Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 250
Знаете ли, че социално слабите лични лекари пазаруват в аптеките само с рецепти за безплатни лекарства. (Това го видях в събота - личен лекар с тесте с рецепти за безплатни лекарства)

Всъщност предишната педиатърка веднъж ми изписа такова лекарство (понеже в стаята имаше друга лекарка от ХЕИ). Та тогава разбрах, че има.
Случайно сестрата пък на въпросната бивша педиатърка веднъж се изпусна, че листата, на които се подписваме при всяко посещение в кабинета и били всъщност за посещение в домовете, които здравната каса тогава (преди 2-3 години) плаща на лекарите по 7,50 за дете.

И като отидохме на алерголог без направление, понеже нашата докторка ги "била свършила", докторите се развикаха - как така ще ви откажат - за дете нямат право да откажат. И тук се породи въпроса - какво значи да откажат? Аз ли трябва да поискам направление, или личния лекар трябва да прецени и да ме изпрати? И какви са критериите за преценка?

Четох в медицинско списание наредба, за ортопедичните прегледи при новородени, имаше т.нар. "Рискова група", за която било задължително ехографски преглед на ставите за дисплазия. Там фигурираше - всички момичета и всички пъви бебета.

Някой може ли всъщност да ми каже КАКВИ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ПРЕГЛЕДИ, КОИТО СЕ ПРАВЯТ И НА КОЛКО ВРЕМЕ СЕ ПРАВЯТ?

Защото явно личните лекари не знаят, или ние трябва да ги подсещаме?

# 1
  • Мнения: 350
Много добра тема си пуснала!!!
Аз знам само за безплатни профилактични прелгеди:
 на 1 и на 4 месеца - УЗД на тазобедрени стави;
 на 6 месеца - кръв и урина.

Докторите си знаят, но повечето си траят, уви...

Общи условия

Активация на акаунт