Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 апр. 2005, 15:22 ч.

пържените ми кюфтета...:(

  • 1 013
  • 13
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 026
никога не стават...отвън се изпържват чудесно, а отвътре са сурови Close  Пържа ги в тефлонов тиган или тенджерка и ме интересува колко олио трябва да се слага, аз слагам на дъното, може пък това да е причината Thinking . Кажете как се пържат аджеба кюфтенца? Олиото трябва ли да ги покрива или да им стига до половината? Да кажа, че съм много, ама мноооого начинаеща домакиня и затова да не ми се сърдите за въпроса Stuck Out Tongue

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 16 657
Прави ги по-малки Simple Smile и олиото трябва да стига до половината и се обръщат.

# 2
  • Мнения: 2 026
мерси newsm20

# 3
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 598
Никога не ги пържа. Пека ги на парти грила за сандвичи.   food002

# 4
Прави ги по-сплеснати

# 5
  • Мнения: 7 832
Цитат на: нед
Прави ги по-сплеснати


Това е хубав съвет, а и ги пържи на по-бавен огън по-дълго време.
Успех и да се похвалиш  Wink

# 6
  • Мнения: 945
И аz мисля, че ги пържиш на много силен котлон...

И малко Off: Колкото и да се опитвам да направя кЮфтета, все не стават. Миналата седмица ги направих толкова солени, че чак гадно да мунстане на човек като си опита Sick . И отидоха в кофата всичките. Или пък ще zабравя да сложа сол или лук... Абе мани мани.

А иначе много обичам да готвя и уж другото се получава Imp

# 7
  • София
  • Мнения: 4 267
По повод солените кюфтета. НИКОГА не слагай сол в готова кайма. Продават я осолена. Само тази, която пред тебе я мелят, няма сол.

# 8
слагаи олио до средата  и котлона ти да не е много силен за да могат да се изпържат и от вътре  food002

# 9
  • Мнения: 493
аз взимам готоа кайма слагам  лук и "малки тайни:" и става фантазия не и правя големи а средни много малко не ми харесват да са
пробваи с малките тайни вкуса им става по различен :

# 10
  • София
  • Мнения: 708
аз слагам малко сода в лъжица кисело мляко, освен всичко друго..галета, ако сместта е глетава..да престоят един час в хладилника е препоръчително..и ги правя сплеснати и те се надуват..
слагам филия стар хляб (изкиснат), яко лук (ако има зелен), подправки по желание, яйце, и така

# 11
И аз така, но вместо да чакам хляба да омекне и т.н., ръся с галета. Пробвайте, получава се

# 12
  • Мнения: 3 562
Но не прекалявай с намалянето на котлона, защото ако е много слаб стават много мазни  Sick

# 13
  • София/Дружба
  • Мнения: 394
и аз ги правя с малко тайни, стават страхотни.а и много по-бързо, отколкото да ги меся с хляб...и т.н.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт