Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 септ. 2007, 13:47 ч.

За цигарите

 • 7 107
 • 156
 •   1
Отговори
Има нещо, което не разбирам. С брат ми имаме 7 год. разлика, така че добре помня времето, когато мама беше бременна и го роди в края на 86 год. Тогава бременните бяха предупреждавани, че пушенето е вредно и мама спря цигарите. Пропуши ги, когато брат ми беше на 1 година.

В наши дни нещо се е променило и не мога да разбера какво става.

Една приятелка е бременна в 3 мес. вече и докторите й казали, че до 5 цигари на ден може да си пуши преспокойно, без да се притеснява. Същото случка имах и миналата година с една колежка.

При вас как е? Разрешават ли ви да пушите, вие спряхте ли цигарите?
Питам, защото аз реших, че ще ги отказвам, за да минат 2-3 месеца преди изобщо да опитам да забременея.

# 1
 • Мнения: 306
По принцип аз също спрях цигарите, но около 2 месеца преди да забременея. Направих пневмония и тогава разбрах, е мога и да не пуша. Ясно е, че цигарите увреждат дробчетата на бебока, но вече лекарите мислят, че когато адски много ти се пуши, било подобре да запалиш цигара, отколкото да се тормозиш...
Да си призная, с първата си бременност и аз понягока припалвах...вероятно съм била по-безотговорна...и по-нервна. Сега не бих го направила...

# 2
 • Мнения: 4 111
Те и сега предупреждават, но да има кой да ги слуша.
Имам приятелка (беше бременна преди 7 години), която врънкаше на гинеколога си, че много и се пушело и той вдигна ръце от нея, каза й да си запали, да си дръпне и да изгаси цигарата, щом такъв мерак има.

# 3
 • София
 • Мнения: 616
Да, аз съм чела, че по 5-6 на ден не вредят, но това си е само успокоение за пушещия. Аз палих след 6-тия месец сутрин по една цигара дневно  Embarassed , нищо друго не ми действаше разхлабващо. Докато кърмех не съм и помирисвала. Обаче като спрях пак пропуших  Tired

# 4
 • Мнения: 1 092
аз пуших и през двете бременности Embarassed - по 5-6 цигарки от най-слабите/не че това ме оправдава/ Mr. Green
за мое щастие имам две живи и здрави дечица  bouquet

# 5
 • Мнения: 728
Спрях цигарите в момента,в който разбрах,че съм бременна.Гинекологът ми след като констатира бременността ме попита дали пуша и каза,че задължително трябва да ги спра,затова аз се съмнявам,че някой гинеколог ще каже,че може да се пуши по време на бременност.Съжалявам само,че съм пушила първия мес.от бременността.

# 6
 • ВАРНА
 • Мнения: 1 069
При вас как е? Разрешават ли ви да пушите, вие спряхте ли цигарите?
Питам, защото аз реших, че ще ги отказвам, за да минат 2-3 месеца преди изобщо да опитам да забременея.
Браво за  решението, което си взела.   bouquet
При мен се получи много интересно. От много време исках да спра цигарите, но явно не съм си го поставяла за първа цел. Един ден го реших, купих си Табекс и точно за три дни ги спрях. Да уточня, че пуша от почти 11 години. Около десетина дни след това разбрах, че съм бременна. Явно организмът ми е подсказвал по някакъв начин, че не трябва да пуша. И аз сама на себе си се чудех, как успях толкова лесно да се откажа. Сега на моменти ми се допушва, но не ми липсват самите цигари, а навика, че ставам сутрин, правя си кафе и запалвам цигара. Така и кафето отказах, когато спрях цигарите.
Няма да казвам, че не запалвам изобщо, защото ще излъжа. Но определено е много рядко, през 10-12 дни запалвам по една цигара, през толкова дни си правя и кафе, но всеки път не успявам да я допуша ,защото ми става гадно и я хвърлям.
И аз съм чувала, че когато ти се пуши много е по-добре да запалиш, отколкото да се мъчиш, но определено не вярвам в това.
И все пак: Гаранция никога няма, кое колко ще ти навреди.

# 7
 • Мнения: 9 006
Естествено, че и сега предупреждават, дори натякват непрекъснато. Но, ако става дума за пристрастен пушач, наистина лекарите позволяват по 5-6 цигари дневно. Представете си една супер невротизирана бременна, която непрекъснато мисли за пушене - май не е по-добър вариант, отколкото да си припали няколко цигари на ден. Плацентата достатъчно предпазва ембриона.

# 8
 • Мнения: 699
Това с 5-те цигари си е чиста проба самоуспокоение.
Всяка цигара е пирон в ковчега - мисля аз.
Моля, не ме убивайте - пушете си, колкото желаете, бременни или не - личен избор.  Peace

# 9
 • Мнения: 459
Разбира се, че вредят и то много. За това по- добре опитите с отказването да започнат по рано, ако планувате бременност, за да не се случи това, което са казали по напред в темата.
Аз също пуша, но когато разбрах, че съм бременна започнах опити с отказване, на 3- тия ден започна много да ми се гади и въбоще не исках и да чуя за цигара, така че при мен беше лесно.

# 10
 • Мнения: 16 762
Дали си бременна или не, пушенето си е вредно. Едно е да направиш избор да тровиш себе си, друго е да тровиш и собственото си дете. Никой не е умрял от това, че не е пушил 9месеца.
Тъй като аз всеки ден съм в болницата по 3пъти на ден и постоянно гледам бременни, които лежат в "Рискова бременност" и всяка от тях е захапала цигарата. Крайно грозна и неприятна гледка е.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 750
Дали си бременна или не, пушенето си е вредно. Едно е да направиш избор да тровиш себе си, друго е да тровиш и собственото си дете.

Абсолютно съгласна съм. Ей затова изключително се дразня като видя бременна с цигара. И какво означава на пристрастените им позволяват, щото видите ли, се изнервяли, а по-добре да пуши, отколкото да е нервна.... И що за лекар е този, който би го позволил? Доста глуповато и самозаблуждаващо, не мислите ли?!? Ами като не иска да е нервна, да си пренасочи мислите - вместо да мисли за това колко й се пуши, да мисли за бебето си, за това, че трябва да е здраво, всичко да му е наред и т.н., неща, които зависят предимно от нея!

# 12
 • Мнения: 5 079
Никога не съм чувала доктор да агитира ЗА пушене, или че до определени г.с. е "безопасно"...  ooooh!

# 13
 • Мнения: 2 211
Това с 5-те цигари е за такива дето са пушили по 2 кутии на ден. Естествено, че по време на бременност и кърмене не трябва да се пуши.

# 14
 • Гърция
 • Мнения: 2 348
Ясно е, че цигарите увреждат дробчетата на бебока.............

Бебето не диша със собствените си дробове, така че това твърдение е несериозно.

Това с 5-те цигари е за такива дето са пушили по 2 кутии на ден. Естествено, че по време на бременност и кърмене не трябва да се пуши.

Абсолютно вярно.

# 15
 • Мнения: 4 556
Ето малко информация за рисковете от пушенето по време на бременност:

Цигареният дим съдържа над 2500 химични елементи, но три от тях – carbon monoxide, никотина и кадмия – драстично забавят растежа на развиващото се бебе. Пушекът съдържа висока концентрация на carbon monoxide, смъртоносен газ отделян при изгаряне на горивото от автомобилите. Червените кръвни телца в кръвта, чиято задача е да снабдяват бебето (и разбира се майката) с кислород, игнорират кислорода в кръвния поток и вместо това се свързват здраво с carbon monoxide. Това намаляване на кислорода може да забави развитието на бебето.

