Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 окт. 2007, 11:52 ч.

детски онанизъм

  • 954
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 30
Имам проблем с дъщеря ми на 3години и половина-учителката в детската е забелязала да се пипа по половите органи когати ги слагат да спят на обяд ,вчера вечерта иаз го забелязах,не знам как да реагирам , ако на някой му се е случвало дайте ми някакакъв  съвет или нпрепратка към специализирана литература.
П.С.далеч съм от мисълта да драматизирам искам да реагирам по най адекватният начин.

# 1
  • Мнения: 728
Имам проблем с дъщеря ми на 3години и половина-учителката в детската е забелязала да се пипа по половите органи когати ги слагат да спят на обяд ,вчера вечерта иаз го забелязах,не знам как да реагирам , ако на някой му се е случвало дайте ми някакакъв  съвет или нпрепратка към специализирана литература.
П.С.далеч съм от мисълта да драматизирам искам да реагирам по най адекватният начин.
защо си мислиш че е онанизъм
може да е индикация че и се пиша...или че е имала нещо в гащичките,незнам потърси по-простичко обяснение
Може и да е видяла някой..разпитай я защо го прави?голяма е може да обясни Simple Smile

# 2
Да няма някаква инфекция и да я сърби?
ДА не е видяла нещо някъде и да се интересува?

# 3
  • Мнения: 194
Току що отворих книгата "Енциклопедия на сексуалните тайни" на доктор Деля , за да прочета за проблема, който имаш. В нея пише, че на 3-4 годишна възраст/с редки изключения малко по-рано/ в децата се пробужда интересът към гениталиите и това е моментът да им се обясни по подходящ за възрастта им начин, че органите с които пишкат момиченцата и момченцата са различни. Ако не им се обясни от родителите, те ще започнат да разглеждат и опипват гениталиите на връстниците си, както и своите. Възможно е дори да изпитат и приятни усещания. Това напълно естествено любопитство, почти винаги се появява в детските градини, където децата са заедно в тоалетната. Ако им вдигнете гащичките, скарате им се и им забраните, ефектът ще е обратен. Този естествен етап в развитието на детето ще премине спокойно само с помоща на родителските обяснения. В книгата пише, че следващият етап на повишено внимание ще настъпи, когато детето тръгне на училище.
Аз се чудя защо учителката не ти е дала подходящ съвет! Ако е опитна, би трябвало да се е сблъсквала с такъв проблем многократно и да знае как да реагира! И не само това, от гледна точка на опита си би трябвало да обясни и на родителите как да реагират и постъпят!

# 4
не мога да ти посоча литература, но само преди половин година или по-малко имах същия проблем - дъщеря ми вечер лежеше по цял час на дивана и само това правеше. изчетох тук из форума подобни теми, защото все пак не е особено приятна гледка, а и се притесних, че отива на пристрастяване вече. Това, което ние правихме беше в такива моменти да й отвилчаме вниманието и да предлагаме игри, които най-много обича, в началото правихме забележки, после когато тя ме гонеше на балкона да пуша, за да не я гледам, директно я питах: защото ти искаш да лежиш на дивана и да правиш онова ли? директно й казвах, че знам какво прави, за да не се притеснява

за 2-3-4 месеца отмина, просто забрави

# 5
  • Мнения: 1 234
Причините може да са различни, аз само мога да ти загатна някои, например детето опознава тялото си, или във връзка с това опознаване, е разбрало, че всъщност му е приятно, да го прави, или го прави от скука, или че е забранено. Важното е да се опитваш да разсейваш детето, точно в този момент, не да му натрапваш, че това е забранено.  При нас има интерес само когато се преоблича, включително и в детската градина, но само като се преболича, се сеща, че има "такова нещо". Чувала съм от много учителки, че има деца, които проявяват по-силен интерес, но не трябва да им се натрапва вина. Лошото е, че винаги го казват на родителя по начин по който да се почувства адски неудобно, все едно само на неговото дете се случва, а не предлагат начини за ограничаване на вредните навици.

# 6
  • Мнения: 2 524
Сина ми го прави от бебешка възраст , все още... Хубавото е че се пипа само в леглото, а не навън и през деня изобщо, защото съм виждала и такива деца! По едно време ми каза лекарката да го приспивам / прави го тогава /  за да му отвличам вниманието. Да когато се гушне не се сеща , но това е само временно , иначе като се събужда пак се пипа и даже ме гони и се завива през глава да не му преча!

Общи условия

Активация на акаунт