Ще ви предложа семейната ни марка - царска туршийка, без варене, лесна и мноооого вкусна.
Ето и продуктите:
3 кг. камби(червени, месести)
2 кг. карфиол
1 кг. моркови
1 глава целина с много пера
1 глава чесън
2 чаени чаши захар
една чаена чаша сол.
(от тази доза излизат около 10 буркана Омния (компотен))
Камбите, карфиола и морковите се измиват и нарязват в голям съд. Поръсват се с солта и захарта, обърква се и се оставя да престои цяла нощ. На следващият ден се накълцва целината и се слага при зеленчука заедно с чесъна (на скилидки). Разбърква се добре и се реди в бурканите (хубаво се притиска)През нощта зеленчука си е пуснал сокче - този сок се отмерва ( с буркан примерно) и се прецежда в голяма тенджера. Добавя се същото количество оцет, колкото е сока и се слага на котлона да заври. Подправяма с дафинов лист, черен пипер и бахар. С горещата марината заливаме наредените вече в буркани зеленчуци, добавяме по един аспирин на компотен буркан и по три на 3 литров и затваряме. След една седмица е готова за консумация.
Това е!
От този тип туршийка правя в промишлени количества, защото всички я обожават
Дано ви хареса