Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 ноем. 2007, 19:12 ч.

Моят превъзходен ЧИЙЗКЕЙК!

  • 30 007
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 287
 newsm51 За всички които са харесали рецептичката!А относно въпросите-не се пече и можете да си правите всякакви подобрения.Единственото условие е да ви е вкусно! newsm47

# 61
  • Мнения: 3
Здравей.От три седмици и аз имам хлебопекарна на Мулинекс.Освен хляб ,правих и кейк.
Много добре се получи.Пробвай и ти.
Ще ти хареса.Моята хлебопекарна е от по големия вариант.С две перки.
И определено той е по-добрия.
Работя в Магазин за бяла техника и ги продавам.
По-голямо е търсенето на него.

# 62
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
Хмммм, досега не съм правила чийзкейк - все ме е страх, че няма да се получи.......  Sad

# 63
  • София
  • Мнения: 5 184
Ще се получи. Wink
А, ако те е страх, направи малка доза, на половината на рецептата да речем, или 1/3.

# 64
  • Мнения: 175
Момичета и аз мога да предложа една вкусна,лесна и евтина рецепта за чийзкейк.Правя го задължително един път в седмицата и всички си облизват пръстите! newsm03

За блата:
3 пакетчета обикновени бисквити
1 пакетче и половина краве масло
1 с.л.захар
За крема:
500 гр обезсолена извара(има я и в по-малките магазинчета)
500 гр заквасена сметана
За глазурата:
1 бурканче сладко(аз лично използвам най-често от ягоди)

Натрошаваме бисквитите и захарта възможно най-ситно.Разтапяме маслото в микроволновата за 1 минута.Слагаме бисквитеното брашно в съд и го заливаме обилно с маслото,така че да няма сухо местенце.Натискаме добре,за да оформим блат.След това разбиваме сметаната и изварата на хомогенна смес и намазваме блата,трябва да се получи втори блат от тази смес над бисквитите.Слагаме в камерата за около час,за да стегне и намазваме отново равномерно със сладкото.

Това е.Надявам се да го пробвате Simple Smile
А при специални поводи може да заместите изварата със сирене Маскарпоне или крема сирене newsm10

Надявам се да ви хареса и ще чакам да пишете отзиви.Добър апетит на всички! smile3525 newsm51

  bouquet страхотна рецепта, лесна и вкусна, тъкмо за мен  Grinning. Първия път го направих в тесен и по-дълбок съд, та бисквитите бяха напоени само на последните 2 лъжици  Grinning (трудно ги разделихме по братски  #2gunfire), ама тоя път я направих "нашироко" и е попила преди голямото нападение  Mr. Green

# 65
  • София
  • Мнения: 28
Момичета, много искам да пробвам от вашите рецепти , изглеждат много апетитно , но нямам откопчаваща се тортена форма. Дайте някъква идея.

# 66
  • Мнения: 175
Момичета, много искам да пробвам от вашите рецепти , изглеждат много апетитно , но нямам откопчаваща се тортена форма. Дайте някъква идея.

Първия път го правих в тенджера и преди да измисля как да го извадя беше изгребан с лъжицата   Grinning. Сега го правих в една малка тава, но я застлах с хартия за печене, намазана с масло. Така нарязаните парчета лесно се отделят с лопатка и имат "приличен" вид Simple Smile при сервиране.
Може и в купички да го направиш, особено ако са прозрачни, пак ще има вид Simple Smile.
Иначе може да си поиграеш да си направиш картонен цилиндър, залепен с тиксо и поставен върху равна чиния или тава. Като се стегне чиизкейка внимателно отделяш с ножа и хвърляш картона Simple Smile. Това е изпитан от мен метод при сметаново парфе Simple Smile. Хартията за печене може би също ще стане, само не знам дали няма да се деформира.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт