Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 ноем. 2007, 19:12 ч.

Моят превъзходен ЧИЙЗКЕЙК!

  • 32 434
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 289
 newsm51 За всички които са харесали рецептичката!А относно въпросите-не се пече и можете да си правите всякакви подобрения.Единственото условие е да ви е вкусно! newsm47

# 61
  • Мнения: 3
Здравей.От три седмици и аз имам хлебопекарна на Мулинекс.Освен хляб ,правих и кейк.
Много добре се получи.Пробвай и ти.
Ще ти хареса.Моята хлебопекарна е от по големия вариант.С две перки.
И определено той е по-добрия.
Работя в Магазин за бяла техника и ги продавам.
По-голямо е търсенето на него.

# 62
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Хмммм, досега не съм правила чийзкейк - все ме е страх, че няма да се получи.......  Sad

# 63
  • София
  • Мнения: 5 405
Ще се получи. Wink
А, ако те е страх, направи малка доза, на половината на рецептата да речем, или 1/3.

# 64
  • Мнения: 175
Момичета и аз мога да предложа една вкусна,лесна и евтина рецепта за чийзкейк.Правя го задължително един път в седмицата и всички си облизват пръстите! newsm03

За блата:
3 пакетчета обикновени бисквити
1 пакетче и половина краве масло
1 с.л.захар
За крема:
500 гр обезсолена извара(има я и в по-малките магазинчета)
500 гр заквасена сметана
За глазурата:
1 бурканче сладко(аз лично използвам най-често от ягоди)

Натрошаваме бисквитите и захарта възможно най-ситно.Разтапяме маслото в микроволновата за 1 минута.Слагаме бисквитеното брашно в съд и го заливаме обилно с маслото,така че да няма сухо местенце.Натискаме добре,за да оформим блат.След това разбиваме сметаната и изварата на хомогенна смес и намазваме блата,трябва да се получи втори блат от тази смес над бисквитите.Слагаме в камерата за около час,за да стегне и намазваме отново равномерно със сладкото.

Това е.Надявам се да го пробвате Simple Smile
А при специални поводи може да заместите изварата със сирене Маскарпоне или крема сирене newsm10

Надявам се да ви хареса и ще чакам да пишете отзиви.Добър апетит на всички! smile3525 newsm51

  bouquet страхотна рецепта, лесна и вкусна, тъкмо за мен  Grinning. Първия път го направих в тесен и по-дълбок съд, та бисквитите бяха напоени само на последните 2 лъжици  Grinning (трудно ги разделихме по братски  #2gunfire), ама тоя път я направих "нашироко" и е попила преди голямото нападение  Mr. Green

# 65
  • Мнения: 28
Момичета, много искам да пробвам от вашите рецепти , изглеждат много апетитно , но нямам откопчаваща се тортена форма. Дайте някъква идея.

# 66
  • Мнения: 175
Момичета, много искам да пробвам от вашите рецепти , изглеждат много апетитно , но нямам откопчаваща се тортена форма. Дайте някъква идея.

Първия път го правих в тенджера и преди да измисля как да го извадя беше изгребан с лъжицата   Grinning. Сега го правих в една малка тава, но я застлах с хартия за печене, намазана с масло. Така нарязаните парчета лесно се отделят с лопатка и имат "приличен" вид Simple Smile при сервиране.
Може и в купички да го направиш, особено ако са прозрачни, пак ще има вид Simple Smile.
Иначе може да си поиграеш да си направиш картонен цилиндър, залепен с тиксо и поставен върху равна чиния или тава. Като се стегне чиизкейка внимателно отделяш с ножа и хвърляш картона Simple Smile. Това е изпитан от мен метод при сметаново парфе Simple Smile. Хартията за печене може би също ще стане, само не знам дали няма да се деформира.

Общи условия

Активация на акаунт