Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 508
Е, това е въпроса! Провокиран е от факта, че в двете книги за хранене които имам , пише различно. В едната , че се слагат в хладка вода . Във втората в кипяща с малко сол.. Целта е да се запазят витамините. Какво е вашето мнение? newsm78 newsm78 newsm78. Ето как е обясненено защо се слагат в гореща вода.

" Високата температура разрушава свободните клетъчни ензими, които разграждат витамините. В хладка вода, активността на ензимите се запазва,  а с това и загубата на витамини силно се повишава"

 

# 1
  • София
  • Мнения: 2 702
Аз знам(мисля,че Иван Звездев го беше казал),че ако искаш да запазиш витамините се слагат в кипяща вода,а за да стане по-ароматна супата се поставят в студена вода зеленчуците.

# 2
  • Мнения: 27 524
В кипяща  Peace

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 9 607
Преди като не знаех както дойде,но сега само в кипяща.

# 4
  • София
  • Мнения: 11 915
В кипяща.

# 5
  • Мнения: 4 621
Досега винаги съм ги поставяла в студена  newsm78

# 6
  • София
  • Мнения: 3 901
В кипяща вода, може и без сол.

# 7
  • Мнения: 1 986
  Ако готвя за нас,ги слагам в кипяща вода;ако приготвям пюрета за детето-в студена вода,в йенска тенджера с капак и в микровълновата Peace

# 8
  • Мнения: 1 701
В кипяща вода ги слагам, но така съм видяла от майка ми и никога не съм си задавала въпроса - защо?!  newsm78

# 9
  • Мнения: 8 916
В кипяща.

# 10
  • Мнения: 753
в кипяща, без сол, със сол по бавно се сваряват

# 11
  • Мнения: 144
В кипяща.

# 12
  • Плевен
  • Мнения: 973
В кипяща вода.  Peace

# 13
  • Мнения: 31
и аз в кипяща

# 14
  • Мнения: 8 242
Все тая - ако давате после и водата  Wink
Аз готвя с много малко вода и винаги си я ползвам и нея..

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт