Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 250
Здравейте.

Имам си аз поредния проблем със здравето на децата.

Преди 3 седмици се почна една температура, една кашлица. 4-5 дена поддържаше над 38. Докторката реши, че не се оправяме без антибиотик и изписа Зинат. Пихме го 10 дена - кашлицата намаля, температулата изчезна. Обаче само за 1 ден. След това започна да си кашля пак здраво, и да повишава температурата до 37,7. Направихме снимка, пратиха ни на пулмолог, имаше данни за бронхит. Изписаха ни друго сиропче за кашлица + вентолин.
Днес сутринта докторката ни преслуша и каза, че дишането и е много по-добро. Да ама температурата си продължава. Все пак става 3та седмица, не мисля че е нормално. Като се обадих на докторката, тя ни каза да почваме тогава Клацид и утре да отидем пак да ни преслуша.

Кръвната картина показва левкоцити под долната граница и тромбоцити доста над горната (628 при референтни стойности 140-470). Интересен беше и коментара на педиатърката, че вероятно имало грешка, защото на трето дете през същия ден показвало завишени тромбоцити. Ами ако се съмнява, защо не провери първо, и тогава да обявява резултат за грешен.

Дали в случая не е по-добре да занеса секрет от гърлото в ХЕИ - каква е тази бактерия или не знам какво - не съм лекар, ама откъде да знам, че клацида ще подейства? Дали след като го пием примерно 10 дена няма да се наложи да отидем на трети? За колко време става готов резултата?

И какво друго може да е това явление?

# 1
  • Мнения: 3 743
Искрено ти съчувствам и те разбирам, защото и ние бяхме долу-горе така- изкарахме пневмония, после бронхит след това 2-ри бронхит със съмнение за пневмония- и всичко това в рамките на 2 месеца!!!
Резултата от гърления секрет го чакахме 1 седмица!!!! А би трябвало да стане за 3 дни!
   Как може докторката да ви изписва втори антибиотик по телефона ! И като се съмнява в изследванията, тогава да ги повтори!
Мисля, че повишаването на тромбоцитите и ниските левкоцити са  признак за вирусна инфекция,а не за бактериална.Ако е така защо ви изписва антибиотик? А утайката колко е?
Дано бързо се излекувате, но според мен отиди и при друг лекар да види детето!

# 2
  • Мнения: 1 250
Блгодаря ти за отговора.

Утайката е в норма - 6.
Това което наблюдавам е, че 2 дена след първия път, когато вдигна 38,5 утайката също беше нормална, 6.

Иначе същия ден, в който ми каза да почваме новия антибиотик бяхме на преглед при нея, само че нямахме температура и тя каза че се оправяме, и дишането вече е много добро.

На мен и друго ми напррави впечатление - въпросния пулмолог не съм сигурна дали е пулмолог, защото като отидохме в "Детско здраве", една майка, която беше на ред пред мен за същия кабинет спомена, че това и била личната докторка. И прегледа беше странен, но нямам много време сега да пиша. Ще спомена, че ни преслуша само гърдичките без гръбчето.

# 3
  • Мнения: 3 743
Утайката е в норма, което пак показва вирусна, а не бактериална инфекция!?!
Защо не заведеш детето в пулмологията на МА? Аз съм много доволна от техните лекари.
На колко годинки е детето?

Общи условия

Активация на акаунт