250гр. печурки
1,5-2 сл. брашно
100мл. течна сметана
400-500мл. прясно мляко
1 глава лук
няколко скилидки чесън
масло
Та имах около 250гр. пресни гъби,печурки. Незнам вие как приготвяте гъбите,но аз ги обработвам по следния начин - чистя коричката,нарязвам(или не) според това как ще ми трябват и ги попарвам с вряла вода. След това изцеждам гъбите от вадата и ползвам......В случая изчистих и нарязах.
Та ...в тигана сложих малко масло, глава нарязани лук и няколко скилидки чесън, гъбите и задуших.......Когато гъбите поомекнат сложих сол(може и някаква готова подправка - вегета, пикантина и пр.) и 2 с.л. брашно(може и половин лъжица по-малко). Бърках енергично и добавих 100мл. течна сметана(имах от тази за кафе,която също свърши прекрасна работа) и около 400-500мл. прясно мляко(студено).......
Стана разкошно. С така направения сос полях картофеното пюре,което бях направила и всички бяха възхитени от комбинацията.....Добавих и сок от лимон и......
Сгъсти се като изстина,но е вкусно....
Предупреждавам,че количеството е малко повече, ако желаете намалете количеството на продуктите.Добър апетит!