За 4 човека:
3 яйца
2 домата
2 бр. лук
3-4 скилидки чесън/може и на прах 1.ч.л./
2 с.л. олио
2 с.л. индийско къри/люто/ ако нямате може и нормално къри,но да добавите 1 почти пълна с.л. лютив червен пипер.
иначе оригиналната рецепта е с 2.с.л. лютива къри паста/аз нямам и затова ползвам къри на прах/
4 малки картофа
1 литър зеленчуков бульон
2 с.л. кориандър/може и сух/
сол и чер пипер на вкус
Приготовление: 25 минути
Варите яйцата 8 минути/ да са твърдо сварени!/. Режете доматите на много малки квадратчета,1-ия брой лук режете на дребно а другия на кръгчета/за украса/ Чесъна и той се реже на ситничко.
В тенджерка изсипвате двете с.л олио и запържвате лука /на дребно/ и чесъна...като се позачерви лука и чесъна /да не прегарят /, добавяте кърито/2 с.л./,после добавете картофите и доматите и пържете за около 2-3 минути. Добавете след това 1 литър вода в която сте разтворили 1 кубче зеленчуков бульон.Накрая бавете кориандъра,солта и черния пипер...и червения лютив пипер ако кърито не ви е люто.
Всичко да ври около 10 минутки. През това време докато супичката ви ври...в тиганче с олио запържете лука на кръгчета до зачервяване/ до златисто/.
Яйцата като са сварени ги оставете в мивката под струя течаща студена вода за около 2 минути...много лесно се белят след това И ги обелете и ги нарежете на 4 половинки.
Като сервирате супата в купата...сложете във всяка чиния по 3 парченца сварено яйце отгоре...и в средата лука който е запържен до златисто. По желание може да поръсите с пресен ситно нарязан магданоз. Ако имате naаn хляб/индийски хляб/ сервирайте с него. При нас се продава готов.
Но става супер и с препечена филийка бял хляб намазана с масло .. сервирана отстрани!!!
Бон апетит!