Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 окт. 2007, 14:02 ч.

Салата от карфиол

  • 1 062
  • 19
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 396
Здравейте!
Ако има вече такава рецепта,моля да ме извините и модераторите да се погрижат темата да изчезне Laughing

Много обичам карфиол и това е една салата,която става за нула време.
Една глава карфиол се разделя на части и се пуска във вряща вода за около 4-5 минути. Изцежда се, може да се нареже на дребно или да си остане на по-големи парчета. Добавя се счукан чесън на вкус(не давам пропорции, защото аз слагам доста), и се подправя с олио(зехтин), сол и оцет( или лимонов сок) Хубаво е да се покрие с капак, за да може карфиола да "поеме" аромата на чесън и подправките. Консумира се и топло и студено- въпрос на вкус.

# 1
  • Мнения: 10 719
Ммммм, обичам карфиол.Ще си купя тия дни и ще я пробвам Peace
Звучи вкусно.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 2 379
А колко ракия пие тази салаткаааа... Аз съм правила единствено паниран. И то 2 пъти. Фен съм му само в туршии. Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 10 719
А колко ракия пие тази салаткаааа...
колкото поеме Wink

# 4
  • Мнения: 2 829
ще се пробва Peace  chef
карфиола го обичам в туршийка,-

обаче така приготвен сигурно ще е доста вкусен Wink

# 5
  • Мнения: 5 396
А колко ракия пие тази салаткаааа...

Аз ракия не пия, но съм такава лакомия, че онзи ден си я направих таз салатка и си я изядох съвсем сама-на никой не оставих Embarassed

# 6
Ще се пробва задължително. Благодаря за рецептата newsm10

# 7
  • София
  • Мнения: 3 416
А нещо зеленко като подправка ще върви ли на тази салатка, например копър? Rolling Eyes Задължително ще я пробвам, обичам карфиол. Peace

# 8
  • Мнения: 5 396
А нещо зеленко като подправка ще върви ли на тази салатка, например копър? Rolling Eyes Задължително ще я пробвам, обичам карфиол. Peace

Ооооо, разбира се- копър е много подходящ. PeaceАз понякога слагам,понякога -не. Мъжа ми я обича повече с копър, аз пък-с повече чесън и лимонов сок. Дано ти хареса.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 1 443
Салатата става и с пресен карфиол. Накъсва се на малки китчици(колкото по-малки толкова по-добре) и се подправя с дресинг от олио(зехтин) , оцет , чесън и целина . Ако смелите подправките с пасатор става по ароматно.Понякога стържа и морков за цвят.Според мен целината е по-подходяща подправка за карфиола , но който не я долюбва може и с копър и , или магданоз.    chef

Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 11:41 от yaz

# 10
  • София
  • Мнения: 301
Ще я пробваме тази салатка Peaceзвучи много вкусно
а иначе карфиол обичаме много на туршийка(заедно с морковчетата да хрупкат Heart Eyes)и паниран Peace

# 11
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
И аз обичам и го ям в всякакви разновидности. Тия дни експериментирах с него и стана прекрасно - овалях розичките в сол, после хубаво в брашно и във фритюрника. Станаха невероятни  Flutter

# 12
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 163
Може да се яде и суров. Късате го на розички, поливате го с винегрет, ръсите червен пипер и го оставяте няколко часа. От време на време го разбърквате.
Неочаквано вкусно е.  Laughing И полезно.   bouquet

# 13
  • София
  • Мнения: 3 270
Още една идея - леко сварен заливате с готварска сметана и копър (чесън по желание).

# 14
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Може да се яде и суров. Късате го на розички, поливате го с винегрет, ръсите червен пипер и го оставяте няколко часа. От време на време го разбърквате.

Ние така го ядем основно, но без червения пипер. Ще се коригираме  Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт