Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • 1
 • 2
 • Всички
 • Мнения: 1 090
Чували ли сте такова нещо?
По неизвестни на мен причини лекарят ми се опъва да ми прави секцио. Бебето е със седалищно предлежание. Според тукашните предписания ако диаметърът на главичката му е над 9,2 см, не се препоръчва вагинално раждане. В нашият случай преди 1 седмица тази стойност беше 9,3 см. Същото важи и когато бебето е над 3 200 гр. Вече и този критерий е в сила. Единствената причина за забавяне на раждането, за която се сещам е, че дните между 1 и 4 ноември са почивни и докторът ми си има други планове за тогава. Confused
Викат ме за пълни изследвания един ден преди термина /5.11/ и вероятно операцията ще е скоро след това. Поне силно се надявам Praynig.
Страх ме е междувременно да не започне раждането. Имам си доста контракции, дори не смея да излизам навън вече, за да не тръгне бебчо да излиза.
Не питам нормално ли е такова протакане, защото явно не е /поне според БГ стандартите/, но има ли някакви рискове, извън обичайните, ако секциото стане по спешност и бебчо си е все така седалищно разположен?
Предварително благодаря! Simple Smile

# 1
 • Мнения: 266
След като е секцио дали е по спешност или не няма рискове.Не мисли много за това-остава ви малко.Бъди спокойна-всичко ще е наред с вас!Успех!

# 2
 • Мнения: 4 700
Не се притеснявай, дори и да тръгне раждането, отиваШ в болницата веднага и Ще ти направят секцио по спеШност. Етърва ми имаШе поне 24 часа контракции преди да я оперират. С детето всичко е наред.  Peace
Желая ти леко раждане и zнай, че колкото повече бебето е в утробата, толкова по добре е zа него. ( Ако няма никакви предварителни проблеми, раzбира се)

# 3
 • Мнения: 4 556
И аз имах подобни страхове, защото бебето ми беше седалищно и доста голямо. Имах дата за планово секцио, но ми бяха казали, че ако започне да се ражда преди това, просто няма да ме вземат в болницата и да си търся друго място. А другото място, на което имах уговорка, докторката ме убеждаваше да раждам нормално и щеше да ме мъчи.  И аз така имах много контракции и не смеех да мръдна последните дни и само повтарях на бебето да не излиза още.
Ако си сигурна, че ще ти направя секцио, няма от какво да се притесняваш. Опасно е само секциото по спешност, когато има някакъв проблем, настъпил в хода на раждането. Но когато причината е седалищното предлежание, ще имаш достатъчно време да стигнеш до болницата и за всички подготвителни процедури, не се притеснявай.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 559
За бебето е най-добре да се роди тогава, когато му дойде времето /малко царствено прозвуча  hahaha/. Тъй че, ако се наложи секцио, то няма нищо страшно, да се направи, след като бебчо подаде сигнал, че му е време да излиза.
Мнението не е мое, а на лекарите, с които съм се консултирала.
По принцип в Б-я практиката е да ти назначават дата за секцио 10-7 дни преди термина, но не защото това е най-доброто за детето - просто секциото в повечето случаи е планова операция и хората си планират времето.

# 5
 • Мнения: 336
Е, да 10-тина дни по-рано трябвало, но...
Моето беше 3  дни след термина, без проблеми. Зависи и колко точно ти е определен термина. Но дори и по спешност да е , пак  няма за какво повече от  обичайното да се притесняваш.

# 6
 • Мнения: 327
Моето планирано секцио беше ден преди термина.Аз много се притеснявах да не се наложи да родя преди определения ми ден по спешност,но беба си дочака деня,даже отстъпи ред на близначета в операционната.Спокойно и скорошна радост Peace!

# 7
 • Мнения: 4 452
Довери се на лекаря си. Той знае най-добре.

# 8
 • Мнения: 935
По принцип когато е сигурно, че ще раждаш секцио се планира по-рано, за да не тръгне бебчо да излиза, но щом ти е казал лекаря, че няма проблем, значи няма. Колко хора има, които започват да раждат нормално, а завършват със секцио.

# 9
 • Мнения: 8 769
Аз пък бих те посъветвала да потърсиш мнение на поне още един гинеколог и да се свържеш и с него за всеки случай!

# 10
И според мен трябва да потърсиш друго мнение.Мисля че доктора ти не постъпва така както би трябвало в създалата се ситуация.Но ти се отпусни и се успокой просто накрая всичко е малко изнервящо.Аз мисля ,че в твоето положение никой доктор няма да те остави.Ще ти разкажа за мен.Имах насрочено секцио 10 дни преди термина.Впонеделник ще ме приемат и аз в неделя започвам да стягам багаж нищо не съм стегнала, но за сметка на това ми изтекоха водите,шаш паника яхвам към болницата.Хванаха ме контракциите,накрая доктора ме завлече до операционната,бях почти в несвяст.По спешност или не доктора е там всичко да приключи благополучно.Термина ми бе на22, аз го планирах за 16 ,но бебето си каза думата исе роди на 14.Затова ти препоръчвам само спокойно,всичко ще е наред.Пожелавам ти леко раждане и най-красивото бебе.

# 11
 • Мнения: 7 751
Моето бебе също беше седалищно разположено и затова родих с планирано секцио 9 дена преди термина. Обаче рано сутринта преди операцията ми изтекоха водите и ми падна тапата. Имах и слаби предродилни болки. Така че е добре да ти насрочат секциото няколко дена по-рано.

# 12
 • Мнения: 666
Не мисля че ще имаш какъвто и да е проблем. На една приятелка с планирано секцио й изтекоха водите една седмица преди датата за опреция. Започнали са през ноща и като се обадила на лекарката й казала да отиде рано сутринта да я оперират и всичко си беше ок. Моето секцио не беше планирано, оперираха ме един ден след термина. Всичко ще бъде наред не се притеснявай   bouquet

# 13
 • Мнения: 4 621
Не се притеснявай, дори и да тръгне раждането, отиваШ в болницата веднага и Ще ти направят секцио по спеШност. .....
Моя приятелка роди по този начин. А моят лекар ме беше предупредил ако стане нещо и бебето тръгне да излиза да му телефонирам и да тръгвам към болницата за секцио по спешност Peace
Леко раждане  bouquet

# 14
 • Мнения: 1 090
Благодаря ви за отговорите и пожеланията! Simple Smile Надявам се бебчо да почака още малко, а аз ще се пазя колкото е възможно.
Вчера четох, че при седалищно разположени бебета е по-голям рискът от усукване на пъпната връв и това ме притесни допълнително. Лекарят ми я проследи преди няколко дни и всичко беше ОК. Това е другата причина, поради която не ми се иска да изчакваме с операцията, но явно няма как. Поне ще се опитам да не си фантазирам лоши неща  Praynig

# 15
Планово секцио правят до 10 дни преди термина, защото може да започне раждането по-рано.

# 16
 • Варна
 • Мнения: 1 518
Моето мнение е пък, че лекарят ти постъпва правилно. Колкото по-дълго стои бебето в утробата, толкова по-добре за него. При мен ситуацията беше идентична-седалищно-крачно предлежание и чакахме максимално дълго. 6 дни преди термина обаче влязох по спешност заради прееклампсия. Секциото ми мина също толкова спокойно и успешно, колкото и ако беше планирано за по-рано. Успех ти пожелавам и изгони негативните мисли, сигурна съм, че всичко ще мине много добре  Peace.

# 17
 • Мнения: 2 011
мен ме вълнува и един друг въпрос:
като се наложи секцио по спешост как става тая работа бе хора? по принцип преди операция те съветват от предния ден да не ядеш и пиеш,а като е по спешост може и да си и преяла и препил...мене това ме притеснява,защото аз не искам,а и не може да ми се сложи спинална упойка(ако се наложи секцио),а спълна упойка и пълен стомах Shocked newsm78

# 18
 • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
 • Мнения: 2 976
Една позната й направиха плоново секцио 1 ден преди термина.

А секцио по спешност- често се налага при започване на нормален родов процес, но се получават усложнения. И ако е такъв случая, родилката вече има клизма и т.н. А  ако наистина е супер спешно- незнам newsm78

# 19
 • София
 • Мнения: 509
По принцип се прави някъде 10  дена преди термина,аз също бях с планово секцио 6 дена преди термина родих,но още от предната вечер получих родилни болки,но така или иначе беше планувано за сутринта тогава и ме оперираха,но след това болките бяха непоносими и една от лекарките ми каза че това се дължи на това че съм имала родилни болки,не искам да плаша никой но ужасът който изживях след операцията никога няма да го забравя,дори сега след това не си и помислям за друго дете Sad

# 20
 • Мнения: 1 233
Миналият път на връх термина ми насрочиха дата за секцио 2 дни след това. Бебчо си изчака. Докторът ти знае най-добре сътоянието и може да прецени по-добре от нас тук, дали това е подходящата дата.

# 21
 • Мнения: 9 006
Аз родих със секцио по спешност още преди дори да ми назначат дата за планово секцио. Случи се 10 дни преди термина, а моят лекар ми беше казал да отида за назначаване на дата седмица преди термина.

Общи условия

Активация на акаунт