Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Съжалявам ,че пак повтарям тази гадна тема , но съм в тих ужас Sad В групата на Давид едно дете се е разболяло,а да не казвам, че из цялата градина се вихри вирусчето  Sad
От миналата седмица учителките са планирали пролетно тържество, което както разбирам ще си се проведе. И се чудя толкова ли е безобидно това нещо скарлатината, че чак и купон ще заформяме и ще се тълпим там да си покашляме един на друг?
 Давид е една от водещите роли в пиеската и миналата седмица беше леко неразположен - обичайната детскоградинска хрема, но и аз като "онези лоши майки" го пуснах да ходи. Сега си чукам главата, но станалото станало или по точно дано не стане. От петък вечерта пие антибиотик Оспексин (заради силно зачервено гърло и подути сливици) и още не го е приключил, а доколкото разбирам на контактните деца също се давало нещо за профилактика. Какво е това нещо? Banghead Вие как мислите, редно ли е в тази ситуация купонът да се състои? Аз мисля. че не трябва ама кой ли ме пита  33uu

# 1
  • София
  • Мнения: 2 952
Нали децата и без това по цял ден са заедно? Кое ще му е по-различното на тържеството?
Според мен, по-важното е никога да не водиш детето си "неразположено", както ти си го нарекла на градина. Пиене на антибиотик и паралелно посещение на градина за мен е липса на отговорност както към собственото, така и към другите деца. Как би се чувствала, ако други майки постъпват по същия начин?

# 2
  • Мнения: 1 250
Здравей.
Съжалявам за така получелата се ситуация. В нашата група отложиха пролетното тържество, докато се "събере"цалата група, да няма отсъстващи болни.

Дано не ти се стори много грубо, но за коя детска градина става въпрос за скарлатината? Защото съм чувала, че може да нанесе увреждане на черен дроб, сърце и бъбреци, ако не се лекува с антибиотик. И понеже много майки не знаят лекуват децата си за ангина, не ги водят на лекар и скарлатината продължава да се разпространява.

Дано се оправите бързо, дано да отложат тържеството, или поне детенцето ти да успее да приеме факта, че са "минали без и него". И го нацелувай.

# 3
bib.bib, права си, но в конкретния случай никаква вина не изпитвам, ама никаква. Антибиотика се пиеше преди всичко заради болно ухо. За мен безотговорно е да оставя детето си с темпетатура, грип, ангина на детска градина , да не отида веднага да си го прибера ако му има нещо(здравословно) и въобще въпреки явното му състояние да го изпратя в групата на другата сутрин. Скоро в градината имаше случай с едно детенце, завели го с температура, никои от родителите не отговарял на телефона и учителката цял ден е държала детето изолирано от другите. А детето цял ден я питало,"Аз лоша ли съм? Наказана ли съм?".
Направо не ми се вярва някъде да има група от 25 деца,които да са напълно здрави по едно и също време. По-малко болести има в къщи, в детската градина е така и предпочитам да ходи на градина за да си изкара някои от гнусните детски вирусчета, отколкото да си го държа в къщи като писано яице.  
Днес се разбра откъде е дошла скарлатината в групата. Едно от децата има по-голяма сестра, която е в същата детска градина. Тя се е разболяла от скарлатина, т.е. родителите са били наясно, какво може да стане, и че е напълно възможно и другото дете да се разболее. Е, не са си го задържали в къщи! Това е, каквото има да става...Но едно ме е яд, то пуста показност, като минело тържеството можело да си задържим децата в къщи, нещо като карантина и какъв е смисъла на това??? По-малко работа ли, що ли?

# 4
  • Мнения: 2 332
Мили мами, искам и аз да се оплача - вчера научих, че и в групата на Йоана има болно детенце от скарлатина. В събота (28.05.) е постъпило в болница. В момента цялата група е под карантина до 02.06. Но знаете ли кое е най-гадното - Йоана миналата седмица не беше на градина; вчера - закъснявайки, както всеки понеделник , изобщо не погледнах какво има закачено на вратата на стаята им, и я бухнах вътре... През това време сестрата се разправяше с други майки и не ме видя. Обаче като излязох и и подадох бележката за миналата седмица ме видя определено и нищо не ми каза! Тази сутрин ми вика: аз ако ви бях видяла вчера щях да преместя Йоана в друга група... Направо онемях и се почувствах като пълна идиотка. Кажете, може ли да съм такава блейка?
Искам да ви помоля заедно с мен да стискате палци тези три дни да няма други разболяли се дечица, иначе ми иде да се гръмна...

# 5
  • София
  • Мнения: 1 545
Това е положението - детски ясли (градини) - детски болести. Whistling Какво да се прави, не си пращаме децата там да боледуват, я?! Ама то като тръгне...нали знаете. Ами да се молим по-леко да ги изкарват. Макар, че моя 3 седмица още си е в къщи. ooooh!

# 6
  • Мнения: 2 332
dama, от скарлатина ли това?  Shocked

# 7
  • Мнения: 4 358
Моят син боледува от рубеола средата на този месец.
По разни причини го бях спряла от ясла за няколко дни и той тогава вдигна Т, т.е. не е бил в контакт с децата в групата, когато е бил заразен. Въпреки това цялата група е карантина до 10-ти юни.
Утре ще има тържество. Групата ще празнува отделно от останалите, но ще празнува.

Не знам точно какъв е случаят при вас и колко деца са болни, но в яслата на сина ми само той е бил с рубеола и са решили да празнуват.

Общи условия

Активация на акаунт