Гофрети???

  • 22 324
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
zdrasti valeria
mislia che i az moga da ti pomogna s malko receptii:

Гофрети
интернационална кухня, тестени


ПРОДУКТИ:
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца
120 г захар
125 г. масло,
1 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
1 с. л. лимонов сок



ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте с миксер яйцата със захарта и лимоновия сок до побеляване.

Добавете размекнатото масло, като разбивате, след това млякото и след

него пресятото, заедно с бакпулвера брашно.
Гофретника трябва да е много добре загрят и плочите да се намазват с

масло преди иззпичането на всяка гофрета.
Готовите гофрети се поднасят веднага.



 мая , от 20.01.2005    оценка
Рецепта за гофрети:
1 ч.ч. мляко
1 ч.ч. брашно /разбъркват се добре/
1кафена чашка олио
1 п. бакпулвер
2 яйца
Всичко се разбърква с миксер. Сместа може да се съхранява в

пластмасово шише в хладилник. Преди употреба се разстърсва. За да

станат хубави гофретите се изчаква плочите хубаво да загреят. След

изспипването на сместа в плочата се чака докато изключи таймера /около

3-4 мин. при 1000 вата/. За да миришат хубаво /като тези навън/

плочите се намазват с масло. По желание в тестото може да се сложи и

ванилия. Когато се правят солени гофрети в тестото се слага крема

сирене или изцедена извара, а не сирене + една чаена лъжичка захар.

Приятен апетит.


ГОФРЕТИ ПО БЕЛГИЙСКИ
ПРОДУКТИ:
4 1/2 ч.ч. брашно, 4 чйца
1/2 ч.ч. захар , 1 с.л. канела
2 с.л. бакпулвер, 2 с.л. ром
340 г. несолено, размекнато масло

Смесет всички сухи компоненти в голяма купа. Добавете яйцата, рома и

размекнатото масло и добре разбийте. Постепенно добавяйте като

разбивате брашното. Оставете тестото да престои за около 2 час, без да

покривате съда, на стайна температура. След това печете в гофретник с

намазани с мазнина плочи. Освен за закуска охладени, могат да се

съхраняват и консумират като сладки.


НАЧАЛО

ОБИКНОВЕННИ ГОФРЕТИ
ПРОДУКТИ:
250 г брашно,
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца
120 г захар
125 г. масло
1 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
1 с. л. лимонов сок

Разбийте яйцата с миксер заедно със захарта и лимоновия сок до

побеляване. При постоянно разбиване добавете размекнатото масло, след

това млякото и след него пресятото, заедно с бакпулвера брашно.
За да имате успех, трябва да спазвате следните правила:
-гофретника трябва да е много добре загрят
-плочите да се намазват с масло преди изпичането на всяка гофрета.
Така приготвените гофрети се консумират веднага.

Dano da ti haresat

# 16
Но защо не стават хрупкави като тия, които продават а едни меки ... или аз бъркам нещо?

Общи условия

Активация на акаунт