Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 септ. 2007, 21:34 ч.

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

  • 26 625
  • 301
  •   1
Отговори
# 45
  • Видин
  • Мнения: 5 611
Porsha , в началото на лятото павих за пръв път двуетажна торта и стана много сполучлива, затова ще ти опиша сглобяването и.
При мен долният етаж беше с диаметър 28 см. а горния 24 см. Правиш си две отделни торти. може да са еднакви като пълнеж, може и съвсем различни. В моят случай и двете бяха еднакви - вариация на Еклерова торта, защото майка ми черпи с нея колежките си.
щом ще слагаш "чаршаф" отгоре, трябва да обмажеш хубаво тортите с маслен крем. можеш и да си ги сиропираш колкото искаш, но слоят на масления крем трябва да е по-дебеличък в този случай, за да не стопи сиропа захарното покритие.
Аз и в предна тема съм споделяла варианта за силно сиропирана торта, която е облечена в захарно покритие - залива се тортата със шоколадов ганаш/глазура и след това си мяташ чаршафа отгоре, без да се притесняваш, че ше се разтопи някъде.
Долният етаж го работиш/покриваш върху подложка за торта. Изрязваш кръг с диаметъра на горният етаж от фолио за печене и го слагаш върху първият етаж, за да служи като подложка за горният етаж. Така после като дойде момента да се разреже тортата, могат да се разделят лесно двата етажа, защото иначе има опасност захарното покритие да залепне едно за друго и при отделянето им да зейне грозна дупка. горният етаж си го обличаш в някаква чинийка и след това с шпатула или по-широк нож леко го постаняш върху кръгчето от алуминиево фолио, което си сложила върху първият етаж. Ако отстрани на горниа етаж се получат гънки от пренасянето, можеш да ги скриеш със някоя сатенена лента, като панделка, цветя, топчета или каквото ти хрумне. после се залавяш с украсата.
На моята торта горният етаж беше доста висок, самата торта беше 60% крем, но нито хлътна, нито развали формата си. Ето я :



# 46
  • София
  • Мнения: 1 341
Зори, стрхотни торти си спретнала. Аз вече тотално мисля да се откажа. Никога не съм постигала такива резултати

# 47
  • Мнения: 3 399
Оу, Зори и тази втората тортичка е невероятна........ каква сладкарка си само..

# 48
  • Пловдив
  • Мнения: 243
Tnks Laughing

# 49
Зори, Наталина - Благодаря!  bouquet

Тортата е страхотна, прекрасна просто! Simple Smile
Пожелавам на майсторката й здраве, щастие и много вдъхновение за тортоправене! Simple Smile

# 50
  • Видин
  • Мнения: 5 611
ssiillvvyy , благодаря ти  bouquet!

# 51
  • Мнения: 5 842
Много красиви торти.Браво на майсторките!

# 52
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 604
Моичета искам да ви помоля за идеи за торта - екстравагантна и семпла. Свекърва ми ще има РД и иска аз да и направя торта. А аз искам да се представя подобаващо!

# 53
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 112
Ето го едното ми вдъхновение  :
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2247287660086204048QDYCge ... и на следващата снимка божествения разрез... мммм..  Crazy
На "крем а ля крема" не мога да се сетя къде виждах разрез  Rolling Eyes , но си спомням, че изглеждаше много сочно.
Tannita  , искам да ти кажа, че често-често се сгрявам като гледам тортата- кошничка с цветя- любима ми е. Няма смисъл да казвам, че въобще като цяло правиш уникални неща, браво! Та, ще чакам да споделиш рецептата за Медовика Praynig .


Много благодаря! Тортата Медовик е по тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=106.msg382#msg382, точна тази на снимката е двойна доза Simple Smile Наистина е много вкусна, всички още си спомнят за нея Simple Smile

Момичета страхотни торти видях тук, браво!

Зори, дънера е страхотен, много оригинална идея и майсторско изпълнение, разбира се Simple Smile Да си жива и здрава!

# 54
  • Мнения: 452
Моля ви помогнете ми,реших да направя торта по случай първия учебен ден,с трансфер и захарни фигурки.Трансфера го направих и стои в хладилника направих си и тестото за моделиране и сега като се захващам то направо ми се разпада в ръцете.Беше в хладилника затоплих го за 1-2 сек.в мф но нищо не се получава.Направих го от белтък, глюкоза и пудра захар дали някъде не съм сбъркала? Какво да правя?

# 55
  • Бургас
  • Мнения: 510
Благодаря за милите думи, момичета!
Имам един въпрос към мамите от София - от къде мога да си купя еднократни пошове, че нещо тук в Бургас не можах да намеря, а имам път към София другата седмица? newsm78 И ако можтете и да ми кажете и колко струват .... Simple Smile

# 56
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 723
I r r a, аз не съм от София но тук при нас се продават в магазините за 1 лв и струват по 0.15 ст за бройка  Peace

# 57
  • София
  • Мнения: 972
Мимито, аз бихти предложила да направиш морковената торта. Много е лека на вкус, различна е и се прави много лесно.  Peace
За украсата нещо семпло и стилно. Наскоро четох за захаросване на истински рози - много красиво се получава. И може да се яде  Mr. Green
http://www.kuharka.ru/_gallery/img2/1189594473_10449.jpg - ето как изглежда. Ако те интересува ще ти дам рецептата. Това е от руски сайт.
Показвам мойта тортичка, която направих много набързо - за един час. И беше пълна импровизация, но много се хареса (на вкус)

# 58
  • Мнения: 3 399
Много интересно измислено....това да не е кактусче? Боже откъде ви идват такива идеи- невероятни сте.   bouquet

# 59
  • При любимите ми хора!
  • Мнения: 1 696
Wel, супер е? Heart Eyes А вътре с какво е? Wink

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт