Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 475
Не съм все още майка, но чета редовно и този подфорум за възпитанието на децата и виждам това, което се случва по улиците!
ПРед блока ми се събират група деца между 8-11год, една част ги познавам, защото са от блока , а отскоро се появиха и деца на новодомци от съседния луксозен комплекс до нас! та сцените, които ме потресоха: Първата- в блока ни има едно невероятно красиво  момиченце,  и едно момче от съседния комплекс, на нейна възраст, я беше надупило  и имитираше секс, а отстрани другите деца подвикваха, "Е....и я по-здраво бе!" При което девойката му казва, "ау мирише ми на немит х.й, а хлапака и отговори "мил съм си го ма,всеки ден си го мия "
  Втората сценка  -вчера ги виждам въпросните момченца, хванали едно малко коте и го хвърлят и го измъчват, едното от момиченцата се опита да го вземе, а момченцето като и се развика и почна да , обижда с най-грозните епитети, каза, че ще я убие и друг път да ни си позволява да му говори така, щото виждате ли е син на някой богаташ, така и не разбрах! Аз не успях да взема котето, те избягаха, като го поисках- Милата душица, сигурно са и видяли сметката! качих се до нас, да извикам приятеля, да се опитаме да спасим котето, слизаме двамата, и виждаме въпросното момиченце, онова много красивото да плаче, питам я защо плачеш, какво стана, а тя ми каза, че въпросното момче, дето я беше надупило в първата сценка се е опитало да я удуши, защото се е опитала да вземе котето!Казах и кажи на майка ти и баща ти, да се разправят с него- а тя не няма да казвам, защото те повече няма да играят с мен и ще си стоя все самичка пред блока,  и те са най-готините момчета,ще настроят всички деца срущу мен!
Е кажете ми , в какво се превръщат някой деца, какво направи обществото с тях, защо стават абсолютни гамени и изроди???Съжелявам, ако някоя майка познае детето си в този разказ, защото наистина пред блока ни вчера беше голям цирк! съжелявам и за онова красиво момиченце от блока ни, какво обществото ще направи с него- поредната метреса, на някой чичко, който ще я души, затова, че си е позволила да изрази мнение!!!

# 1
 • София
 • Мнения: 2 335
Мда, децата имитират родителите си и обществото като цяло. За съжаление ценностите в момента са се малко поизместили - е...нето е върха на сладоледа, насилието и гаврата с по-слабия - част от ежедневието. Промяната трябва да започне от всеки един от нас като родител на първо място. Ако родителите на дадено дете нищо не правят, не виждам как ти би могла да повлияеш. Тъжно.

# 2
 • Мнения: 4 270
Не знам как да коментирам...

Преди "заслугата" на обществото е "заслугата" на родителите. Те оформят първичната и основополагаща ценностна система, те дават първия пример и всички последващи - с поведението и делата си, със семейната среда...Ако нещо там е недостатъчно, фалшиво, изкривено и неправилно, то околната среда много лесно погубва всичко ценно, морално и красиво в детския свят...Тъжно, наистина... Confused

# 3
 • София
 • Мнения: 18 056
Тъжно...Да ме пази Господ, защото ако видя сина си да върши нещо подобно не знам как бих реагирала, но боя се, че ще е доста крайно Confused

# 4
 • Мнения: 1 044
Звучи ужасно и съм сигурна, че тези деца не са изключение. Не знам какво трябва да се направи, обществото ни е залято от чалга, насилие, сребролюбство и порнография. Не съм краен моралист и аз съм била тийнейджър, но сега децата  и поведението им ми идват в повече. Не са виновни само родителите, те възпитват, предпазват, но това е докато децата не излезнат на улицата сами и тогава става страшно. За моето дете съм решила да открия най-строгото училище, с най-добра дисциплина и ред, дано това се окаже решение. Дори и да е частно това училище, ще си заслужава, ако предпазва поне от наркотици и чалга.

# 5
 • DE
 • Мнения: 968
Прибирам се скоро от работа и виждам две съседски деца-момиче и момче на около 10-11 г.
Момчето притиснало момичето на една стена и се опитва да и вдига полата, а тя пищи и не може да се отскубне.
Извинявам се на майка му, която и да е тя, ама като му отпорих един шамар зад врата ме гледаше с ей такива очи  Shocked

# 6
 • София
 • Мнения: 36 890
Със сигурност нито детето се е оплакало за шамара на майка си, нито майката ако знае ще има желание да се разправя с теб.

А и няма за какво да се извиняваш на майката на този похотлив сополанко.

Притеснителното е, че едва ли момиченцето ще разкаже на родителите си за случилото се. Все още на момичетата им се внушава, че са виновни по дефиниция и че са си го просили.
Кошмар.

# 7
 • Мнения: 8 769
Ужасно и страшно е това.
Според мен е показателно за упадъка на обществото ни като цяло-поведението на ннашите деца.
Вчера на детската площадка имаше момчета на около 12-13 години. Освен че не им беше мястото на детската пързалка (докато седнат и бяха долу), те се псуваха доста люто: "Да ти е** майката" всяко от тях го казваше, все едно че казва Добър ден..,..
В сравнение с описаните случаи, на подобно поведение можеш само да цъкаш и да си казваш, "дано само с това останат"..... Sick

# 8
 • Мнения: 1 640
Ей такива безумици ме притесняват и мен.Какво ще стане  с нашите ,все още малки деца,след 5-6 години,как ще ги възпитаваме,как ще ги учим на добро,на толерантност,на милосърдие и докъде ще се разпрострат негативите и пораженията от бездушието на обществото като цяло.Не ми се мисли докъде ще стигнем и в какъв свят занапред ще растат и живеят децата ни. Tired

# 9
 • София
 • Мнения: 36 890
Едно решение е подбирането на средата. Ще им даваме възможност да се събират със също така възпитани млади хора. Не всички младежи са хаймани.
 Ако им създадем достатъчно здрава основа за добро самочувствие, няма да се чувстват притиснати да се съобразяват с подобни инвидиви (да не кажа нещо друго), за да не бъдат отхвърлени.

# 10
 • Мнения: 1 640
 Съгласна съм и дано успеем да им покажем верния път.

# 11
 • Мнения: 645
Чета всичко това и не знам какво да мисля...Ако синът ми направи подобно нещо...ще си задам въпроса къде бях аз!? И бих го понатупала. Лошото е, че ценностите вече са толкова променени... ooooh!

# 12
 • Мнения: 766
Повдига ми се от родителите на тези деца .

# 13
 • Мнения: 37 514
И аз съжАлявам, но това не е от днес, винаги ги е имало. За щастие не всички са такива, дано успеем да възпитаме нашите така, че да не попаднат в тази група.

# 14
 • Мнения: 3 491
И аз съжАлявам, но това не е от днес, винаги ги е имало. За щастие не всички са такива, дано успеем да възпитаме нашите така, че да не попаднат в тази група.
Така е, и аз си спомням такива неща от моето детство, т.е. от 70-те и началото на 80-те на миналия век. Тук, където живея, положението за тази възраст все още се решава радикално с непрекъснат контрол от страна на възрастните (по закон), но не се смятам за толкова опитна, за да преценя доколко е ефективно.

Общи условия

Активация на акаунт