Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
 • Мнения: 8 231
Братовчедка ми е осиновена и още незнае за това. Родителите и починаха докато беше още малка и я отгледаха бабите. Те вече са доста взрастни и може да има неприятности с другите роднини около наследството.

# 1
 • Мнения: 1 366
Не разбира се!! Това не е твоя работа!! Ако съм на мястото на родителите и никога няма да ти простя. След като те са преценили да не и казват, ти нямаш право да го правиш вместо тях. Това е грубо нарушаване на личностностните граници!

# 2
 • Мнения: 1 181
Моето мнение е, че след като е живяла цял живот с мисълта, че това са били истинските й родители по-добре да не й казваш. Но ако се притесняваш, че при евентуални проблеми около наследство може да го чуе от някой недоброжелателен човек - тогава й го кажи ти. Поне ще го направиш по най-подходящият начин. Изборът трябва да го направиш ти. Успех във вземането на решение!

# 3
 • София
 • Мнения: 1 399
Деси адски деликатна ситуация, ако наистина ще създават проблеми роднините може би е по-добре да и кажеш.... тя вече е по-зрял човек и би могла да понесе новината по-леко след като поговорите и размисли /все пак не е тийнеджър/
УСПЕХ  Praynig

# 4
 • sofia
 • Мнения: 769
Ако наистина си решила, трябва да си много внимателна, защото това е много болезнена тема за голям човек и ако е по-емоционален, може да има много негативни последици. Имах позната дето беще осиновена и родитеите и казаха като стана на 19 г. Тя ги напусна, ожени се по принуда, за да има къде да живее и не ги погледна поне 10 години. Сега им се обажда понякога и им води децата, но много се промени..

# 5
 • Magrathea
 • Мнения: 2 771
Наскоро попаднах в подобна ситуация. След като почина леля ми-веднага се намери " доброжелател" , който да каже на сина й, че има родна сестра, която винаги е мислел за своя братовчедка. Беше меко казано шокиран. Беше ясно, е този същият " доброжелател"  ще каже на сестра му, че е осиновена. Никога няма да мога да си го обясня- как може някой анонимен така смело да се намесва в живота на друг чове и да го преобръща на 180 градуса Twisted Evil

# 6
 • sofia
 • Мнения: 6 502
Цитат на: dezyg
може да има неприятности с другите роднини около наследството.

Със сигурност ще разбере от документите, когато или ако се стигне до делби и пр. Но фактът, че е осиновена юридически не влияе, т.е. тя е пълноправен наследник.
Мисля, че е по-добре бабите да й кажат, след като родителите са починали. Поговори с бабите. Thinking

# 7
 • София
 • Мнения: 2 207
Какво значи "отгледаха я бабите" - бабите трудно ще изиграят ролята на мама и татко...не си обяснила много добре...
А иначе по въпроса - не е редно да й казваш, че е осиновена...ако наистина мислиш, че е нужно тя да знае, то е редно да го разбере от хората, които са я отгледали и които е приела за свои родители...говори с тях...изложи им мотивите си и ако те преценят, ще й кажат...

# 8
 • Мнения: 948
Това, че евентуално би научила от някой друг не трябва да те кара да й казваш.
Аз също познавам момче, с което сме отраснали заедно (по- малък от мен), много ми е близък, но никога не бих му казала. Дори с риск да ми се разсърди един ден.
Знам още един куп тайни(двоен живот, изневери, спорно бащинство и т.н.) касаещи хората около мен, но никога не бих им казала, дори и по най-подходящия начин. Това, че съм научила по някаква случайност не ми дава правото да променям живота им.
Темата е много парлива и неможе да се каже коя би била правилната постъпка за твоя случай.
Затова казвам аз как бих постъпила, при положение, че знам подобни тайни.

# 9
 • Мнения: 2 649
Цитат на: vesi1
Цитат на: dezyg
може да има неприятности с другите роднини около наследството.

Със сигурност ще разбере от документите, когато или ако се стигне до делби и пр. Но фактът, че е осиновена юридически не влияе, т.е. тя е пълноправен наследник.

Зависи от вида на осиновяването. Може да има право да наследи осиновителите си, а може и да няма право ( май се нарича непълно осиновяване ). Нека някоя мама с юридическо образование да каже  Confused:
А по въпроса, много е деликатна ситуацията  Thinking Направо незнам какво да те посъветвам  33uuБи било добре да се посъветваш с бабите. А "доброжелатели" винаги се намират  #Cussing out

# 10
 • Мнения: 1 263
Какви неприятности около наследството може да има Shocked
Дали е осиновена или не тя би трябвало да има еднакви права!
Има ли вероятност да разбере от документите? Ако не - какъв е проблема? Но ако само се тревожиш, че някой идиот може "случайно" да й каже... За сега са само опасения, а ако й кажеш ще го направиш факт. На твое място по-скоро бих си задавала въпроса: ако това все пак се случи как мога да й помогна да го приеме...да бъда до нея...да подбера подходящите думи, за да намаля шока... такива неща Thinking

# 11
 • Мнения: 1 250
Роднина, дете от първия брак, неосиновено във втория.
Като станал на 18 попитал за името си - защо е различно. Не вярвам да не му е хрумвала идеята баща му да не му е истински баща преди да навърши тези 18 одини. Но просто не е искал да знае.

# 12
 • Мнения: 95
При пълно осиновяване се ползва с всички права, като законно дете. Така, че ако осиновяването е пълно, няма да се отрази на наследството.

# 13
 • София
 • Мнения: 33 132
ужасна ситуация
Няма значение дали детето е осиновено, има всички права за наследство. Едва ли от акт за раждане може да разбере, че е осиновена, обикновено там не се пише това. А може и нов акт за раждане да се направи. Имаме приятелско семейство, които не можеха да си имат дете и осиновиха едно прекрасно ангелче още когато беше на няколко месеца. Майката беше колежка на мама. Жената се притесняваше от "доброжелателните" хора около себе си. И казваше, че ще каже на момиченцето, но като порасне малко.
Има опасност да попаднеш именно в тази графа - на "доброжелателите". Ако евентуално момичето разбере, че е осиновена сигурно ще се обърне към бабата и дядото си. Ако ти й съобщих факта за осиновяване може да попаднеш в неизгодна позиция - защо точно ти ми казваш, какво искаш от мен, омраза и т.н.
Ако все пак си решила да го направиш бъди много внимателна и деликатна.

# 14
 • Му Кинд Оф Плаце
 • Мнения: 4 033
Ама тя вече веднъж е наследила родителите си, нали?
Щом е наследник на родителите си, ще е наследник и на бабите си? Или Thinking
Те роднините тогава не са й казали, когато може би се е наследявал, примерно, поне един апартамент, а сега...
По-скоро бъди до нея, за да си й подкрепа, ако някой "добронамерен" реши да й отваря очите. Бъди й опора, защото тя ще има нужда от това.

Общи условия

Активация на акаунт