Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 593
Бебчо има силен сукателен рефлекс и е от онези дребчовци дето сучат много за комфорт.

Знам, че съвета е да се държи на гърда, когато и колкото иска, но това води до следните "проблеми"
- от твърде голяма стимулация на гърдите се стигнаь до хиперлактация
- съответно понеже непрекъснато се лее кърма, той суче и плюе (повръща?)

Не че са супер проблеми, иска ми се да чуя вашите мнения дали
- да го ограничавам до определено време сукане, което е достатъчно дълго за нахранване (например 40 мин) поне временно
- да продължавам така (и какъв всъщност е изхода със плюенето и хиперлактацията)

Ако някой е имал подобно изживяване ще се радвам да чуя как сте процедирали   bouquet

# 1
  • Мнения: 3 205
При нас беше същото в началото - суче с часове, уригва се, повръща (това без да пуска даже зърното), после продължава да суче. Не съм го ограничавала, освен в моментите, когато изпражненията позеленяха (много предно мляко, много лактоза) - тогава го спирах след известно време сучене и се опитвах да издържаме да прави поне по час интервал между суканията, също да давам от една гърда в продължение на 3 часа, за да суче  и задно мляко. Но ако няма колики, газове и зелено ако и ако при теб хиперлактацията не води до запушвания и бучки, няма смисъл да го ограничаваш. Първия месец ще наддаде доста, което е хубаво нещо. В един момент края на първия - началото на втория месец ще почне сам да прави по-голяма пауза на сън  и тогава за няколко дни, ако не се цедиш, хиперлактацията ще се оправи сама.
Иво сучеше нощем на 2-3 часа и на месец почна изведнъж да прави пауза 6-7 часа. Няколко нощи гърдите ми бяха като бомби и съм ставала да цедя по 20-30мл да мога да заспя пак, но след това организмът просто привиква и произвежда по-малко.

# 2
  • Мнения: 282
Да попитам в тази връзка - какви са причините за зелено ако?

# 3
  • Мнения: 3 205
Може да са най-различни - настинка, претопляне. В моя случай беше прекалено много предно мляко - т.е. прекалено много лактоза. Избягва се,  като се кърми детето само от една гърда в продължение на 3 часа (независимо колко пъти е пожелало да суче), след това се сменя гърдата. Не се предлагат двете гърди за едно хранене.

# 4
  • Мнения: 2 616
Моето бебе е вече на 7 месеца,а е пристрастен ''цицоман''-само мляко и на мама  гърдите са му в главата, само да суе иска-повръща и продължава. Не го ограничавай детето, още е много малък бебо и не ти се е регулирала кърмата, поизцеждай 20-30 мл като започне  да ''ти тече мляко през ушите'' Laughing и спазвай правилото на ''3-те  часа'', скоро ще се отрегулират нещата  Hug

# 5
  • Мнения: 282
Здравейте, става въпрос за правилото за трите часа. Моята мома суче на най - различни интервали, но напоследък доста се успива и суче на 2-3 часа по веднъж и то за 10 минути, става така че ако и дам в 1 от лявата гърда и като се събуди към 3 и половина - 4 и и дам пак от ляво, не е ли прекалено дълго за дясната гърда да не е стимулирана?
Аз просто и давам всеки път от различна гърда?
Правилно ли е или не?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт