Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 апр. 2005, 12:39 ч.

ТОКСОПЛАЗМОЗА !!! ПОМОГНЕТЕ!!!

  • 15 997
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 116
Изследванията не знам точно къде се правят, но котката определено можеш да я  изследваш. Аз тия дни водих моята на ветеринар и ми казаха, че ако искам й вземат кръв и я пращат някъде на изследване. това е  за София, но и в другите градове би трябвало да правят такива изследвания.
Това са например едни ветеринарни клиники, към които можеш да се обърнеш.  http://www.animobg.com/

# 31
  • Мнения: 7 186
Ще съм много благодарна ,ако някой ми напише къде точно се правят изследвания за токсоплазмоэа.Знае ли някой дали мога да изследвам и котката си дали е заразена?
Токсоплазмозата се изследва в Паразитология,но не знам в София къде имате.А котката определено трябва да се изследва във ветеринарна клиника.

# 32
  • Ispania
  • Мнения: 4 111
Тоvа беше моя кошмар докато бях бременна.
Цял жиvот сьм жиvяла с котки и с тях сьм спала и..........vинаги,абсолУтно vинаги сьм имала котки(осvен през последните няколко години Cry),преди да забременея поисках да ми напраvят изследvания ,за vси4ко ,за да сьм спокойна .V изследvанията vлизаше и СПИН,няма да vи кажа ,как ме гледаха ,като отидох да даvам крьv Rolling Eyes Embarassed.
НиЩо не ми намериха,а страннота сега ,като 4ета е ,4е би трябvало да сьм се заразила Thinking,4е аз не сьм пропуснала котка на улицата без да я погаля. Whistling
По vреме на бременноста умирах от страх да не се заразя,за тоvа не пипнах и котка(и до сега ,се сдьржам оЩе ) ,но пьк vедньж ядох някакьv домашно приготvен салам и след тоvа v момент на паника отидох при лекаря  да искам ноvи изследvания ,за токсоплазмоза.(той ми се изсмя Embarassed).
Каза ми ,4е токсоплазмозата е най- опасна през пьрvите 3 месеца ,след тоvа не е особено опасна.
Познаvам 4оvек ,заразен с токсплазмоза докато е бил v корема на майка си.При него проблема ,е 4е е заразен с vируса на токсоплазмозата(не сьм много запозната) и има проблем с о4ите,тоест има диоптери ,но заради токсоплазмозата има vероятност ако ..........не сьм то4но сигурна ,какvо беше ,но ако неЩо си станело може да остане сляп.V момента 4оvека е на 38 години и единстvеното му неудобстvо са о4илата ,но ина4е като цяло е здраv физи4ески и психи4ески.
Ох........не зная ,но и сега ми настрьхжа косата ,като си помисля ,колко страх сьм"брала".
Дано няма проблем с теб и дано vси4ко се окаже някакvа грешка.

Общи условия

Активация на акаунт