Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 окт. 2007, 14:24 ч.

опасно ли е готвенето в тенджера по налягане

  • 6 212
  • 89
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 829
а моята тенджера е наследена от майка ми--над 15 години е!--аз само 15 съм я ползвала Wink!
работи безотказно и няма никакъв проблем-стига да махаш капака, когато е излязъл всичкия въздух Wink

# 16
  • все тук
  • Мнения: 1 630
Добре де, а кои марки според вас са "най-надеждни"?
И гаранция ли е, че ако е скъпа тенджерата, е добра?

# 17
  • София
  • Мнения: 5 001
Не знам дали цената е от значение за качеството или понеже е от известна марка та и цената скача...това е задължително.Това което знам е че трябва да има двойно дъно и два клапана.Единият е подвижен и при вдигането на налягането като се натисне казва пст-пст( голям майтап с тия обяснения),а вторият е предпазен,фиксиран и служи,ако парата е в повече да излиза оттам.Капака на модерните тенджери е така устроен,че влиза в тенджерата и после се затваря(старите бяха с гуми-уплътнители които много бързо протичаха).Дано да съм била полезна Heart Eyes

# 18
  • София
  • Мнения: 10 860
Аз също от страх не съм си купила досега, макар че много си мечтая да имам такава тенджера и да не ме е страх от нея.

# 19
  • Мнения: 1 391
Няма нищо страшно, момичета. Вкъщи винаги се е готвело с такава тенджера. Мама готвеше с такава - една тежка, руска. После и подариха някаква испанска. Ние сме с турска - Алпин. Много съм доволна. Ползвам я сигурно от 10 години. Не е мръднала. Няма грешка  Peace

# 20
  • все тук
  • Мнения: 1 630
Не знам дали цената е от значение за качеството или понеже е от известна марка та и цената скача...това е задължително.Това което знам е че трябва да има двойно дъно и два клапана.Единият е подвижен и при вдигането на налягането като се натисне казва пст-пст( голям майтап с тия обяснения),а вторият е предпазен,фиксиран и служи,ако парата е в повече да излиза оттам.Капака на модерните тенджери е така устроен,че влиза в тенджерата и после се затваря(старите бяха с гуми-уплътнители които много бързо протичаха).Дано да съм била полезна Heart Eyes
А-аа, много забавно, ама образно и разбираемо. Благодаря за поясненията. Hug

# 21
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 418
Имам чисто новичка и събира прах, защото ме беше страх да я използвам. Веднъж варих телешко месо и това беше.
   Чувала съм, че картофи за картофена салата стават адски бързо в такава тенджера. Моля, ако някой знае  колко кг. картофи в какво количество вода за какво време се вари да каже.  bouquet

# 22
  • София
  • Мнения: 5 001
GOLDEN ROSE,ето за картофите:
Варени небелени картофи
   Измийте с четка картофите и ги сложете в тенджерата. Залейте ги с вода и прибавете малко сол. Затворете тенджерата  и варете картофите 10—12 минути от завъртането на вентила.
Това е информация от тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98477.0
Има много идеи какво да си сготвиш във "вълшебната" тенджера

# 23
  • Мнения: 342
Съгласна съм с всичко казано дотук за експлоатацията на тенджера под налягане. Аз също ползвам такава. Особено за месо - става много бързо, ако ти трябва спешно, освен това може за го сложиш замразено, правиш икономия на ел. енергия (ако готвиш на такава)

Искам само да допълня - ако се готви боб, леща или нещо друго такова дребно трябва да се внимава, защото запушват клапана за въздуха и тогава се получава експлозия. Затова намелете котлона!

# 24
  • БГ-изток
  • Мнения: 764
Убийте ме,но не мога таквоз нещо да ползвам.Страх ме е и това си е!

# 25
  • Мнения: 6 461
Без тенджерата под налягане съм за никъде... Mr. Green
Редовно готвя в нея,няма нищо сложно.... Wink

Аз поне си готвя на обикновен котлон с ток ,
а много се смея с моята приятелка като я видя качила на плота една газова бутилка  (от тези- туристическите )
и от горе тенджерата под налягане 
Laughing ...и готви нашата та се пука Grinning

# 26
  • София
  • Мнения: 10 860
Убийте ме,но не мога таквоз нещо да ползвам.Страх ме е и това си е!

И аз съм ама точно така - хем ме боли, хем ме сърби hahaha
Умирам за таква тенджера, но и от страх умирам Joy

# 27
  • София
  • Мнения: 5 001
Навремето когато майка ми готвеше по разни хижи като ходехме семейно(нали е обща столовата) всички жени бягаха навън Joy но после като виждаха,че тя готви за два пъти по-малко време и идваха да я подпитват за тая тенджера  bouquet

# 28
  • BE, 2260
  • Мнения: 5 540
80% от всички манджи готвя в такава тенджера, при това е стогодишна руска, наследство от баба ми. Нищо страшно няма Peace
Моята е такъв модел, че капакът се завинтва и няма как да изскочи, преди аз да го отвинтя. А аз го отвинтвам, когато видя, че налягането е паднало Simple Smile

# 29
  • Мнения: 1 486
 #Cussing outмразя това нещо



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт