Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте! Ние започнахме от понеделникв ясла 55, в ж.к.Бъкстон, на ул.Белмекен, 13. Днес е трети ден, а ние сме си вкъщи с темпоература, кашлица и хрема. Тези двяа дни взимах дъщеря си на обяд. Казваха, че не е плакала -освен, когато са я слагали на столчетата да яде. Първия ден, баща и я остави и като заначло не и разбрала кога сме си тръгнали. Казаха ми, обаче че през цялото време е седяла и си е държала куклата, която си взе от вкъщи. Била е направо вцепенена. Вкъщи като се прибрахме беше прегладняла - яде и заспа. Събуди се в съня си и докато не я гушнах и нея и куклата не се успокои. после не ме пусна да стана. Сякаш усещаше, че се опитвам да стана и ме стискаше силно с ръчички. Втория ден, още като влезнахме в двора и започна да реве. На обяд като я взимах ми казаха, че уж се била успокоила много бързо и чак на обяд е заплакала. Като стана следобяда - шмъркаше, кашляше и до вечерта вдигна температура. Така от днес до края на седмицата сме си вкъщи.

Що се касае до това какво ни искаха да носим - 12 малки памучни кърпи, салфетки, 5 лигавника, тоалетна хартия и сапун.

Моля кажете сте доволни или не доволни от яслата и ако имате съвет, ще съм Ви благодарна да го споделите! Благодаря!
_________________
Maya

# 1
 • Мнения: 89
Изчетох много теми за детските градини, някой харесват една други друга различни изисквания, различни мнения....
Ти сама предцени по поведението на детето дали там му е добре или не.
Моето дете ходи там само две седмици. Сутрин когато го водех пищеше ужасно. Обаждам се на обяд за да питам как е , плаче ли да дойда ли да го взема - те ми отговарят добре е не плаче. Да ама като го взема той подут от рев. Казах си всички деца плачат в началото, ще свикне. След няколко дни отивам да го взема, поглеждам през прозорчето а той милия седи на едно столче и хълца. Не можах да го позная. Моето дете дори когато спи не седи на едно място. После се разболя. Два месеца хрема кашлица и то много силна. Видях се в чудо. Непрекъснато им се обаждах и им казвах че детето е със силна хрема и изисква по специални грижи и че не мога да го пращам в такова състояние на ясла. Оказа се стафилококова инфекция. Дигам се в яслата и им съобщавам новината, а старшата сестра ми заявява, че имала чувството, че аз нарочно не съм си водила детето и само съм заемала мястото. Казах и добре утре го водя вие ще му давате ли антибиотика ще му слагате ли капки в носа ще го почиствате ли през час за да може да диша.Отговора: Ние да не сме частна детска градина, елате си вземете документите и като решите да си водите детето на ясла си ги подайте отново!
Взех си документите и си заминах да не е само тази ясла. Занесох всичко каквото си написала по горе, нищо не ми върнаха.

Сега сме в яслата на сто метра по надолу. Малкия свикна за три дни. Почти не боледува. След обед не иска да си тръгва. Голям веселяк. Песни танци...
Не казвам че тази ясла няма кусури, но слагам нещата на кантар и предпочитам да ми го връщат мръсен до ушите ама весел, отколкото подут от плач, чист и кротък.

Единственото хубаво нещо в първата ясла беше ХРАНАТА. Детската кухня е в нея.

Това е лично мое мнение. Не твърдя че яслата е лоша.
Просто ние не бяхме за там.

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 6 225
Адриан е в 37, пак на Белмекен и съм много доволна

# 3
 • Мнения: 89
Цитат на: DEianaZ
Адриан е в 37, пак на Белмекен и съм много доволна

 И ние сме там. newsm10

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 6 225
Цитат на: dani74
Цитат на: DEianaZ
Адриан е в 37, пак на Белмекен и съм много доволна

 И ние сме там. newsm10

в яслата ли? а в коя група сте долната или горната Ади е в Патето яки

# 5
Да в Патето яки сме.

# 6
 • Мнения: 89
Аз съм госта. Извинявам се.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 6 225
Цитат на: dani74
Аз съм госта. Извинявам се.

е значи сме се виждали няма начин порсто. Аз го водя всяка сутрин към 8.20 -.8.30 взимам го 16.30 -16.45

# 8
 • Мнения: 89
Можеби след обяд сме се виждали.Сутрин таткото го кара.

# 9
dani74 -
Здрасти! Благодаря ти за мнението! Честно да си кажа като подавах документите за яслите минах и през 37-ма и аз останах с добро впечатление от там. Михаела тсва на две години на 25 август и аз исках да я пусна по-рано, за да видя как ще свикне. Да я  водя до обяд и да я взимам, после да се учим да обядваме там и така. От началото на януари подадох молба в ОДЗ-8, но там почват чак от септември, затова реших да пробвам и другата. Открих по търсачките, че другите две ясли близко до нас са 37 и 55 на Белмекен. Първо отидох в 37-средата на януари тази година. Посрещнаха ме доста добре. Бяха внимателни и към детето, но ми обясниха, че нямат места и няма смисъл да си подавам молба - страшно много се разочаровах, защото бях впечатлена от пръв поглед.

В този смисъл искам да те питам, кога си подадохте документите, как толкова бързо се прехвърлихте? Мислите ли, че черз спонсорство ще имам шанс, защото ще го направя с удоволствие?!

След това отидох в 55. Говорих с директорката. Дъщеря ми се отпусна, почна да говори да се закача, а тя даже не вдигна поглед да я погледне. Каза какво да подготвим и от кога можем да започнем и това беше. Седмици преди да тръгнем, мъжа ми водеше кореспонденция с нея, защото нямаме домашен телефон. Когато подготвихме всичко и отидох да попитам по отношение на дрешки, води, пантофи и т.н. какви са ми изискванията, говорих с завеждащата. Тя ме пита - При кой сте подали молбата: Аз-При директорката. Влизаме при нея - А тя: Аз сам голям физиономист и не си Ви спомням. Не, не не сте подавали при мен. Помислих си, сега и отпечатъци ли трябва да им взимам, доказателства ли да им показвам. ....И пак пишеше нещо, трябваше да излезем за да не и пречим

Извинявайте майки, ама нали не търсим благодеяние и не сме им длъжни на работещите там. Та ние си плащаме и те би трябвало да се научат да печелят "клиенти"- както се казва. Дано скоро да стане така.

В тази връзка искам да кажа, че благодарение на тези форуми, човек може да се ориентира за истинското състояние на нещата и се надявам скоро директорките така да се опитват да ни пречатлят -реално естествено, борейки се по този начин за положително мнение тук, за добра реклама от всяка една майка.

Благодаря, Ви! На всички, които ще ми отговорите на питането за яслата-55. Желая Ви здраве и касмет.

# 10
 • Мнения: 89
Не съм спонсорирала детската градина. Подадох молма когато Пепи беше на 1 година .Казаха ми че за момента няма места. Да се обадя септември ако някой се откажел случайно.Когато ми изгониха детето от 55 направо отидох в 37 беше средата на ноември. Влязох при директорката говорих с нея и го приеха веднага. Имах невероятен късмет, като никога.

# 11
 • Мнения: 111
Здравей. Димана и Косара ходят в тази ясла вече повече от година.Въпреки че имам спорове с лелките за това как ги гледат и възпитават, децата са доволни от яслата. Бързо свикнаха, изглежда  си прекарват добре и харесват лелките и другите даца. А за останалото, мисля, че никой не може да ги гледа като мама, но другите неща, които получават там, общуването с други деца, не можем да им го дадем в къщи.Като цяло аз съм доволна от яслата.Мисля, че децата ми също.Късмет с адаптацията.

Общи условия

Активация на акаунт