Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 септ. 2007, 18:12 ч.

За тези, които подкрепят учителите...

 • 18 037
 • 604
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 36 890
Това за финансовата подкрепа също и добра идея. Само че, как да се осъществи, без някой политик накрая да яхне вълната на родителската подкрепа?

# 31
 • Мнения: 19
Подкрепям изцяло учителите. Лошото е, че в България ситуацията е "кучетата лаят, керванът си върви......."

# 32
 • Мнения: 12 651
........Всички са унизени от изказванията на правителствените парвенюта, начело със Станишев, които са единствените да оправят проблемите. Както виждате, разделението започва от тях. И да ги пита човек за чий им се свиди да подобрят положението на народа? За какво изобщо са горе?

Проблемите, според мен, вече просто не опират нито до пари, нито до отношение към гилдията. Нещата са много по-дълбоки и има стратегия за тотално обезпаразитяване на държавата от интелигентни и образовани хора, масова циганизация и бедност, която поражда злоба на най-ниско равнище. Така хората, от преумора и изнервеност, не гледат нагоре, а са свели чела ниско долу.

Стачката няма да успее, реформа ще има отново само към по-лошо и по-лошо. С една единствена цел - да се унищожи българската нация. Патетично ли звучи? Ами, не ме разсмивайте, това е реалността. Дори отвътре нещата изглеждата така, а отвън - просто не ми се мисли.

Горките ние учители, горките ние родители, но най-горки са децата ни...

Понеже сме писали по едно и също време с Zanda Ksurik, от много хора чувам за това
Цитат
"тотално обезпаразитяване на държавата от интелигентни и образовани хора, масова циганизация и бедност, която поражда злоба на най-ниско равнище. Така хората, от преумора и изнервеност, не гледат нагоре, а са свели чела ниско долу." 
   И им остава единствената грижа да оцелеят физически. Какво образование, какви пет лева..........Това е много, много страшно. И моите предчувствия за развитието на стачката и за някакви резултати от нея са лоши............

RadostinaHZ, права си, че не трябва да се отказват, но и те си имат своята истина и право. 14-15-16 левова надница за някои може и да е смешна, но колко дни може да издържи човек, лишавайки се от нея и знаейки, че трябва деца да храни и гледа, заеми да плаща и така до безкрайност.

За мен цялата вина е на т.нар. ни управляващи, какво управляват не знам, но резултатите от "работата" им са налице.

# 33
 • Варна
 • Мнения: 686
И аз подкрепям учителите. Имала съм разкошни преподаватели. Жалко, обаче че едноседмичната стачка ще им коства близо една четвърт от заплата и от понеделник стачкуващите рязко ще намалеят, поради факта че ще останат без пари.

# 34
 • София
 • Мнения: 36 890
Знам, въпросът е много сложен. И ние като родители правим каквото можем.
Знам и че тази Янка не е много стока, за другите 2 синдиката нищо не знам. Но добри или лоши, поне имат някаква правна легалност. Начинът може би е учителите да оказват натиск върху синдикатите, особено сега, а не да казват колко не се харесват. Ще направя едно сравнение. В момента синдикатите и учителите са като едно семейство. Някой им хлопа на вратата и иска да им вземе нещо, а те се карат помежду си кой е по-умен. И недоволството си има своите основания. Но както и да го гледам, пак не става така. И от цялата работа правят услуга на противника в партията шах. Доколкото си спомням от миналите протести, някои училища не се включиха, защото не харесвали синдиката. И от това нищо не излезе, така и загубиха евентуална подкрепа и от хората.

# 35
 • Мнения: 100
И аз подкрепям стачката на учителите.Жалко,че много от тях ще я прекратят по финансови причини.А загриженото ни правителство това и чака.Ще се радвам,ако учителите успеят,защото те заслужават едно по-достойно заплащане за техния труд. Peace

# 36
 • Мнения: 12 651
И сега някои не стачкуват заради Такева или поне с нея се оправдават. Но пък за пръв път трите синдиката са единни и колкото и да не струват, не е момента сега да се обсъждат. А и доста учители стачкуват без да са синдикални членове. Сега трябва да се постига набелязаната обща цел. И дано..........

# 37
 • Мнения: 3 385
Аз пратих на dir.bg известие за лентичката. Да видим какво ще ми кажат. В смисъл обясних им идеята.

# 38
 • София
 • Мнения: 36 890
Аз пратих на dir.bg известие за лентичката. Да видим какво ще ми кажат. В смисъл обясних им идеята.

Браво!

# 39
 • Мнения: 16 835
А за социалните работници какво ще кажете? 160 лв. заплата, при минимална 180!  Crazy
И пак няма виновни, и пак не се знае кога ще им изплатят разликата...
Наистина трябва да се вдигнат всички, защото онези горе съвсем се оляха!  #Cussing out

# 40
 • София
 • Мнения: 1 105
И аз подкрепям стачката. Направо ме побърква арогантното отношение на Вълчев и на финансовия министър (забравих му името), когато им обясняват как няма пари за тях и ако вдигнат техните заплати няма да има повишение на заплатите в други сектори. Това не е честно, защото е малко като "виждате ли, заради даскалите вие няма да имате увеличение на заплатите". Е гадно е! Някак си все си мисля, че не е възможно да няма някакви "европейски" пари влезли с цел подпомагане на образованието, здравеопазване, екологията и т. н. и т. н. Не разбирам особено, но така си мисля. Нали влизат пари от ЕС за различните сектори, пък в един момент хората се вдигат на стачка и се оказва, че разчитат единствено на парите от нашата държава. За изборите например са определени 18 млн. лева и както са определени те не можаха ли да определят пари и за образованието? Тия хора трябва да мрат от глад ли какво ли?

# 41
 • Мнения: 12 651
А за социалните работници какво ще кажете? 160 лв. заплата, при минимална 180!  Crazy
И пак няма виновни, и пак не се знае кога ще им изплатят разликата...
Наистина трябва да се вдигнат всички, защото онези горе съвсем се оляха!  #Cussing out


Това, че не се подкрепяме, а всеки действа сам за себе си, ни е най-лошото. Иначе оливането и дебелоочието е тотално горе.

# 42
 • Мнения: 3 385
А за социалните работници какво ще кажете? 160 лв. заплата, при минимална 180!  Crazy
И пак няма виновни, и пак не се знае кога ще им изплатят разликата...
Наистина трябва да се вдигнат всички, защото онези горе съвсем се оляха!  #Cussing out

Това като го чух ми стана смешно направо. Като в някаква комедия с черен хумор.
Днес в Бургас ще има протестно шествие. Смятм да си разпечатам малко лентички, грабвам малкия под мишничка и отивам да "шествам".

# 43
 • Мнения: 16 835
Някак си все си мисля, че не е възможно да няма някакви "европейски" пари влезли с цел подпомагане на образованието, здравеопазване, екологията и т. н. и т. н. Не разбирам особено, но така си мисля. Нали влизат пари от ЕС за различните сектори, пък в един момент хората се вдигат на стачка и се оказва, че разчитат единствено на парите от нашата държава. За изборите например са определени 18 млн. лева и както са определени те не можаха ли да определят пари и за образованието? Тия хора трябва да мрат от глад ли какво ли?

Няма нужда да чакаме на пари от ЕС. Ние нямаме ли си данъци, с които да се пълни бюджета?
Но проблемът всъщност е, че няма пълна събираемост на данъците и второ, разхищението, което цари във всички сфери.
Абе, скъпи сме на триците и евтини на брашното. Ама иначе, с гол задник и чифте пищови...  Sick

# 44
 • София
 • Мнения: 36 890
"Разровиш ли го - ще мирише..."
Коалицията затова гледа да замаже положението и играе на популизъм с немотията на всички.

Общи условия

Активация на акаунт