Никотинът е мощен наркотик, към който човек се пристрастява бързо. Той възбужда нервната система, както на майката, така и на бебето като кара сърцето да бие по-бързо и стеснява кръвоносните съдове. Това намалява количеството на кислород и хранителни вещества към бебето. Кадмият блокира действието на един важен елемент – цинка. Ниските нива на цинк са асоциирани със забавяне на развитието и последващо раждане на бебе с поднормено тегло.

Рискът от спонтанен аборт е по-висок. Жените пушачки са изложени на два пъти по-висок риск от спонтанен аборт отколкото не-пушачките.

Доказано е, че при майките пушачки е значително по-разпространена перинаталната смърт на плода. Данните сочат, че приблизително 4600 новородени в САЩ умират всяка година, защото майката пуши.

След раждането, пасивното пушене излага новороденото на риск от респираторни болести, колики, а също така е факт, че процентът на починали от “синдрома на внезапната смърт на новороденото” бебета на пушачки е по-висок от този на новородени от непушачки.

# 16
 • Мнения: 493
Никога не съм чувала доктор да агитира ЗА пушене, или че до определени г.с. е "безопасно"...  ooooh!

Аз също не съм чула подобно нещо.Аз отказах цигарите като забременях и сега не пуша.Имам доста познати,които си пушат през бременноста без да се притесняват от нищо....Въпрос на личен избор е,но мисля че жертвата си заслужава и трябва да се издържи Peace

# 17
Никога не съм чувала доктор да агитира ЗА пушене, или че до определени г.с. е "безопасно"...  ooooh!

Аз също не съм чула подобно нещо.Аз отказах цигарите като забременях и сега не пуша.Имам доста познати,които си пушат през бременноста без да се притесняват от нищо....Въпрос на личен избор е,но мисля че жертвата си заслужава и трябва да се издържи Peace

Е аз понеже в разтояние на година и половина го чух тоба два пъти от доктори и затова пуснах темата. Да си сверя часовника един вид Simple Smile
Пожелайте ми успех с отказването на цигарите.
Аз избрах дъвки, ако не се получи ще пробвам и с Табекс. de3demonka я разкажи малко повече за тях, защото като питах в аптеката, хич не ми обясниха, само казаха, че имало план на приемане на хаповете, който много точно трябвало да се спазва, но не ми обясниха. Аптекарката каза 'Ако искате, купете си една опаковка, за да прочетете'  Naughty Много ме издразни.

# 18
 • Мнения: 342
Всеки си решава сам за себе си но аз мисля,че е най добре изобщо да се спрат и то не като забременееш а поне година преди това(както направих аз) за да ти се изчисти организма от вредните токсини.Това за 5те цигарки дневно си е чиста доза самоуспокоение.Няма зависими според мен...има воля за отказване. Аз преди време пуших по 2кутии дневно и само да ми липсваше цигарка и откачах,но реших ли че ги спирам край...СЕга не ми правят и впечатление дори..

# 19
 • в Надежда-та
 • Мнения: 4 955
Не ми е нужно някой да ми разрешава или да ми забранява. Все пак става въпрос за живота на бъдещото ми дете Naughty
Аз съм го създала с много желание и любов - не би трябвало да искам да го тровя. Спрях ги веднага щом разбрах, че съм бременна.

# 20
 • ВАРНА
 • Мнения: 1 069
Аз избрах дъвки, ако не се получи ще пробвам и с Табекс. de3demonka я разкажи малко повече за тях, защото като питах в аптеката, хич не ми обясниха, само казаха, че имало план на приемане на хаповете, който много точно трябвало да се спазва, но не ми обясниха. Аптекарката каза 'Ако искате, купете си една опаковка, за да прочетете'  Naughty Много ме издразни.
Ами, пожелавам ти успех. Но нали знаеш, първото и най-важното нещо е да имаш желание да спреш цигаритеPeace
Това за схемата е вярно. Една опаковка стига за един курс на лечение /както го наричат/. Схемата я пише в листовката. Някои казват, че Табекса не е ефикасен, но аз лично не съм съгласна. Когато започнеш да пиеш хапчетата по схемата, до към 5-тия ден трябва да спреш окончателно да пушиш, иначе ефекта се губи и по-добре спри хапчетата. Докато пиеш Табекса, когато запалиш цигара, тя ще ти се струва гадна, и няма да ти се пуши. Въпросът е да не решиш, че от хапчетата ти става гадно, както направи моят приятел  Wink и спря хапчетата.
Успех в начинанието  Peace

# 21
 • Мнения: 400
Аз съм от най-лошия вид-бивш пушач:)

Честно казано като знам каква гадост е да се пуши, като видя човек с цигара и ми се иска да му я взема да не се трови, а за бременна жена ми е направо необяснимо:(

Хич не обичам да съдя хората, ама за това просто не мога да се въздържа, за себе си всеки прави каквото иска, но за детенцето си ако не мислиш още докато се развива в теб..лоша рабоа:(

Момичета, цигарите могат да се откажат и е голям кеф!!!

# 22
 • Мнения: 7 785
Не знам защо лекарите казват това .... може би, защото и те пушат ... нямам обяснение ...то е като да те съветват да родиш секцио, за да не се мъчи бебето  Crazy или да не се мъчиш да кърмиш като има такъв голям избор от адаптета на пазара ...   Crazy Crazy

# 23
 • Мнения: 6 461
И да забраняват ...и да разрешават така или иначе цигарите са вредни .
Дали да пуши или не това е въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР , а  не кой какво ни е казал.
Не може една жена да се успокоява с това че ,лекаря и е разрешил ,като с пълното си съзнание предполагам ,знае вредата от цигарите Peace

# 24
 • Мнения: 373
Ами на мен винаги ми е било кеф да пуша и за съжаление не успях да ги откажа преди да забременея, дори не съм се и опитвала, с което  не се гордея разбира се Embarassed

Спрях цигарите веднага след като разбрах, че съм бременна, не ми е трудо въпреки , че не ми се гади изобщо от нищо, за съжаление не съм сигурна, че няма да пуша един ден отново  Embarassed

Признавам, че ми се случва да си дръпна по веднъж понякога без да вдишвам, но и това ще  отмине. Много ли е страшно според вас момичета?

# 25
 • Мнения: 645
Пуша. Понякога много, понякога малко. Не се гордея с това. В момента, в който разбрах, че съм бременна, мисълта за цигара се изпари от главата ми и спрях да пуша. И така докато детенце стана на десет месеца. Сега вече е на две, а аз си пуша... Embarassed .Опитвам се да не е  пред него, но не винаги се получава....

# 26
 • Мнения: 2 581
Да, аз съм чела, че по 5-6 на ден не вредят, но това си е само успокоение за пушещия. Аз палих след 6-тия месец сутрин по една цигара дневно  Embarassed , нищо друго не ми действаше разхлабващо. Докато кърмех не съм и помирисвала. Обаче като спрях пак пропуших  Tired

И аз бях същият случай,с тази разлика,че не ги започнах пак,макар че кърмих само две седмици.
Но по темата и моята лекарка беше на мнение че ако много,ама много ми се пуши е по-добре да си запаля.По-малко ще навреди на бебето цигарата,отколкото нервниченето ми че не мога да пуша.

# 27
 • Мнения: 3 611
Спрях ги месец и половина преди да zабременея. Не си бях дала опция  "да пуша " или "да пуша малко". 
Просто ги спрях и смятам, че направих най_доброто zа себе си и zа детето си.
И досега не пуша  Peace

# 28
 • Мнения: 2 611
спрях ги 2 мес. преди да забременея,за да се "очистя", не съм пушила по време на бременността, нито през времето когато кърмех.
Много се гордея с това Grinning

# 29
 • Мнения: 3 042
Питам, защото аз реших, че ще ги отказвам, за да минат 2-3 месеца преди изобщо да опитам да забременея.

Ако имаш воля и желание да го постигнеш това е много хубаво решение. Желая ти успех!

Аз преди да забременея нямах воля да откажа цигарите. И двата пъти ги отказвах до към края на 3м, но после след като спирах да кърмя пак пропушвах. Rolling Eyes

# 30
 • Мнения: 2 005
Сметнах за необходимо да спра цигарите, пък и страшно много ми се повдигаше от тях Peace

# 31
 • Мнения: 208
Моята докторка /която смених още в петия месец/ ми каза,че е възможно да пометна ако ми се пуши прекалено много и не запаля.Също така ми каза , че мога да пия и всеки ден по 50 гр. алкохол стига да е марков и скъп.Което е напълно недопустима според мен.
Аз спрях цигарите е не от раз ,защото наистина от 2 кутии ММ100 минах на2-3 цигари от най-тънките , но до 10 дни ги спрях. И аз съм чела много такива статии ,че не вредят 5 цигари на ден-защото съм си дърпала след 7-мия месец , но това е самозаблуда.
Има възможност нищо да не му стане на бебо ,но ако получи няква асма или нещо по-сериозно на белите дробчета ,аз лично няма да си го простя
Но въпреки всичко ако нямаш воля и много се изнервяш от никотиновия глад ,може би е по-добре да си дръпнеш няколко пъти .

# 32
 • Мнения: 723
Моята лекарка ми каза че мога да пуша по 3-4 цигари до 6-ти месец и след това трябва да ги откажа но при мен от 3-ти месец започна да ми става лошо от цигарите и спрях да пуша.За мое съжаление след като спрях да кърмя/а това беше 21-я ден/ малко след това пак пропуших Sad

# 33
 • Мнения: 138
Те докторите постоянно предупреждават, но важното е майките да изпълняват:)
Знам,че пушенето определено вреди на плода.

# 34
 • София
 • Мнения: 2 203
И аз съм се удивявала на лекарски изказвания, че по-вредно за бебето е да си нервна, че ти се пуши, отколкото да изпушиш една цигара. Но който иска да го чуе, си пуши. За някои хора по-важно е те как се чувстват - да не са нервни и за да не се чувстват виновни си намират оправдания.
Според мен е важно всички майки да са информирани за вредното влияние на цигарите, пък всяка сама да си избира дали да причинява това на детето си, както и всяка майка има право да решава, дали нейните нерви са по-важни от здравето на детенцето.

Много странно ми звучат изказвания от рода "майка ми е пушила, пък на мен нищо ми няма". При положение, че има оцелели деца, след падане от 5 етаж, това не означава, че можем да ги пускаме да си лазят по перваза на прозореца, нали?

# 35
 • Мнения: 4 621
Пуших по 1-2 цигари наден докато бях бременна. Най-доброто разбира се, е да се спрат съвсем, аз обаче не успях Confused

# 36
 • София
 • Мнения: 9 349
Върл противник на комбинацията цигари-бременност ,съм.Това с неколкото цигари на ден е некомпетентно изказване,според мен.

# 37
 • Мнения: 438
Смятам,че бъдещата майка проявява страхотен егоизъм когато трови детето си,пушейки.За мен всяка една жена цял живот се подготвя да стане майка и трябва да направи всичко за детето си,а не да казва "няма нищо да му стане от една цигара" и да пали поредната. Не мога да оправдая нито една бременна,това е липса на воля. Преди да забременея пушех страшно мн-по 2-3 кутии на ден.3 месеца преди да забременея казах стига Naughty и ги отказах,без хапчета, лепенки и т.н. Мн се радвам че така се получи сега се грижа за най-прекрасното създание.  Grinning ЗАТОВА МАЙКИ,БЪДЕщИ И НАСТОЯщИ, НЕ ПРИЧИНЯВАЙТЕ ТОВА НА ДЕТЕТО СИ,ТО НЕ Е ВИНОВНО ЗА ТОВА,ЧЕ ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ОТКАЖЕТЕ ЦИГАРИТЕ!!! Не искам никого да обидя,изразявам такова мнение като човек бил и от другата страна.  Simple Smile

# 38
 • Мнения: 77
Намалих цигарите след 8 декември миналата година. Бях на купон в задимена обстановка, самата аз пушейки като "строшен комин". Вечерта като се прибрах сърцето ми щеше да излезе и тогава реших, че не искам да се чувствам по същия начин заради едните цигари. Не ги спрях от веднъж, просто ги намалих. След това се оказа, че съм бременна непланирано и ги отказах напълно, а ми помагаше и това, че ми се гадеше от тях.
Сега положението е различно, щото не ми се гади, а ми се и допушва, но не се предавам на желанието. Просто не си заслужава, да не говорим, че всяка сутрин продължавам да изкарвам противни храчки.

# 39
 • Мнения: 415
Никога не съм чувала доктор да агитира ЗА пушене, или че до определени г.с. е "безопасно"...  ooooh!
И друг път съм писала - мойто GP агитира за пушене и по този повод сега ще използвам да го оплюя  Simple Smile - понеже е страстен пушач търси начин да се самоуспокоява.

Аз също изкарах пневмония преди бременността, но и тогава пушех - няква си пневмония не може да ме спре - аз съм страстен пушач.
Спрях ги (за пореден път) 2-3 месеца преди да забременея заради бебето - искахме да имаме бебе и ми казаха, че на никотинът му трябват няколко месеца да се разкара от кръвта (май бяха 5), тези месеци също са добре за да се овладее и тази "нервност" която компенсираме с цигарите - така мисля поне от личния ми опит.

Мене също не ме радват пушещи бременни, но повече ме дразнят лекари, които оправдават и насърчават пушенето на бременните, а още повече тези, които пушат под носа на деца и бременни.

OMEGAzine забравих да кажа какво съм ползвала - на мене най ми допадна едно пръскало СТОП ТАБ мисля, че се казваше - то е някакво хомеопатично мисля, служи само да ти помогне лекичко, иначе според мене най-сериозният стимул за една жена да ги откаже е бременността, дори най-малката вероятност за такава (да му мислят мъжете), така че използвай го и успех!

Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 13:46 от munkamm

# 40
 • Мнения: 5 363
Първо,взела си добро решение Peace
Поздравявам те!
И аз съм със същото впечатление-от познати съм чувала,че доктори им казвали така Rolling Eyes
Не съм пушила през бременността,нито докторката ми ме е "съветвала" да ги сведа до 5 на ден  Wink
За подобни изказвания-без коментар Stop

# 41
 • Бургас
 • Мнения: 9 713
Чувала съм и аз че можело 2-3 на ден,но ги спрях веднага след като разбрах че съм бременна.Разбира се най-добре е въобще да не се пуши,но...

# 42
 • Мнения: 3 621
спрях цигарите още в деня в който видях   EFP  сега имам една отворена кутия в чантата обаче изобщо не ми се пуши .Ще излъжа ако кажа че изобщо не съм палалила , но това се случва веднъж в седмицата и по скоро държа запалената цигара в ръката си отколкото да пуша

# 43
 • Бургас
 • Мнения: 673
И аз спрях цигарите почти веднага след като забременях. С първата ми бременност припалвах понякога след 6-ия месец, но сега не искам да се повтори.

# 44
 • Мнения: 406
И аз пушех с двамата и накрая на 2 ги спрях.И сега като се замисля след 1г и 10 месеца без цигари ми идва ето това да си направя! doh doh doh doh doh doh doh   Ама защо никой не ми направи това fight fight fight

# 45
 • Мнения: 3 929
Първите три месеца ги спрях, защото ми се гадеше от тях. После по навик не продължих да пуша и към 8-я - 9-я месец палех по 1-2 цигари на ден. По принцип съм против пушенето по време на бременност и кърмене, но ето че самата аз пушех. Не вярвам цигарата да е полезна за каквото и да било. Но вкъщи всички са запалени пушачи и честно казано, предпочитам да запаля, отколкото да им дишам дима.

# 46
 • Плевен
 • Мнения: 1 356
Никога не съм чувала доктор да агитира ЗА пушене, или че до определени г.с. е "безопасно"...  ooooh!


И аз newsm78

# 47
 • Мнения: 4 496
Никога не съм чувала доктор да агитира ЗА пушене, или че до определени г.с. е "безопасно"...  ooooh!


И аз newsm78
Елате да ви заведа при моята smile3508Ще ви каже,че 5 цигари дневно са по-малко вредни за бебчето от нервите,дето ще ги строша защото ми се пуши! smile3546И още ще ви посъветва,че чаша вино през вечер се отразява добре на кръвта. Wine GlassНякой желаещ? smile3516

# 48
 • Мнения: 985
И на мен гинекологът ми ми разрешаваше да пуша,само че по 3 цигари на ден Mr. Green

# 49
 • Sofia
 • Мнения: 14 706
Спрях ги о/о 1/2 год. преди да правя бебе. После обаче - уви - пак пропуших. След като родих, де.

# 50
 • Варна
 • Мнения: 3 944
По цигарите разбирам , че съм бременна  Laughing
спре ли да ми се пуши значи съм сгазила лука Joy Joy JoyЩе взема да ги ползвам вместо  EFP
Веднага ги спирам, гадни ми са  Rolling Eyes

# 51
 • Мнения: 141
Ако имаш здрав разум не е нужно да чакаш някой да ти забранява .Пише го достатъчно ясно на самата кутия с цигари колко са вредни за всеки човек,а  Cry за една бъдеща майка .Мислете първо за децата си !

# 52
 • Мнения: 244
според мен лекарите почнаха да дават такива съвети защото много бременни изобщо не се отказват да пушат така че по-добре да им кажат да ги намалят Mr. Green в интерес на истината до 3 месец е абсолютно забранено защото тогава плода се развива с най-големи темпове макар че аз ги спрях след 6 месец  fight не го препоръчвам на никого и знам че постъпих грешно но слава боу пушех малко(по 5  Blush) някой лекари казват че ако ги  спреш изведнъж организма преживява стрес и това заедно с хормоните  Crazy може би затова дават такива съвети но всеки си има глава на раменете   bouquet

# 53
 • Мнения: 55
Въпрос на личен избор.Аз спрях цигарите 9 месеца преди да забременея, но защото вече се задъхвах от тях.В последствие стана така, че се ожених, после бременност, но аз вече бях решила този проблем.Съпругът ми също не пуши и затова се радвам, че поне детето ни не диша дим.
Всяка жена решава сама за себе си- аз като раждах почти всички жени си пушеха и в родилното.Според мен ако нямаш воля да ги откажеш, поне не трябва да кърмиш , което е равносилно на това да сложиш цигара в уста на бебе.След като си достатъчно отговорен да станеш майка , трябва да поемеш отговорност и за здравето на това дете.

# 54
 • Мнения: 311
Спрях ги в първи месец от бременността, много ми се пушеше, но издържах. Възможно е. Несериозно ми звучи това с 5-те цигари на ден. Всеки може да се откаже от цигарите за година и година и нещо. А ако някой иска извинение за собствената си безотговорност, това е най лесно.

# 55
4e cigarite sa vredni, vredni sa za deteto. Az pu6eh po kutia na den predi da zabremeneya, kakto i prez parvia mesec na bremennostta (dokato razbera). Kogato razbrah gi namalih na 7-8 cigari na den. Pu6eh prez cyalata bremennost. Strah me be6e da ne stane anomalia, no Slava Bogu bebokat se rodi nevredim. SEga pak si pu6a po kutia na den, o6te ot parvia den sled rajdaneto (da uto4nya 4e ne karmya izob6to).

# 56
 • Мнения: 701
Що за доктори дават такива съвети  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Моят гинеколог каза край на цигарите и алкохола и аз спрях. Вярно че ми се пушеше, но като размислиш какви поразии можеш да направиш заради някакви си цигари...
Е не, че сега не паля, но вече отговарям само за себе си. Не се гордея много, но си попушвам  Blush

# 57
 • София
 • Мнения: 3 785
Спрях ги веднага,щом разбрах,че съм бременна.После кърмих една година,през която също не съм пушила/не ми се е пушело дори Wink/Като спрях да кърмя,започнах да припалвам по някоя цигара веднъж на 2-3 дена.След това зачестих и сега пуша по 4-5 цигари на ден.
Гинеколожката ми каза,че ако пуша,е най-добре да ги спра напълно Peace

# 58
Az sum bremenna vuv purvia mesec.I az kato drugi vse o6te si pozvoliavam da pu6a niakoia i druga cigara. Embarassed.....Iskam da znam "Tabeks"-a,dali niama da pre4i na bebeto?!? newsm78

# 59
 • Мнения: 6 031
пушех по две-три цигари на ден, понякога съм стигала до 5. разбира се, че не е все едно дали пушиш кутия или 5 цигари?! как ви хрумна?

# 60
 • Мнения: 109
Спрях цигарите веднага щом разбрах , че съм бременна. Плюс тава ми ставаше лоша само като ми замерише на цигари и затова гонех като хитлерист всеки който се осмелеше да запали цигара покрай мен. Имам две приятелки които са лекарки и си пушеха до края на бременността и даже докато кърмеха въпреки , че знаят много добре каква е вредата от това.

# 61
 • Алпите
 • Мнения: 10 413
Една приятелка е бременна в 3 мес. вече и докторите й казали, че до 5 цигари на ден може да си пуши преспокойно, без да се притеснява. Същото случка имах и миналата година с една колежка.
И непушачките си набавят доста пъстър букет от токсични вещества от въздухът, който дишаме ежедневно. В големите градове все едно пушим и доста повече от 5 цигари Tired

# 62
ginecologa mi kaza 4e placentata moje da filtrira do3 cigari na den mnogo e vajno s kakvo sadarjanie na nikotin sa do 5 oba4e ako sa do 0.7 za tova az pu6eh po 3 za6toto vkusovete kam cigarite barzo mi se promenqha

# 63
 • Мнения: 1 800
Търсила съм преди на Гугъл. Навсякъде предупреждаваха, че е абсолютно вредно Peace

# 64
 • Мнения: 505
Естествено, че е вредно. Просто гинеколозите по този начин успокояват гузната съвест на бъдещите майки, които между другото и си плащат за тези съвети.

# 65
 • на плажа
 • Мнения: 1 861
Пушех по кутия и половина на ден. Когато разбрах, че съм бременна ги спрях ( естествено първите дни попушвах, но до седмица спрях съвсем, а после и спря да ми се пуши). Моят гинеколог категорично ми забрани да пуша. Не една, дори половин цигара е табу.

# 66
 • Варна
 • Мнения: 124
С баткото пушех но сега просто не ми се палваше а само като помирисвах
цигарен дим и ми беше кофти Crossing Arms

от януари тази година не съм пушила вече родих но пак
нямам мерак за пушене мисля че отказах един лош навик

# 67
 • Мнения: 653
И на мен никой доктор никога не ми каза че не трябва да пуша. Но това е нещо толкова очевидно, че то вече няма смисъл да ти го казват. Малко или много - това е като с кърменето - личен избор, който всяка една от нас прави.

Аз не пуша от 10 март, секундата в която разбрах, че съм бременна.

# 68
 • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
 • Мнения: 805
Декември месец 2003 година си казах, че искам здарво бебе и спрях да пуша на 1 януари 2004! Исках да минат 2 години, за да се причистя от вредните вещества! На 5 август 2006 забременях и сега си имам здраво бебе!
Пу пу   Praynig
Майка ми така си е пушила по 5-6 цигари на ден и съм се родила с криви крака! Сега съм добре, но тръгнах на 8 години на училище, а на мама косата и побеля от 3 ми операции!
Една приятелка си пушеше по 2-3 цигари през бременността и не могат да излят от болницата! Детето всяка зима с пневмония, ангина и такива подобни!
Но пък както други във форума казват, са пушили и на децата им няма нищо!
Така, че мили пушачи сами си решавате за вас и за детето си! Лошо няма!   bouquet

# 69
 • Mediterraneo
 • Мнения: 21 401
Декември месец 2003 година си казах, че искам здарво бебе и спрях да пуша на 1 януари 2004! Исках да минат 2 години, за да се причистя от вредните вещества! На 5 август 2006 забременях и сега си имам здраво бебе!
Пу пу   Praynig
Майка ми така си е пушила по 5-6 цигари на ден и съм се родила с криви крака! Сега съм добре, но тръгнах на 8 години на училище, а на мама косата и побеля от 3 ми операции!
Една приятелка си пушеше по 2-3 цигари през бременността и не могат да излят от болницата! Детето всяка зима с пневмония, ангина и такива подобни!
Но пък както други във форума казват, са пушили и на децата им няма нищо!
Така, че мили пушачи сами си решавате за вас и за детето си! Лошо няма!   bouquet

И наистина си убедена, че кривите крака са от цигарите?!

# 70
 • Мнения: 1 335

"Една приятелка е бременна в 3 мес. вече и докторите й казали, че до 5 цигари на ден може да си пуши преспокойно, без да се притеснява. Същото случка имах и миналата година с една колежка."


Докторите са се трансформирали на търговци,повечето...При положение,че едно раждане +консултациите по време на бременността излизат над 2000лв(в частна клиника)естествено,че докторът ще каже на пациентката това,което тя иска да чуе Peace

# 71
 • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
 • Мнения: 805
Ами Тарталета не мога да го твърдя 100%, не съм доктор, но смятам, че имат вина за това!
Ако не беше пушила нямаше да мисля така, но може би нямаше и да ми се случи това!

# 72
 • Мнения: 1 183
Да, аз съм чела, че по 5-6 на ден не вредят, но това си е само успокоение за пушещия. Аз палих след 6-тия месец сутрин по една цигара дневно  Embarassed , нищо друго не ми действаше разхлабващо. Докато кърмех не съм и помирисвала. Обаче като спрях пак пропуших  Tired
Peace Все едно аз съм го писала

# 73
 • Bapнa
 • Мнения: 763
Цигари и криви крачета  ooooh!    Joy Joy Joy Joy Айде стига с тези цигари, разбрахме, че сте ги отказали ! Вие сте майки-героини. А ние, които пушим сме за концлагер !

# 74
 • София, България
 • Мнения: 1 973
Аз по принцип съм много широко скроен човек и смятах, че ако на една бъдеща майка и се пуши е какво пък толкова нека си пуши.
Да ама преди седмица бях свидетел на една картинка която, като си бях либерална ме погнуси до дъното на душата ми.
в Разсадника в кафето на клиниката на д-р Щерев видях една бременна жена - 7-8 месец как палеше цигара след цигара! Е това ако не е гавра с момичетата които се мъчат за забременеят... Sad Cry
беше наистина много грозна гледка

# 75
 • Мнения: 63
Цигари и криви крачета  ooooh!    Joy Joy Joy Joy Айде стига с тези цигари, разбрахме, че сте ги отказали ! Вие сте майки-героини. А ние, които пушим сме за концлагер !И аз съм на това мнение. Добре е да се спрат, но ако не ги спреш не е задължително да се превръщаш в презряна зла гад. Всеки сам преценява. Аз съм бременна, бях ги спряла, пропуших преди месец и никой не може да ми каже нищо. Доказано е, че децата на пушачите се раждат по-дребни и може да имат здравословни поблеми, НО това не е нито задължително нито някой може да ти каже, че убиваш детето си. Имам приятелка, която пушеше по 2 кутии, роди здраво, голямо и прекрасно дете. Цигарите не са единствения фактор, които влияе на плода, изгорелите газове от колите са напълно достатъчни за бъдещи проблеми, но няма да спрем да дишаме нали? Аз категорично съм на мнение, че е много по-добре да не се пуши изобщо. Бях ги спряла и смятам да спра отново, много скоро, но чак да се сочим с пръст заради цигарите ... няма нужда според мен. Wink

# 76
 • UK/София
 • Мнения: 7 670
:
Майка ми така си е пушила по 5-6 цигари на ден и съм се родила с криви крака! :

И наистина си убедена, че кривите крака са от цигарите?!


  Joy Joy Joy hahaha Joy hahaha Joy

Ей, тези теми са за златен архив!

# 77
 • Алпите
 • Мнения: 10 413
Цигарите увреждат всички органи, включително и костната система. Тия весели емотикончета не са много на място.

# 78
 • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
 • Мнения: 805
Никотинът в цигарите потиска синтезата на ново костно вещество!!!Цигареният дим ускорява разрушаването на костите вероятно защото никотинът затруднява усвояването на калция от червата.

Нека пак да ви е смешно и никога не приживеете лошите последици от тютюнопушенето!  Praynig
Пушете си на воля, аз не ви съдя!  Joy
Но посдледиците са за милите деца!  Naughty

Последна редакция: ср, 26 сеп 2007, 15:03 от drize

# 79
 • Мнения: 505
....... Айде стига с тези цигари, разбрахме, че сте ги отказали ! Вие сте майки-героини. А ние, които пушим сме за концлагер !

Не се чувствам героиня, защото съм отказала цигарите, докато бях бременна. Макар да ми се пушеше през цялото време, направих този избор заради детето си. Но никога не бих си простила ако детето ми имаше някакви увреждания причинени от никотина, само защото не съм успяла да пия кафето си без цигара!

# 80
 • Мнения: 138
Майка ми така си е пушила по 5-6 цигари на ден и съм се родила с криви крака!    bouquet

И наистина си убедена, че кривите крака са от цигарите?!

Ха, за първи път чувам ,че от тютюнопушенето се получават криви крака на бебчетата...

# 81
 • Мнения: 2 498
Аз направих също като теб-1 мес. преди да забременея ги спрях.....сега все още неискам дори да помириша цигарен дим и се чудя как съм пушила преди #Crazy.....

# 82
 • Мнения: 1 186
Аз направих също като теб-1 мес. преди да забременея ги спрях.....сега все още неискам дори да помириша цигарен дим и се чудя как съм пушила преди #Crazy.....
Браво Вале,само така....питай ме и мен защо пуша въпреки че с 1 кутия карам 2 дни Thinking Laughing newsm78
Аз спрях да пуша щом разбрах че съм бременна и докато кърмех също не пушех защото за мен това беше от голямо значение за детето Peace според мен е въпрос на воля Peace

# 83
 • Мнения: 297
Моят доктор ми казваше - никакви цигари. Но аз никога не съм пушила и не съм имала желание за това. Познавам обаче бременни, които по време на бременността си пушеха, въпреки забраната на лекаря си. И аз се чудя какво става, не мислят ли за децата си. Как така се осмеляват да рискуват живота и здравето на детето си заради цигари?!

# 84
 • Мнения: 653
Аз ги спрях когато разбрах, че съм бременна. В първите месеци дори ми се гадеше от цигарен дим. Сега обаче пак ми се пуш, но ще удържа още 6-7 месеца докато се кърмим. Все пак майка не се става лесно и това е едно малко лишение, което трябва да приемем.

Относно другите - всяка мама си прави избора и не мога да обвинявам мамите, които пушат по време на бременноста си. Не познавам такива, които пушат докато кърмят, но знам за такива, които спират да кърмят за да пушат. Всичко си е въпрос на лличен избор - по голям мотив от това че чакаш дете за да спреш цигарите едва ли ще имаме друг в живота Simple Smile

# 85
 • Мнения: 421
Тези теми за лично успокоение ли се пускат или?
Пушила съм първата седмица по време на бременността си - след това ми стана лошо от цигарите ... след още една видях двете чертички и подарих 3 стека с цигари на приятелка!
Цигарите СА вредни,колкото и да се успокоявате. Докторите са вдигнали ръце пък и не знам как въобще може да се задава въпроса "Докторе,вредя ли на бебето с 3-4 цигарики на ден,от тия лекичките..."    а доктора  "ООО не Simple Smile Няма ама никакъв проблем. Я си пафкай по 5-6 цигари и да не ти пука" 
Ако някой ден малкото ми момиченце (което ще гушкам след по-малко от седмица) се разболява по-честичко.. или пък недай си боже (това и на враговете си не го желая!) се разболее от астма или каквото и да е подобно,цял живот ще се обвинявам,че аз с тъпата една седмица през която съм пушила съм и причинила това! (дори да не е вярно) ...
 Praynig  за всички майки и дечица,които са пасивни и активни пушачи! и дано цигарите наистина да не са вредни,а само така да са ни втълпили   Peace

# 86
 • Мнения: 3 334
не съм чакала да ме предупреждават.Спрях цигарите веднага след като разбрах,че съм бременна. Peace

# 87
 • Мнения: 1 121
Цигарите са вредни и за майката и за бебето. Точка. Оттук насетне всеки си преценява дали да пуши или не.

# 88
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 122
не съм чакала да ме предупреждават.Спрях цигарите веднага след като разбрах,че съм бременна. Peace
Peace и аз така , мъжа ми също отказа цигарите като разбра че съм бременна  Hug
Все още не съм пропушила и надявам се и занапред да е така  Grinning

# 89
Няма по-грозна гледка от бременна с цигара.За да спреш цигарите,когато чакаш бебе и кърмиш,не се изисква воля.Иска се акъл.Не съм пушила по време на бременноста ми и кърменето

# 90
 • в илюзия
 • Мнения: 1 306
Карате ме да се чувствам много засрамена  Embarassed Embarassed EmbarassedАз знам , че е мноооого вредно , но просто не мога да ги спра . Когато разбрах , че съм бременна ги намалих драстично ,но все още си пуша. Embarassed Embarassed EmbarassedВсяка сутрин се събуждам и си казвам , че трябва да ги откажа , но просто не мога.  smile3515

# 91
 • Мнения: 589
Аз съм много против цигарите по време на бременност. И въпреки това не успях да ги спра, докато аз самата бях бременна. При това пуших около 15 цигари дневно - доста голямо количество. Непрекъснато четях какво могат да докарат на детето и често имах кошмари... и въпреки това беше абсурд да спра - бях в много нервен и натоварен период от живота си ...
Моят гинеколог се опитваше да ме накара да откажа, но стана ясно, че не успявам ... Никога не си позволи да ми каже да пуша и да бъда спокойна, но ме наблюдаваше изкъсо за изменения в плацентата.

Така, накрая родих едно малко по-мъничко, но съвсем здраво бебе. Спрях да пуша в момента, в който я видях и започнах да я кърмя.

Този постинг не е, за да успокои пушачките, че няма нищо опасно, даже напротив - мисля, че просто съм имала страхотен късмет. Със сигурност следващият път няма да разчитам на него.

# 92
 • Bapнa
 • Мнения: 763
Няма по-грозна гледка от бременна с цигара.За да спреш цигарите,когато чакаш бебе и кърмиш,не се изисква воля.Иска се акъл.Не съм пушила по време на бременноста ми и кърменето

Има по-грозна гледка от бременна с цигара - физиономията на такива като теб, гледайки такива като мен да пушат  Joy 

# 93
 • Мнения: 5 003

Има по-грозна гледка от бременна с цигара - физиономията на такива като теб, гледайки такива като мен да пушат  Joy 

Изобщо не звучи смешно  Naughty

# 94
 • Мнения: 7 785
Еовин пусна блога в една друга тема и аз си позволявам да цитирам, защото много ми хареса ей това :

Само човекът може да бъде толкова тъпо животно: на кутията пише, че употребата на продукта съкращава и влошава по всякакъв начин живота на него, на децата му, на приятелите му и на всички околни. Човекът ясно осъзнава, че недостатъците на продукта са стотици пъти повече от предимствата му. Въпреки всичко, той не само го употребява, ами ПЛАЩА за него!!! Аз ли съм крив или светът е ненормален?!?!?!?!

# 95
 • в резерват
 • Мнения: 3 466
И през двете си бременности не съм пушила, даже ми се гадеше, ако някой си запалеше около мен. Сега си запалвам по малко, но винаги гледам да съм навън и децата да не ме виждат.
На мен ми обясниха, че до 3-я месец дори е много вредно да се пуши. Пазете си бебоците Heart Eyes

# 96
 • Средната земя
 • Мнения: 368
Спрях ги в момента в който гинеколога ми каза, че съм бременна!

# 97
 • Мнения: 1 186

Има по-грозна гледка от бременна с цигара - физиономията на такива като теб, гледайки такива като мен да пушат  Joy 

Изобщо не звучи смешно  Naughty
Споделям мнението......и на мен ми е крайно грозно да гледам бременна да вири цигарата Naughty

# 98
 • Мнения: 25
Спрях да пуша година преди да забременея, без дори да искам... Два месеца имах невероятни проблеми със зъби Cry. След това не започнах въпреки 10-годишния ми стаж на пушачка. Дори когато забременях не можех да понасям цигарите и все още не мога. Даже се чудя как съм пушила, станала съм върла непушачка.

# 99
 • Джакарта
 • Мнения: 1 234

Има по-грозна гледка от бременна с цигара - физиономията на такива като теб, гледайки такива като мен да пушат  Joy 

Изобщо не звучи смешно  Naughty
Споделям мнението......и на мен ми е крайно грозно да гледам бременна да вири цигарата Naughty


И аз не виждам нищо смешно...Напротив, жалко е. Когато забременях бях пушила 10 г. по кутия на ден, но въобще не съм се и замислила дали е нужно да ги спирам и колко цигари на ден са безвредни. Спрях ги от раз, знам, че е трудно. Само че като си бременна това е положението, носиш живот в себе си.
А още по- жалко е, ако се гордееш едва ли не, че си пушила по време на бременността.

# 100
 • София
 • Мнения: 3 271
Какво значи - някой да ти каже да спреш цигарите  newsm78. Ти ако нямаш съзнанието, че с цигарите вредиш на бебето, колкото и да ти го казват околните - файдата е никаква.

# 101
 • София
 • Мнения: 4 010
В момента, който разбрах ,че съм бременна спрях цигарите. Пропуших отново като спрях да кърмя. Въпрос на личен избор, няма доктор, който може да ме убеди, че до пет цигари на ден не нанасят вреди, божа работа. Имам близки приятелки, които пушеха много през целите си бременности и родиха живи и здрави деца, не ги съдя, но за мен това е игра на "руска ролетка" със здравето на детето си.

# 102
Няма по-грозна гледка от бременна с цигара.За да спреш цигарите,когато чакаш бебе и кърмиш,не се изисква воля.Иска се акъл.Не съм пушила по време на бременноста ми и кърменето

Има по-грозна гледка от бременна с цигара - физиономията на такива като теб, гледайки такива като мен да пушат  Joy 

Toгава физиономията ми е самодоволна-заради себе си ,и съжалителна -заради тебе.Та както казх-изисква се акъл

# 103
 • Мнения: 189
здравейте! аз по принцип от 2 години преди да забременея си пушех по една цигара сутрин с кафето.Като забременях продължих така, но от време на време пропусках някоя сутрин или не я изпушвах до края.Просто си беше навик при мен. На зълва ми са казали, че можело до 5 цигари на ден.Но всичко е въпрос на късмет (за уврежданията говоря).Може да не пушиш а пък детенце...... Sad

# 104
 • София
 • Мнения: 41 282
Това е успокоение за егоистични и безхарактерни бременни, които не могат да се откажат....
Аз самата не си позволих да запаля повече нито една цигара като научих, че ще имам бебе както и в периода на кърменето, виж като свърших да кърмя пак пропуших, сега пак ги отказвам Wink

# 105
 • Мнения: 622
Много е грозно да видиш бременна жена с големия корем захапала цигара. Аз познавам няколко- едната ми е братовчетка, която всеки момент трябва да ражда, но продължава да пуши и то не по 5-6 цигари на ден ами към кутия  #2gunfire Не мога да го проумея, дано поне като кърми да не пуши. Друга пък въобще не пожела да кърми и 5 минути заради цигарите.  Cry
Аз също съм пушач, но за детето си съм готова да се откажа от всичко на този свят. Сигурно като я отбия пак ще си пуша( на вън на въздух), защото ми харесва да си припалвам.  Embarassed

# 106
 • Мнения: 139
Аз не съм запалвала докато бях бременна и кърмех, но след това пак пропуших.

# 107
 • Мнения: 48
Декември месец 2003 година си казах, че искам здарво бебе и спрях да пуша на 1 януари 2004! Исках да минат 2 години, за да се причистя от вредните вещества! На 5 август 2006 забременях и сега си имам здраво бебе!
Пу пу   Praynig
Майка ми така си е пушила по 5-6 цигари на ден и съм се родила с криви крака! Сега съм добре, но тръгнах на 8 години на училище, а на мама косата и побеля от 3 ми операции!
Една приятелка си пушеше по 2-3 цигари през бременността и не могат да излят от болницата! Детето всяка зима с пневмония, ангина и такива подобни!
Но пък както други във форума казват, са пушили и на децата им няма нищо!
Така, че мили пушачи сами си решавате за вас и за детето си! Лошо няма!   bouquet
Съмнявам се че си се родила с криви крака защото майка ти е пушила по 6 цигари. newsm12

# 108
 • Мнения: 27
Когато забременях много се чудех дали да ги спра въпреки че съм заклета пушачка . Докато майка ми не ми каза че  тя е пушила докато е била бременна с мен . И след като ми няма нищо а и доктора ми разрешаваше по-малко аз пуших до последно.Спрях ги само докато кърмех 40 дни защото ми казаха че мога да отровя детето и се уплаших и след това пак си ги пропуших.Детето няма никакви проблеми.

# 109
 • Мнения: 11 610
Не се гордея от факта,че пуших (на моменти и доста) по време на първите си две бременности.....Срам ме е от това!Но....факт...Тогава каквото и да ми казваха - нищо не влизаше в главата ми! Така че...който си е решил,че ще пуши - ще пуши,а който има желание да не пуши - няма да пуши!

# 110
 • София
 • Мнения: 7 149
Не пушех. Въпреки, че съм пушачка от 16 годишна. Не вярвам, че няколко цигари вредят кой знае колко, но ако недай си Боже нещо се беше случило с децата ми, нямаше да си го простя. И сега не мога да пуша в затворено помещение, където са децата - имаме си отделна стая за това, а през лятото пушим на балкона. Всеки се решава сам за себе си, но няма право да натрапва пороците си и на другите. Още повече на децата си.

# 111
 • Мнения: 2 910
И с двете браменности отказах цигарите веднага щом разбрах, че съм бременна. Трудно ми е, защото много ми се пуши и ми липсва момента, когато сутрин пия кафенце с цигарка на терасата. Допреди това пушех близо по кутия на ден. И сега съм сигурна, че пак ще пропуша, след като родя и спра да кърмя Rolling Eyes, но до този момент не мога да си позволя да тровя малкото съществото в мен. Твърдението, че 5 цигарите на ден са нормална доза за бременна жена, за мен е честно казано абсурдно Naughty

# 112
 • София
 • Мнения: 4 126
С първата бременност ги спрях в момента в който разбрах, че съм бременна. Сега с втората ги спрях месец преди да забременея.

# 113
 • Мнения: 3 359
Оценки не мога да давам,да съдя още по малко...Всеки носи глава на раменете си,нали?! Confused

# 114
 • Мнения: 17
Карате ме да се чувствам много засрамена  Embarassed Embarassed EmbarassedАз знам , че е мноооого вредно , но просто не мога да ги спра . Когато разбрах , че съм бременна ги намалих драстично ,но все още си пуша. Embarassed Embarassed EmbarassedВсяка сутрин се събуждам и си казвам , че трябва да ги откажа , но просто не мога.  smile3515
Ето информация за един бърз и лесен начин за отказване на цигарите. Ако наистина го искаш, разбира се.
http://www.iqsbulgaria.com/

# 115
 • софия
 • Мнения: 53
Моят лекар също ми каза,че няма проблем да си пуша и то по 7-8 на ден,но аз не смятам така.Докато разбера,че съм бременна си пуших и то доста,но след това ги спрях.Беше ми трудно и не можах изведнъж да ги откажа,защото ми се пушеше.Сега когато много ми се пуши си запалвам,но ми става гадно и я хвърлям.Всичко е въпрос на иэбор.

# 116
 • Мнения: 385
Никога не съм чувала доктор да агитира ЗА пушене, или че до определени г.с. е "безопасно"...  ooooh!
Аз пък съм чувала - от моя близка приятелка - лекаря и разрешавал по 1 цигара на ден с кафето.
За съжаление ИМА такива лекари Sad
За мен лично е недопустимо Naughty

# 117
 • София
 • Мнения: 7 078
Една приятелка е бременна в 3 мес. вече и докторите й казали, че до 5 цигари на ден може да си пуши преспокойно, без да се притеснява.

Същото ми каза и гинекологът, който следеше бремнността ми.
На мен така или иначе ми ставаше лошо от цигари, тъй че не се възползвах от информацията и съвета.

# 118
 • Мнения: 1 477
Аз спрях цигарите малко преди да забременея.Колкото и да предпазва плацентата все пак...Моя приятелка е в 5-и месец и даже не ги и намалява.Най малко е ужасно грозно да видиш жена с корем да пуши.И все пак всеки си има собствени разбирания...

# 119
 • Мнения: 624
За мен пък е странно, че тази и подобни теми винаги будят ожесточени спорове!
 Цигарите по време на бременност и кърмене или пушене в помещение, в което живеят деца по никакъв начин не мога да си го обясня!!!
 #2gunfire

# 120
 • Мнения: 1 076
Цигари и криви крачета  ooooh!    Joy Joy Joy Joy Айде стига с тези цигари, разбрахме, че сте ги отказали ! Вие сте майки-героини. А ние, които пушим сме за концлагер !ДОБРЕ ИМ ГО КАЗА ,ПРЕСИЯНА Simple Smile !!!

# 121
 • Мнения: 653
Цигари и криви крачета  ooooh!    Joy Joy Joy Joy Айде стига с тези цигари, разбрахме, че сте ги отказали ! Вие сте майки-героини. А ние, които пушим сме за концлагер !

ДОБРЕ ИМ ГО КАЗА ,ПРЕСИЯНА Simple Smile !!!

Много точно! А аз съм от тези дето спряха цигарите и само чакат да спрат да кърмят, за да ги започнат. На мен ми беше лесно, защото от цигарения дим ми се гадеше.

Мами, всеки си има право на избор и си носи последствията от този избор. Не е необходимо някои от вас да се превръщат в съдници на други. Вие бихте ли приели някой да седи и да ви казва как да си гледате детето? Оставете пушещите мами да се радват на отрочетата си и не им обяснявайте какви могат да са последствията - те много добре ги знаят.

Като им ги припомняте ставате като енди жлъчни гарги, които само дразнят, а полза от тяхното грякане - никаква.  Hug

# 122
 • Мнения: 135
аз пушех преди да забременея,когато забременях първите месеци ми беше кофти и не се сещах за цигара вече.Моя доктор казваше че е по добре ако ти се пропуши да си запалиш да не се тормозиш,равносилно било на това да ти се прияде нещо.НО НЕ ВСИЧКО КОЕТО Е ПОЗВОЛЕНО Е ПОЛЕЗНО!!!!!!!!!

# 123
 • Мнения: 49
За мен пък е странно, че тази и подобни теми винаги будят ожесточени спорове!
 Цигарите по време на бременност и кърмене или пушене в помещение, в което живеят деца по никакъв начин не мога да си го обясня!!!
 #2gunfire

Абсолютно! Дори мисля, че и бащата трябва да спре да пуши - щом майката се жертва той трябва да я подкрепя.

# 124
 • Варна
 • Мнения: 4 969
С малкия спрях в момента в който разбрах, че съм бременна,  и запалих в момента в който спрях да кърмя но сега все още не съм ги спряла и страшно ме е яд на мене си.Всеки ден си повтарям, че трябва да ги махна но не успявам.Намалила съм ги доста и то от най- слабите...знам, че това не ме оправдава  Confused

# 125
 • Мнения: 12
искам да попитам нещо. наскоро разбрах че съм бременна и спрях цигарите, но през първите три седмици си пушех стабилно  Embarassed- по кутия на ден. Това е първата ми бременност. Какви са опасностите и трябва ли да си направя някакви изследвания .

# 126
 • Мнения: 653
искам да попитам нещо. наскоро разбрах че съм бременна и спрях цигарите, но през първите три седмици си пушех стабилно  Embarassed- по кутия на ден. Това е първата ми бременност. Какви са опасностите и трябва ли да си направя някакви изследвания .

И аз бях така. не съм правила изследвания...

# 127
 • София
 • Мнения: 2 203
Според мен това да знаеш какво причиняваш на детето си и да продължаваш да го правиш, заради някакви собствени нужди, е егоизъм.
Бих направила всичко за здравето и живота на детето си!

# 128
 • по света
 • Мнения: 1 494
Аз по принцип съм много широко скроен човек и смятах, че ако на една бъдеща майка и се пуши е какво пък толкова нека си пуши.
Да ама преди седмица бях свидетел на една картинка която, като си бях либерална ме погнуси до дъното на душата ми.
в Разсадника в кафето на клиниката на д-р Щерев видях една бременна жена - 7-8 месец как палеше цигара след цигара! Е това ако не е гавра с момичетата които се мъчат за забременеят... Sad Cry
беше наистина много грозна гледка
А не си ли помисли че може нещо да я е разстроило толкова ,че да пуши така?Представи си че са и казали нещо много тежко??

# 129
 • Мнения: 560
Ми значи през първите 3 месеца от бременността почти не пуших,защото ми ставаше лошо от дима,но след това до края на бременността си пушех,но най-слабите цигари и по по-малко като количество.Родих бебе 3800.Спрях цигарите в мига,в който родих,защото кърмя и всичко отива директно в бебето чрез кърмата.При бременността е по-различно-до бебето има доста филтри,които го пазят.

# 130
 • Мнения: 1 674
Спрях цигарите година преди да забременея поради съвсем различни причини и до днес не съм ги пропушила

# 131
 • Мнения: 223
С тати заедно отказахме цигарите година и половина преди да забременея. Simple Smile Не знам какво по-хубаво от това.

# 132
 • Мнения: 407
Спрях цигарите няколко дена след като разбрах,че съм бременна.В момента кърмя и отново продължавам да не пуша,но не съм сигурна дали,като някой ден спра да кърмя няма да ги започна пак тези гадни цигари.Бих допълнила само това
Според мен това да знаеш какво причиняваш на детето си и да продължаваш да го правиш, заради някакви собствени нужди, е егоизъм.
Бих направила всичко за здравето и живота на детето си!

# 133
 • София
 • Мнения: 141
...Мами, всеки си има право на избор и си носи последствията от този избор. Не е необходимо някои от вас да се превръщат в съдници на други. Вие бихте ли приели някой да седи и да ви казва как да си гледате детето? Оставете пушещите мами да се радват на отрочетата си и не им обяснявайте какви могат да са последствията - те много добре ги знаят.
Не всички ЗНАЯТ за съжаление...Има много бременни и кърмещи които просто са неуки или не достатъчно осведомени.
Не бих си и помислила да съдя някой (въпреки, че в много страни точно до съд се стига в подобни ситуации), просто не мога да проумея как съвестта ви позволява да пушите по време на бременност...и кърмене...

# 134
 • София
 • Мнения: 9 349
Аз по принцип съм много широко скроен човек и смятах, че ако на една бъдеща майка и се пуши е какво пък толкова нека си пуши.
Да ама преди седмица бях свидетел на една картинка която, като си бях либерална ме погнуси до дъното на душата ми.
в Разсадника в кафето на клиниката на д-р Щерев видях една бременна жена - 7-8 месец как палеше цигара след цигара! Е това ако не е гавра с момичетата които се мъчат за забременеят... Sad Cry
беше наистина много грозна гледка
А не си ли помисли че може нещо да я е разстроило толкова ,че да пуши така?Представи си че са и казали нещо много тежко??
Oправдания винаги има.

# 135
 • Мнения: 653
...Мами, всеки си има право на избор и си носи последствията от този избор. Не е необходимо някои от вас да се превръщат в съдници на други. Вие бихте ли приел