца получиха ли от фирма "Марвена" покана да участват в конкурс за детска рисунка на тема "Моята любима рисунка"

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт