Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 307
Аз още кърмя и се надявам до 1 годинка поне да кърмя  Мартин,  но ми се въртят мисли в главата за по-нататък.......когато реша да го отбивам,  може ли да продължа да само да се изцеждам и да му давам от 4а6ка,  но без да го кърмя ....и така да се цедя докато имам кърма??  Някой правил ли е така?

Досега не съм се цедила, имам една помпи4ка, която е ръ4на, но не изцеждам нищо с нея ....успявам 20 гр и  толкова....а бебето не е гладно,  наддава доста,   на 5 м  тежи кам 8-9 кг,  кърмя го на поискване.


И др въпрос имам, понеже ни предстои захранване след 1 седмица ....когато давате от готовите пюрета ...предполагам 4е в на4алото не изяжда по 1 наведнъж.....колко време държите буркан4ето с остатъка в хладилника и после има ли проблем като се претопля?  Да не вкисне нещо или да ферментира ...знам ли??

# 1
  • София
  • Мнения: 18 056
Ами, честно да ти кажа,аз нещо не мога да схвана смисъла на даването от чашка на изцедена кърма Shocked Защо просто не си го кърмиш, докато има Wink Цеденето е такава хамалогия...Не че вариантът ти е невъзмобжен, но за мен лично е безсмислен.
Пюретата могат да се ползват и на другия ден, но не бива да даваш от бурканчето - отсипваш малко, даваш на детето, каквото му остане в чашката - хвърляш, а това от бурканчето - в хладилника за другия ден.Аз повече от 2 дни не съм държала, но предполагам, че би издържало и три, може би...

# 2
  • Мнения: 307
Ами смисъла на цеденето ....аз забравих да кажа, 4е след 1 г искам да запо4на работа....затова .....ако се цедя, той може по-дълго време да яде и кърма....а то с цеденето ясно, 4е в един момент и кърмата ще спре...но по-бавно.  Питах дали някой е правил така?

# 3
  • Видин
  • Мнения: 5 951
Щом ще почваш работа, тогава е разбираемо.Да, тук има няколко мами, които работят и продължават да кърмят.В момента се сещам за SZA, sladka hapka, nad_tab, сигурно има и още, да ме извинят ако изпускам някоя. Дано видят темата ти и да се включат.
Това е много хубаво, че искаш и след като започнеш работа, да продължаваш кърмиш!Браво! Аз съм сигурна, че с една добра организация, това не е невъзможно.Доказателство са мамите, които ти изредих.

Колкото до пюретата, Белинда ти е казала много добре. Погледни все пак какво пише на самото бурканче, няма начин да не е указано колко време може да се съхранява след отваряне.Обикновено не повече от 2-3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт