Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 3 247
еееий! тъкмо днес се чудех дали на лични да те питам разбрахте ли на края нещо друго, защото и на мен ми се налага да пътувам с беборана. ама така е по-добре - да е достояние на всички инфото.

а някакви специални условия и задължителни неща при пътуване на дете на годинка дали има? не ми се е случвало да летя с бебе, моля, дайте съвет (да не пускам отделна тема) - предполагам, че ще е любопитно за всички.

предварително благодаря!  Heart Eyes
седмица две преди полета влез в сайта на летището и ще видиш какво можеш да качиш в самотета за бебето, правилата ги променят според продължителността на полета - знам, че количката може да ти я вземат безплатно при определени условия  Peace

# 16
  • Мнения: 911
мерси!  Heart Eyes макар че тоя сайт на летището е...
май най-добре е да се пита авиолинията, с която ще летя, че на аерогарата не са излизали за миг от соц-а!!! Всеки пък изтръпвам като се сблъскам със самодоволните физиономии на "работещите" на тази аВТогара!

сори за оффа!

# 17
  • София
  • Мнения: 3 247
Аз имам други впечатления от последните няколко пъти /за терминал 2 на Софийската аерогара/ - бяха мили, любезни, обясниха ни неща , които знаем и които бяха изписани с огромни букви на няколко места. Позволиха на дъщеря ми да качи в самолета няколко чанти -1 с дискмен и дискове, 1 със съкровища - били женски неща + 1 с играчки  #Crazy
Наистина май е най-добре да се свържеш с авиокомпанията която ще ползваш за полета - знам, че на бебетата дават повече неща да се качат в самолета - с оглед на вероятността за хранене по време на полета и т.н.

# 18
  • Мнения: 911
 Shocked Grinning

е аз сигурно съм попаднала на единствената убавица там (съвсем на скоро), която ми се шлаяше с походка на Савската царица и ми пили нервите до безкрай, а останалите от антуража й кротко си лежаха наоколо - просто влязох в черно-бял филм! Не вярвах на очите си!

това за "женските неща" много ми хареса   Heart Eyes

# 19
  • Мнения: 1 741
Да се закрепя в тая сходна тема, като споделя как мина пътуването ни наскоро...
На летището като ме видяха сама с дъщеря ми (на 4 години) и ми поискаха Декларация от бащата.
Моят отговор беше:
"Тя е с непризнато бащинство."
Последва:
"А Акт за раждане носите ли?"
Аз - опулвам очи...
"Не! Не съм си и помисляла, че ще го искате. ... Родителите не са ли отбелязани някак си в данните на паспорта?"
Служителката се усмихна и каза че това не се отбелязва...
Пак бях изненадана - Попълваме сумати информация по завленията за паспорт и лични документии, изготвят ги за електронно четене, пък такава важна информация да липсва?!?!?!
Е, пуснаха ни, но все пак у мен си остана изненадада...

Та за тези с деца без признато бащинство за напред да имат в предвид, че може да им искат Акт за раждане на детето на границата.
Поздрави!
 Simple Smile

# 20
  • Мнения: 1 741
По въпросите какво може и какво не може да се носи, мисля, ч трябва да се питат както летищните влати, така и самата самолетна компания, защото;
1. Най-напред се минава през чекиране на багажа, което се извърщва от самолетната комания и там може да ти върнат част от багажа,или да ти искат допълнителна такса за свръхбагаж, които цени обикновено са солени.
2. После се минава на секюрити проверки при отиване на изхода към самолета - това се прави от служителите на летището. На тази проверка гледат личния багаж, които човек мъкне със себе си на качване в самолета. ... От преди 2 седмици, мога да кажа, че София не позволятат да се носят повече от 100гр. течност (вода най-вече) на човек. Всички остри предмети, пили за нокти и подобни са забранени като старо правило след 9/11.
В моя случай, Луфтханза не ми позволиха да ползвам детска количка за дъщеря ми (над 2 години) като отделен багаж който си получавам на всяко прехвърляне от самолет на самолет. (Това е позволено само за по-малки деца.). Добре, че бях проверила това предварително и успях да завря количката в един куфар - мастодонт и да я чекирам с другите куфари. Идеята ми беше да не се личавам от друг багаж в този куфар, но номера не мина. А самата количка си е за предстоящото бебе, а не за каката..., та така...

# 21
  • София
  • Мнения: 1 001
Нека споделя за застраховките:
Нашите баба и момък (на 5)  2 дни след стъпването си на германска земя се разболяха толкова жестоко, че на Стефи му биха кортизон, защото имаше затруднения с дишането от кашлицата!
После температури, повръщане, доктори, доктори, доктори....!!!!
Задействахме застраховката и към този момент е покрила разходи на стйоност около 60 евро за прегледи и медикаменти.

Определено си струва, особено, когато е за дълъг период, защото смяната на климата е мощен фактор за дестабилизиране на малкото организъмче.

А относно акта за раждане - на летището при регистрирането ти искат акт за раждане, аз им дадох, но те поискаха копие, та тичах до митницата, защото там е най-близкият ксерокс, където мила банкова служителка ми направи 2 копия (откъде да знам какво ще им хрумне) безплатно (та дарих някой лев на новострояща се църква в касичката пред гишето).

Общи условия

Активация на акаунт